En legende fylder 45 år

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Puma Suede er en legende. Puma Suede er en legende.

GOE SKO: Suede er en af PUMAs mest ikoniske modeller. Suede blev fremstillet første gang i 1968 og er en af de mest legendariske og populære PUMA-modeller nogensinde.

 

Denne klassiker har en plads i historien i enhver Hall of Fame. Til OL i 1968 var Tommie Smith (den prominente olympiske atlet) iført den netop lancerede PUMA Suede, da han indtog medaljeskamlen og med en knytnæve strakt op i luften markerede sin støtte til borgerrettighedsbevægelsen.

Suede betragtes generelt som den originale B-Boy-sko. Den blev gjort berømt af tidlige breakdance-hold som f.eks. New York City Breakers og Rock Steady Crew, som troligt dansede i dem til tidlige Hiphop-jamsessioner i New York City.

1973 Bygget på en original
Basket Classic er baseret på den originale Suede-model og har et rent, klassisk look. Skoen var oprindeligt læderudgaven af Suede, men det karakteristiske look, kombineret med det rene og enkle design, gav denne sko umiddelbar adgang til sneakerens Hall of Fame. Denne kombination af farve og klassiske materialer bragte en nu glattere model til Suede-familien. Denne klassiske basketball-sko er blevet meget populær siden 1971. Den hårdføre læderoverflade har udmærket sig som et meget populært vintervalg for PUMA Suede-fans.

1971 Den første signatursko
I 1973 bad New Yorks basketball-legende, Walt "Clyde" Frazier, PUMA om en specialfremstillet model af Suede, hvilket førte til, at historiens første signatursko så dagens lys. Skoen, der blev kendt som "Clyde", var lettere og havde en bredere læst for komfort, og havde ligeledes Fraziers øgenavn præget i guld på siden. I løbet af de sidste tre årtier er PUMA "Clyde" blevet populær i breakdance-kredse og har bevist, at sneakers, fremstillet kun i ruskind, ser fantastiske ud sammen med bløde filthatte og tykke bakkenbarter. "Clyde" blev modtaget af street-kulturen med åbne arme og er stadig en tidsløs klassiker i dag.

1980 over Atlanten
Suedes berømmelse, der ikke havde intentioner om at sætte farten ned, nåede nye højder i 80'erne og 90'erne og hoppede over vandet til Storbritannien, hvor den passende fik navnet "The States" efter dens fødested. Til den første lancering af PUMA Shadow Society (en meget alsidig og skjult gruppe af PUMA sneaker-fans) gav det mening at bringe The State tilbage til sin oprindelige form. Denne genudgivelse lagde særligt vægt på detaljer (helt ned til skrifttypen og mellemrum på folielogoerne) samt en førsteklasses udførsel. For at personliggøre og tilpasse skoen medfølger der massevis af snørebånd i mange farver og bredder.

1985 Lavet til gaden
Denne sko, der er formet som adskillige PUMA-modeller fra en lignende æra, kan datere sin oprindelse til midt i 1980'erne og tager dig tilbage til en tid, hvor frisurer med meget kort hår på siden af hovedet og højt på toppen dominerede nabolaget. Yo! MTV Raps-samarbejdet er en funky mid-cut trainer med ruskindsoverflade, polstret ankelstøtte og formstripe i to nuancer. PUMA Japanese Monster Pack er en hyldest til de klassiske japanske monsterfilm fra 1950-1970'erne og inkluderer "Terror King" Stepper med monstre printet på indersålen. I denne sæson er PUMA Stepper sammen med British Millerain blevet dekoreret i en fyldig jordpalette af materialer, som f.eks. voksbehandlet bomuld og slidstærkt læder, der former en sko, som er lavet til gaden, med aggressiv sportsstil.

2013 Opdatering af en klassiker
Suede har verden over udviklet sig gennem historien. Den opdaterede sko har førsteklasses ruskindsoverflade og nuancerede formstripe-overlapninger. Jordnuancerne, de teksturerede gummisåler og afrundede vokssnørebånd giver autentisk vintagestil til en klassiker fra PUMA Archive.

Suede Pop-up butik i S for Sneakers 23. august til 22. september!
I anledning af Puma Suedes 45 års fødselsdag, vil der i S for Sneakers, Pilestræde 52 i København, blive etableret en helt særlig Puma Suede installation. Åbningen fejres fredag d. 23. august med fest i gaden, live break dance og DJ Møller ved pulten ml. kl. 16 & 19.

 

Senest ændret Mandag, 26 august 2013 05:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.