Den grønne pulserende by i byen

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Byen i byen

 

Frederiksberg er med sin placering midt imellem Københavns centrum, Vesterbro, Nørrebro og Vanløse et attraktivt område at bo. Med et indbyggertal lige over de 100.000 er det en tæt by med flere bydele og mange typer bebyggelser. De ældste bygninger er hovedsageligt fra 1800-tallet, hvor det blev tilladt at bygge uden for Københavns gamle voldanlæg. Før det var der marker til græsning og området blev holdt frit af sikkerhedsmæssige grunde. Hvis der kom en fjende mod København skulle de ikke have mulighed for at gemme sig, så kun få gårde var tilladt. Det forsvarsanlæg nedlagde man, og siden gik det stærkt med at udvide både på Frederiksberg og i de tilstødende kvarterer. 

 

Frederiksberg blev attraktivt og i 1700-03 fik Frederik 4. opført sit lystslot på Valby Bakke med udsigt til Københavns tårne og en stor barokhave. Slottet kaldte han Friedrichs Berg, og byen tog senere navn efter slottet. I starten var bebyggelsen præget af store villaer til de øverste samfundsklasser tæt ved kongens nye slot. De store villakvarterer med mange grønne områder stod i kontrast til Nørrebro og Vesterbro, hvor det skød op med tæt bebyggelse og små lejligheder. I dag er Frederiksberg et mix af villaer, etageejendomme, parker og indkøbsgader. 

 

Shopping og madoplevelser

 

Frederiksbergscentret vandt i 2015 en stor international pris i kategorien ”Design and Development” for sin ombygning og udvidelse. Flere priser er kommet til bl.a. Danmarks bedste Shoppingcenter og Nordens bedste shoppingcenter og her finder du et stort udvalg af butikker, spisesteder og caféer samlet under et tag.  Med sin placering i centrum er der rig mulighed for at udvide sin shopping eller cafétur til de tilstødende gader, Falkoner Allé og Gammel Kongevej. Frederiksberg er kendt for gode bagere og lige omkring Frederiksbergcentret finder du Brødflov, Emmerys, Reinh van Hauen, Holm’s Bager og Lagkagehuset, for blot at nævne nogle af de mange steder, du kan købe godt brød og lækre kager. 

 

Bevæger du dig ned af Gammel Kongevej, finder du specialitetsforretninger, tøjbutikker, urmagere, bogbutikker, design- og indretningsbutikker og meget mere. Her finder du også hyggelige steder som Maude’s Salon, Meyers Deli og The Laundromat Cafe. Fortsæt mod centrum og du når Værnedamsvej kendt for sit franske præg med specialbutikker, café og restaurantliv. Spis din brunch på Granola eller spis din middag på stamstedet Cafe Viggo. 

 

Kulturliv og overnatningsmuligheder

 

Der er flere gode muligheder for at overnatte i bydelen og få fornemmelsen af den særlige stemning i de gamle villakvarterer og travle indkøbsgader. Du kan gå tur i den store park Frederiksberg Have, der strækker sig op ad Valbybakke og fortsættes i Søndermarken. Her finder du også Zoologisk Have og det underjordiske museum Cisternerne. Frederiksberg Allé er kendt bl.a. for Betty Nansen Teatret og Aveny-T og Riddersalen og Edison ligger i samme område. Det betyder et stort og varieret teaterprogram til voksne, børn og unge. Der er mange muligheder på Frederiksberg, og for de besøgende der har brug for overnatning er der bl.a. Allégade 10, Avenue Hotel, Frederiksberg Mansion, Josty, Hotel Cabinn og Radisson Blu Falconer Hotel. 

 

Få overblik

 

Byportalen Dit Frederiksberg viser dig, hvad du kan finde på Frederiksberg. Du harmulighed for at blive partner og skabe synlighed omkring din butik, forening, kulturinstitution m.m. Her kan lokale borgere og besøgende få overblik over spisesteder, caféer, kulturtilbud og events i byen.  For tilflyttere er det også et godt sted at få overblik over daginstitutioner, skoler og byens mange muligheder.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.