Georgien: En overset kulturel perle

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Georgien: en overset kulturel perle 

Georgien er lidt en overset kulturel perle, når det kommer til rejsedestinationer i Europa. Det er en skam for det Kaukasus land har et væld af oplevelser, som kan begejstre selv den mest berejste dansker. Kom på opdagelse i gamle klostre, besøg Stalins barndoms by og smag på et udpluk af Georgiens fantastiske vine.

Fem hurtige om Georgien

- Landet er en del af Kaukasus, der omfatter Georgien, Aserbajdsjan, dele af Rusland og Armenien.

- Georgiens hovedstad er Tbilisi, som også kaldes for “lille Paris”.

- Landet er hjem for Josef Stalins fødeby, Gori. 

- Georgien har en landbrugshistorie på mere end 5.000 år, og landet er derfor den perfekte rejsedestination, hvis du ønsker en kulturel oplevelse. 

- Georgien producerer utrolig meget vin, som er kendt for god smag til overkommelige priser. Landets vinproduktion kan faktisk spores flere tusinde år tilbage. 

Oplev den sammensatte arkitektur i landets hovedstad

Georgiens hovedstad er Tbilisi og går faktisk også under navnet “lille Paris”. Byen har undertiden været besat af både arabere, tyrkere og russere, hvilket har givet byens arkitektur et helt særligt præg. Her finder du nymoderne bygninger stående side om side med gamle træhuse og beton-klodser fra Sovjetunionen. Byen er en helt særlig oplevelse, som enhver historieinteresserede vil elske at gå på opdagelse i.

Besøg Stalins gamle museum og fødeby 

Midt i den georgiske by Gori, ligger Stalins gamle museum, hvor du kan få indblik i statslederens liv. Det meste af materialet står desværre kun angivet på russisk/georgisk, men det er stadigvæk en helt unik oplevelse med masser af billedmateriale, der viser Stalins rejse fra barnsben til leder af Sovjetunionen. Museet er placeret i Stalins fødeby, som også er en tur værd. Her har Stalin haft sin barndom: fra fødsel og op gennem hans skolegang. 

Få en unik vinoplevelse i Georgien 

Går turen til Georgien, så må du ikke snyde dig selv for et besøg til Kakheti, som er et område, der er særlig kendt for deres vinproduktion. Vinproduktion er måske ikke det første, de fleste forbinder med det Kaukasus land, men en vinoplevelse i Georgien er ikke bare god for smagsløgene, men også for pengepungen. I Kakheti kan du tage et smut forbi en af de mange vingårde og opleve vinproduktionen fra start til slut, mens du nyder de lokale druer på rejser til Georgien

 

Senest ændret Onsdag, 16 december 2020 16:29

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.