Sydhavsøernes D'Angleterre

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Bandholm hotel er utrolig smuk i julepynt. Bandholm hotel er utrolig smuk i julepynt. Foto; Aage Krogsdam.

BANDHOLM HOTEL: Når du her i julemåneden ankommer til Bandholm Hotel i den lille havneby Bandholm på Lolland, møder der dig et smukt syn, som straks leder tanken hen på hotel D'Angleterre på Kgs. Nytorv i København.

Hotel Bandholms gamle hovedbygning med masser af lysguirlander kan nemlig godt minde lidt om det berømte hotel i Købehavn.

Ikke alene er de ydre rammer smukke, men også Hotellets forskellige rum, hal, a la carte restaurant samt den store buffetrestaurant er smukt pyntet med diskrete juledekorationer i hvide og sølvskinnede farver i pagt med stedets hyggelige atmosfære.

Kulinarisk oplevelse

Oven i den afslappende og hyggelige atmosfære får du som gæst en stor kulinarisk oplevelse, hvis du deltager i en af hotellets julefrokoster, hvor de sidste to løber af stablen i dag fredag og i morgen lørdag.

Julebuffeten i hotellets store sal ligner umiddelbart alle julebuffeter, men når du først er i gang med at prøve de mange retter, får smagsløgene en dejlig oplevelse.

Det er hotellets køkkenchef Naomi Fouché, som bistået af yderligere to kokke står for maden. Og her mangler ikke noget.

Sild, laks og and

Vi startede med hjemmelavede stegte sild i lage og almindelig marinerede sild med æg, løg og persille, derefter prøvede vi de lækre nyfangede rødspætter med hjemmelavet remoulade.

Desuden rejer, røget laks og alt sammen med tilbehør af forskellige krydderier. Efter de kolde anretninger gik vi til den varme afdeling.

Her var der frikadeller med rødbeder og rødkål, desuden flæskesteg med sprød sværd, gammeldags grønlangkål sammen med hamburgryg og brunede kartofler, som bedstemor lavede denne ret.

Ris a la mande

Vi sluttede den varme afdeling med en velsmagende og meget mør juleand med svesker og æbler, hertil hvide og brunede kartofler og rødkål, samt en dejlig sovs.

Selvom vi allerede var mætte, skulle vi naturligvis også smage på ostebordet og naturligvis hjemmelavet ris a la mande, som havde en helt uovertruffen smag.

Til kaffen /teen var der hjemmelavede chokolader, vaniljekranse og brændte mandler.

Krenkerup øl

Mens vi spiste, blev vi hele tiden serviceret med drikkevarer blandt andet vin, snaps og en god juleøl fra Krenkerup Minibryggeri. Hele tiden sørgede personalet for at fjerne de brugte tallerkner og for at gæsterne havde drikkevarer efter ønske.

Under indtagelse af den skønne julebuffet var der hyggemusik fra Møller Band og ved 22-tiden spillede de to hyggelige musikanter op til julebal med en lang række inciterende dansemelodier.

Sidste julefrokost lørdag

Når julefrokosterne slutter i næste weekend, går hotellets personale i gang med at jule - og nytårsforberedelserne.

Til begge de to store højtider er der for længst udsolgt med hensyn til værelser og til middagene.

Igen i år har det har været nødvendigt at lave aftaler med andre hoteller i omegnen for at få plads til de mange gæster, der ønsker overnatning i forbindelse med jul og nytår.
Se mere på www.bandholmhotel.dk.

Senest ændret Lørdag, 12 december 2015 15:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.