Rejs til El Salvador

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Har du overvejet at tage turen til El Salvador? Det er måske det mindste land i Mellemamerika, men det er måske også derfor at det er så charmerende. Landet har færre turister end nabolandene, og det giver dig bedre muligheder for at nyde landskabet med vulkaner, Mayaruiner, flotte strande og meget mere. 

 

El Salvador kort fortalt

Vi har tidligere skrevet om oversete perler, og El Salvador er endnu en af dem. Du kan rejse til Mellemamerika og besøge El Salvador samt overveje at rejse til andre lande, nu hvor du rejser så langt væk fra Danmark. El Salvador har nabolandene Honduras til nordøst og Guatemala mod nordvest. I den sydlige del af landet kan du nyde Stillehavet. 

El Salvador er en lille smule større end Danmark. Der bor omkring 6,8 millioner personer. Den officielle møntfod er den amerikanske dollar, men du kan også betale med Bitcoin. Hvis du overveje at betale med den digitale valuta, kan det være en god ide at kigge på Bitcoin Prime.

 

Du behøver ikke visum for at rejse til El Salvador

Hvis du rejser med dansk pas til El Salvador, kan du opholde dig frit i landet uden visum i op til 90 dage. I den forbindelse kan du risikere at blive anmodet om at vise en billet til din retur til Danmark eller videre til Guatemala, Honduras eller Nicaragua for at bevise at du ikke har planer om at blive i længere tid end det der er lovligt. 

 

Mayaruinerne i El Salvador

Mexico er kendt for sine Mayaruiner, men du kan også besøge den slags ruiner i El Salvador. Modsat Mexico er der færre turister i El Salvador, og derfor har du mere tid og plads til at besøge ruinerne. Her kan du overveje at tilføje Joya de Ceren, San Andres, Tazumal, og Chicuatán til din rejseplan. 

 

Besøg en kaffeplantage

Mange danskere elsker kaffe, og derfor kan du overveje at besøge en kaffeplantage i forbindelse med dit besøg i El Salvador. Du kan lære om hvordan kaffebønnerne høstes og behandles, samt overveje at købe noget lækkert kaffe med hjem. 

 

Tag ud på blomsterruten 

Hvis du overvejer at besøge kaffeplantagerne, kan du også overveje at kigge på blomster. De fleste af kaffeplantagerne i El Salvador ligger på ”Ruta de las flores”, som kan oversættes til blomsterruten på dansk. Ruten starter i Sonsonate og går til Juayúa. Den er på omkring 40 kilometer og du kan endda også kombinere det med et besøg på et madmarked. Der bør du helt bestemt prøve Pupusas, som er majsdej, der fyldes op med grøntsager, bønner, ost eller kød. 

 

Tag op på vulkanerne

El Salvador har aktive vulkaner i landet, og du kan overveje at vandre på fx Santa Ana vulkanen. Hvis du gerne vil se flere vulkaner, mens du er i landet, kan vi også anbefale at slå turen forbi Cerro Verde, som ligger i nationalparken af samme navn. 

Der er som sagt tale om aktive vulkaner, og det er ikke længe side at en vulkan var i udbrud i landet. Så sent som i 2013 gik Chaparrastique i udbrud. Netop den vulkan er den mest aktive, af de 23 aktive vulkaner i landet. Chaparrastique har været i udbrud 26 gange på 500 år, og måske har du derfor ikke lyst til at vandre på den.

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.