Total action

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Thy Calblepark er action for alle. Thy Calblepark er action for alle. Foto: Bertel Bolt-Jørgensen.

VANDSPORT: Thy Cablepark har skabt et vandsportssted for sportsudøvere i alle aldre og på alle niveauer. Samtidig er der lagt vægt på handicapvenlighed.

lillethy-cable-park 2014-0106-83

Det er en flok unge ildsjæle, der har forvandlet den tidligere så triste havn til et sted for alle, der holder af vandsport.

Sporten, man kan dyrke her, hedder wakeboarding og minder en del om surfing. Forskellen er blot, at i wakeboarding bliver man trukket af et kabel.

Wakeboard

Det er familieaktiviteter, der er den røde tråd for initiativtagerne bag Thy Cablepark:

- Wakeboarding for alle fra otte til 80 år. Vi ønsker, at området omkring Thy Cablepark skal være for alle. Derfor er vi også glade for, at vi fik mulighed for at lave handicapadgang sammen med Thisted Forsikring, fortæller Martin Knudsen, der er med i gruppen bag projektet.

Vandet i havnen er dybt og klart – helt op til fem meter på det dybeste sted. Derfor har der fra starten været meget fokus på sikkerheden, og de 14 kabeloperatører er alle over 18 år og har både førstehjælpskurser og søsportsprøver fra Dansk Svømmeunion.

Cold Hawaii

Vandsportslivet i Thy bindes sammen under navnet Cold Hawaii. Området er centreret omkring Klitmøller og Hanstholm, og surfere fra hele verden kommer for at opleve de bedste surf-forhold i Nordeuropa.

- Vi har givet vores park undertitlen "Cold Hawaii - inland", fordi vi giver surfing endnu en facet i Thy og er med til at gøre et af verdens mest attraktive surfsteder endnu bedre, siger Martin Knudsen.

Parken åbner om tre dage – den 14. juni – og initiativtagerne har allerede mærket en stor forhåndsinteresse.

Thy Cablepark

Medlemsskab:
Under 25 år: kr. 300,-
Over 25 år: kr. 400,-
Årskort: kr. 1000,-
Leje af påkrævet hjelm og vest: gratis

Senest ændret Mandag, 06 august 2018 13:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.