BÆREDYGTIGT: Danskerne er i stigende grad begyndt at købe nichefødevarer og gerne direkte fra landmanden. Det kan imidlertid være besværligt at skulle finde frem til de forskellige producenter af lam, æg, kyllinger, honning, fisk og mange andre fødevarer.

FASTFOOD: Kolding har en. Det samme har Vejle, Næstved og nu får Bilka i Aalborg også snart sin helt egen nye, amerikanske burgerkæde i forbindelse med varehuset.

GRØN BØLGE: FDB Analyse har fundet frem til at omkring fire procent af os danskere er vegetarer eller veganere. Nu kommer der så en håndsrækning til de, der gerne vil være det på den nemme måde.

SOMMERDESSERT: Lige nu er der masser af dejlige bær i de danske haver, som kan bruges til lækre, hjemmelavede desserter.

ØKOLOGI: Sommer og koldskål hører sammen, og nu kan vores nationalspise også fås i en økologisk variant.

SOMMER: Lette desserter frisker op i sommervarmen – og de behøver ikke svømme i kalorier.

BÆREDYGTIGHED: Danskerne er blevet bedre til at spise op og bruge resterne fra dagen før. I forhold til for fem år siden svarer mere end hver tredje dansker i en TNS Gallup undersøgelse for Berlingske, at de smider mindre mad ud i dag.

MIDSOMMER: Helt nyplukkede jordbær fra gårdbutikken eller haven er en himmerigsmundfuld, for de danske bær har sødme og en skøn smag af bær.

DET KA' VI LI': Vi er vilde med mad, og aldrig har vi læst så mange kogebøger og madmagasiner som nu.

KØBENHAVN: Danmarks dejlige hovedstad har et stort udvalg i gode restauranter – mange tæt ved kanalerne. Kombinationen af en skøn sejltur i det aftensolen og det smukke sollys ligger derfor ligefor.