Fra madspild til måltid

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
En ny app skal hjælpe med at fordel overskudsmad, så vi undgår madspild. En ny app skal hjælpe med at fordel overskudsmad, så vi undgår madspild. Foto: Too good to go.

BÆREDYGTIGHED: Nyt projekt åbner op for salg af overskydende mad, som ellers ville være gået til spilde fra restauranter med blandt andet buffet og running sushi.

- Hold op hvor bliver der smidt meget god mad ud hver dag, tænkte Thomas, der var på buffet-restaurant. Hvis nogen dog bare kunne få gavn af alt det, der er tilberedt og tilovers...

Og så slog det ham: Hvad med en hjemmeside og en app, hvor forbrugerne kan købe det overskydende mad fra buffeten til 20-30 kroner?

Thomas samlede et hold og mandag den 26. oktober lanceredes projektet, og størstedelen af de over 25 partnerrestauranter meldte om udsolgt..

mad-madspild-sushiOverflod af overskudsmad

Ifølge Miljøministeriet genererer danske restauranter og hoteller 29.000 tons årligt af madspild.

- Buffeterne er blandt de store madspildssyndere, og derfor er det glædeligt at se flere gode tiltag mod madspild i denne sektor - især hvis de samtidig også kan hjælpe Danmarks stigende antal hjemløse og socialt udsatte med et
varmt måltid mad, siger organisationens stifter Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Restauranter bakker op

- Restauranterne glæder sig over, at maden, som intet fejler og i øvrigt er godkendt af fødevarestyrelsen, bliver spist i stedet for at ryge i skraldespanden. Blot i denne uge er yderligere 10 restauranter kommet med - men vi har brug for endnu flere, fortæller Klaus, der også er med i projektet.

- Vores ønske er, at skabe en verdensomspændende platform, der bringer folk tættere sammen, sparer ressourcer og bidrager til kampen mod madspild, fødevaremangel og klimaforandringer.

Mad til fattige

Holdet bag Too Good To Go har allerede videreformidlet over 100 bokse med gratis overskudsmad i landets storbyer.

Det er den bedste følelse nogensinde, at dele mad ud til dem, der virkelig har brug for det, udtaler Stian, der har været med helt fra starten og ser frem til at hjælpe endnu flere i den kolde tid.

Det er dog ikke kun hjemløse, som kan glæde sig. Alle har mulighed for at bestille og hente maden via www.tgtg.dk og app'en, vil være klar om få uger.

Grøn forbrugeradfærd

Det er dog ikke kun hjemløse, som kan glæde sig. Alle har mulighed for at bestille og hente maden via www.tgtg.dk og app'en, vil være klar om kort tid.

De studerende i Danmark ligger vågen i spænding, da de er en gruppe af personer med en stram økonomi. De får nu også mulighed for at spise mere varieret, og måske er det for alvor slut med havregryn og billig pasta med ketchup.

Læs mere på hjemmesiden: Too Good To Go.

Senest ændret Onsdag, 02 december 2015 23:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.