5 alternative motionsformer for de demotiverede

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Klatring er en god måde at motionere på. Klatring er en god måde at motionere på.

Traditionel fitness er ikke for alle. Her er 5 alternative motionsformer, som kan gøre det lettere for dig at komme i gang med at bevæge kroppen.

Du får fornyet energi af at træne. Du bliver mindre stresset af at træne. Du bliver i bedre humør af at træne. Har du svært med at nikke genkendende til nogen af disse udsagn? Så er det måske, fordi du ikke har fundet den rigtige motionsform endnu. Det skal være sjovt at træne, men for mange er ideen om et traditionelt fitnesscenter kedelig, hvilket gør det svært at rejse sig fra sofaen og komme afsted efter en lang arbejdsdag. Men der er mange andre måder at komme i form på, og det behøver ikke foregå på et løbebånd eller på et stram op-hold.

LÆS OGSÅ: Kulturel cykling i Sverige

Poledance – giver resultater og hele din krop styrkes

Hvis du stadig er af den opfattelse, at poledance kun er noget, som hører til stripklubber, så har du ikke fulgt med. Sådan var det måske før i tiden, men ikke mere. Poledance har taget verden med storm og er blevet en yderst populær motionsform på grund af dens måde at kombinere styrke og kardio samt fleksibilitet og balance. Man bruger hele kroppen, og allerede efter en time vil man forstå, hvorfor mange eksotiske dansere har en flot krop.

Er du dog af den opfattelse, at du ikke kan deltage, fordi du ikke er den type, som bør gå til poledance, så har du misforstået noget. Poledance er for alle – også mænd. Det handler ikke om at være perfekt på alle leder af kanter, men om at være aktiv og have det sjovt. Så pak undskyldningerne væk og find dit lokale træningssted. Poledance er den perfekte motionsform for dem, som mangler motivation. Musikken, de mange sving og anderledes bevægelser gør, at man slet ikke lægger mærke til, at man træner.

Plogging – godt for krop, sjæl og miljøkvindelige løber binder snørebånd udenfor

Når man hører ordet plogging, lyder det mere som en hustjans end en motionsform. Men den er god nok, plogging er nemlig en form for jogging. Nu tænker du sikkert; "Løb er ikke en alternativ sport", men plogging handler ikke bare om at bevæge sig, det handler også om at hjælpe miljøet og samfundet ved at samle skrald og affald op samtidig. Motionsformen startede i Sverige, og navnet er en sammentrækning af jogging og det svenske udtryk "plocka upp". På blot få år har motionsformen spredt sig til hele verden, hvor miljøglade mennesker kombinerer sport med bæredygtighed. Joggingtvistet gør, at man hurtigt bliver fanget, og det bliver en konkurrence i sig selv at samle mest muligt skrald. Det kræver ikke ret meget for at deltage – blot løbesko, en plasticpose og en handske til at samle skraldet op med.

Pound fitness – find din indre Rock-stjerne frem

Pound fitness giver en helt ny mening til det at lave en jamsession. Det er nemlig en ny form for intensiv cardio motionsform inspireret af at spille på trommer. Det kan se lidt tosset ud, men når man er gået i gang, forstår man hurtigt, hvorfor denne motionsform er blevet et kæmpe hit i USA. Man kan nemlig ikke andet end at smile og have det sjovt. I takt med musikken inkorporer udøveren tromning med pilattes og core træning, som er med til at styrke og forme ens muskler, samtidig med at ens bevægelsesområde bliver gjort større.

Ballet – dans dig til en bedre formballetdanser står på tæerne

Går du med en gemt ballerinadrøm, som du aldrig fik udlevet, fordi du blev "for gammel"? Så fortvivl ikke, din alder behøver ikke at sætte en stopper for det. Du bliver aldrig professionel, men muligheden for at lære de mange tricks, svingninger og danse er der stadig, da mange dansestudier faktisk udbyder begynder undervisning for voksne. Så hvorfor ikke kombinere motion med noget, som du altid har ønsket at prøve. Ballet er nemlig ikke kun en kunstform, det er også en sportsform, hvor man bruger hele kroppen og stimulerer sine muskler. Man får derfor en slank og muskuløs krop, samtidig med man øger sin fleksibilitet. 

Klatring – motion i luften

Da vi var små, klatrede vi i træer og elskede at kigge ned på jorden, i stedet for at have fødderne fast plantet på den. Men de fleste af os er vokset fra dette behov, i takt med at vi er blevet ældre, hvilket er en skam. Klatring er nemlig en super måde at motionere på. Med endeløse variationer af bevægelser får man rig mulighed for at udfordre hele sin krop, da man beder sine muskler om at følge med, hver gang man bevæger sig op eller ned. Det er en motionsform, som ikke kun styrker kroppen, men også hovedet, da man konstant skal koncentrere sig og bruge den problemløsnende del af hjernen. På den måde kan man tage afstand til hverdagens stress, da man ikke har tid til at tænke på andet end, hvad ens næste bevægelse skal være.

 

Senest ændret Tirsdag, 14 august 2018 13:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.