Gå til makronerne

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Makroner er superlækre, og så behøver de ikke være usunde. Makroner er superlækre, og så behøver de ikke være usunde. Foto: Hermesetas.

DET SØDE LIV: På grund af det høje sukkerindhold i mange kager og desserter ser man flere og flere opskrifter og variationer på sukkerfattige desserter og kager.

Hvis man normalt vil undgå søde sager og vil undgå de ekstra kalorier er her nu ekstra hjælp at hente.

Slanke-makroner

Makronens popularitet stammer helt tilbage til middelalderen og mange ynder stadig at få denne lille kage til kaffen eller teen, og hvis man ønsker sukkerfrie makroner kan sødemiddel bruges i stedet for sukker.

Forslag til nem dessert naturens eget sødemiddel

Makroner 10 – 12 stk.

75 g mandelmel
25 g tørret kokos
10 spsk Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
2 æggehvider
2 spsk vand
¼ tsk mandelessens
12 smuttede mandler

Tilberedning af makronerne

Forvarm ovnen til 1800 C. Afmål mandelmel, kokos og Hermesetas SteviaSweet Drys-Let i en røreskål. Hæld gradvist æggehviderne i skålen, sammen med vandet, og bland, så der opnås en let glat og fast blanding. Forbered en bageplade med bagepapir og form makronerne med en ske af blandingen. Top hver makron med en hel smuttet mandel og bag omkring 15 minutter indtil makronerne er faste og gyldne. Lad kagerne køle af i et par minutter og flyt så makronerne til en bakke, hvor de køles helt af. I fryseren: Opbevar i en fast beholder i op til to uger. Tø op to timer før serveringen.

Energiindhold:

kj 3246 325
kcal 775 78
Protein g 36,3 3,6
Kulhydrater g 11,0 1,1
Fedt g 66,0 6,6

SteviaSweet Drys-Let er i flg. Hermesetas udelukkende baseret på naturens eget sødemiddel, Stevia. Drys Let er, som navnet antyder, at det er let at dosere, idet 1 dl Drys Let svarer til 1 dl sukker. Man skifter altså blot sukkeret i opskriften ud på volumen, med Hermesetas Drys-Let.

Del ud af makronerne

Makroner er nemme at bage og derfor er det let at tage en pose med som vært- eller værtindegave ved sammenkomster, og man bliver populær på arbejdspladsen, når man byder dem rundt blandt kollegaer.

Mange børn vil sikkert også gerne vil have dem med i skole eller serveret ved en fødselsdag.

God fornøjelse

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.