Hindsgavl Dyrehave sælger hjortekød

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
De smukke hjorte på en sommerdag i Hindsgavl Dyrehave. Nu kan nogle af dem købes som lækkert kød. De smukke hjorte på en sommerdag i Hindsgavl Dyrehave. Nu kan nogle af dem købes som lækkert kød. Foto: Middelfart Kommune.

SMAG PÅ VILDTET: For første gang vil Middelfart Kommune åbne op for salg af vildtkød fra de store hjorte i Hindsgavl Dyrehave. Det sker lørdag den 14. november på Galsklintvej 2 i Middelfart.

En stigende mængde af kød betyder, at der nu er nok til at det kan betale sig at sælge af det fine kød.

- Når du bevæger dig rundt i Dyrehaven møder du masser af hjortevildt, de græsser overalt, både på sletten og i skoven. Vildtets primære funktion er at være landskabs- og naturplejere. De skal forhindre, at det særlige herregårdslandskab med de lysåbne sletter springer i skov, siger natur- og miljømedarbejder Merete Nørgaard.

Godt kød

Hvert eneste år kommer der nye hjorte til de store flokke, og derfor er det helt nødvendigt at regulere i bestanden.

- Man kalder det en afskydning af vildtet, fortæller Merete Nørgaard.

Det er en proces, hvor de enkelte dyr nøje udvælges for at få den bedst mulige bestand tilbage.

Hjorte plejer græsset

Skovfogeden sikrer, at det er den helt rigtig bestandstørrelse tilbage. Det er vigtigt at regulere antallet for at sikre, at der er græs nok til alle. Areal og bestand skal passe sammen, nøjagtig som på et landbrug.

Indtil nu har Middelfart Kommune kunnet afsætte kødet til restauranter og slagtere, men nu er der så meget kød, at det kommer borgere til gode også.

- Det er dejligt, at vi nu også kan tilbyde kommunens borgere at købe vildtkød fra Dyrehaven, siger udvalgsformand Agnete Damkjær.

Ud over kød giver hjortene mange gode oplevelser hele året – om sommeren bliver kalvene født, om efteråret er hjortene i brunst, og om vinteren kan de opleves på foderpladserne.

Hakket kød

Kødet sælges frosset og i forskellige udskæringer og som hakket kød. Man kan også få gode opskrifter med som inspiration.

Første salgsdag lørdag den 14. november 2015. Salget foregår fra en gårdbutik i Naturcenter Hindsgavl, Galsklintvej 2, 5500 Middelfart fra kl. 10.00-13.00.

De kommende dage, hvor kommunen sælger vildtkød bliver annonceret i Melfar Posten og på Dyrehavens hjemmeside www.hindsgavldyrehave.dk.

Senest ændret Torsdag, 05 november 2015 17:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.