Landsbyer langs Dublins kyst er et charmerende syn

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Kun en kort togtur fra Dublins centrum ligger de mest charmerende landsbyer, som er et fascinerende modstykke til det hektiske byliv.

Dalkey – hjemsted for de kendte
Bono og The Edge fra U2, Neil Jordan og Enya - landsbyen Dalkey er hjemsted for flere berømtheder, og her får man oplevelsen af at slippe væk fra det hele. Her er afslappet og naturskønt med betagende udsigter, og de omgivende bakker og træer sikrer privatsfæren. Man kan tage en tur ud til den ubeboede Dalkey Island, opdage Dalkey Castles litterære arv eller nyde en 'pint' i den berømte Finnegan's pub.

Dun Laoghaire – en sejlerdestination
Man vil nyde at slentre i de kønne og bakkede brostensbelagte gader i Dun Laoghaire og gå langs havnen, hvor man virkelig kan nyde den skønne bugt. Dun Laoghaire er populær blandt sejlere og er da også hjemsted for National Maritime Museum of Ireland.

Howth – ét stop fra Dun Laoghaire
Besøg fiskerlandsbyen Howth med tog eller båd med Dublin Bay Cruises fra Dun Laoghaire. Her kan man forkæle sig selv på nogle af de bedste fiskerestauranter i Dublin, ikke mindst den gammeldags 'salty fish and chips' på Beshoffs. Gå en slentretur langs havnemolen, tag en bådtur til den lille ø Island's Eye eller tag på en længere vandretur rundt på Howth Head i den stemningsfulde, afslappede og folkelige landsby.

Malahide – besøg det næsten 900 år gamle Malahide Castle
Malahide er en lille landsby ved kysten nord for Dublin. Man bør absolut se Malahide Castle og dens park, hvor man kan udforske den skønne skov på hele 22 hektar. Slottet går helt tilbage til år 1175 og har været ejet af familien Talbot i mere end 800 år. Landsbyen Malahide ligger kun en kort gåtur derfra, og den er rig på smuk georgiansk arkitektur og charmerende butikker.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.