Mad

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

I udkanten af Minneapolis i et parcelhusområde ligger den lille restaurant, Tiny Diner. Restauranten er speciel i den forstand, at den ligger i en have, hvor alle planter, grøntsager og frugttræer med videre dyrkes økologisk.

"If You Love Somebody Set Them Free" sang Sting i 1980'erne, hvilket en del af nutidens forældre måske kan huske. Og selvom hittet handler om at få den helt store kærlighed til at udfolde sig, så er det også en sætning, som mange børnefamilier med fordel kan synge ved middagsbordet.

Vandring er populært som aldrig før. Og sund mad følger lige i hælene om man så må sige. Man kombinerer disse to populære elementer og får madvandringer. Det kan prøves i Skåne.

Antiinflammatorisk kost er den helt store sundhedstrend lige nu – og du har nu mulighed for at vinde en af de bedste kogebøger om emnet.

Der må være noget forrygende over at indtage gode kalorier - som i velsmagende mad - samtidig med, at man arbejder kalorierne af igen. En ren win-win for smagsløg og det fysiske udseende. Svenskerne har luret den og tilbyder nu en såkaldt smagscykling i Skåne og Halland.

Supermarkederne bugner af alverdens frugt og grønt, men hvad er egentligt i sæson i februar? For at få mest smag og næring ud af de grønne sager skal de sæsonaktuelle gerne i kurven.

Sverige omdannes nu til en stor Michelin-restaurant. Eller næsten i hvert fald. Og vi danskere kan være med. Det er de svenske råvarer, der sættes på tallerkenen, mens Michelin-kokke har kreeret menuerne. Altsammen for at sætte fokus på den sunde og naturlige mad, som er til rådighed i naturen.

Danske forældre med hjemmeboende børn opfordrer troligt til at spise både agurker og gulerødder i hverdagen. Men så snart børnene er lagt i seng, bliver slik og chokolade fundet frem fra skuffer og skabe. Det viser en ny undersøgelse for Sæson.

Stadig flere danskere vil have god smag i munden på mere end én måde, når de spiser andesteg til jul. Salget af øko-ænder vokser markant, i følge dagligvarehandlen. Næsten hver tredje ferske and, der blev solgt i Coops butikker sidste december, var økologisk. Øko-ænder har god plads og kommer ud i det fri. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse den økologiske and.

Husker du Tom Cruise i filmen Cocktail? Han var ganske pæn men også temmelig ferm, når der skulle mikses cocktails. Vi nærmer os jul, juleferie, nytår og sikkert en masse afslapning, fis og spas. Og hvem siger, at der kun skal serveres rødvin i højtidsdagene? En hjemmeside med opskrifter på drinks til alle lejligheder hjælper på vej.