Himmerigsmundfulde og høj, blå himmel i Nordspanien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
San Sebastián er en udefinerbar blanding af spansk og fransk. San Sebastián er en udefinerbar blanding af spansk og fransk.

San Sebastián i Baskerlandet i Nordspanien er i sandhed et besøg værd. Den er lidt dyrere end andre spanske byer men langt billigere end f.eks. det nærliggende Sydfrankrig – og faktisk også mere autentisk. Og så byder byen på en lidt eksklusiv men samtidig meget hyggelig stemning hele året rundt.

Den årlige 'International Film Festival' havde jeg hørt om, og Spanien har i mange år været et favoritrejsemål. Aldrig er turen dog gået til San Sebastián i Nordspanien, selvom roserne altid har været så talrige.

Halvmåneformede sandstrande og grønne bjerge med Jesus, der står og vogter over byen fra en af en dem – som i Rio de Janeiro. Et gastrofokus, så man helt glemmer alt om nordisk madkunst. Michelin-stjerner, livlige barer, pintxos i alle afskygninger og et herligt leben. Det får man og meget mere i den smukke by ud til havet med det Skagenagtige lys.

San Sebastián – eller Donostia - som byen hedder på baskisk – er en udefinerbar blanding af spansk og fransk – tillagt dens helt eget unikke særpræg. Den gamle bydel er så fin at gå rundt i med de sandfarvede bygninger, så langt øjet rækker, og sorte smedejernsgitre for altanerne. Og ikke mindst de gode pintxos-restauranter, der ligger som perler på en snor, fra katedralens facade og videre ned gennem den skønne gågade. Det er helt normalt at stå op på disse pintxos-steder, når man fornøjer smagsløgene, og på den måde kommer man i kontakt med både lokale og andre på rejse.

Vi boede i en Airbnb-lejlighed med 50 meter til stranden og 150 meter til den gamle bydel. Den var fin og havde karnap over mylderet, hvor man kunne trække sig tilbage indimellem. Hele rejsen var planlagt i god tid, men et par dage før ankomst til San Sebastián aflyste Airbnb den første lejlighed, vi havde booket os ind på. Vi fandt dog en anden uden de store problemer.

LÆS OGSÅ: Alt om Herning

Restauranter, der er værd at gå efter:

Mirador de Ulía
Der findes 5 restauranter i San Sebastián og omegn med hver 1 Michelin-stjerne, og den med den fineste beliggenhed er Mirador de Ulía med udsigt over Zurriola-stranden fra Monte Ulía. Priserne er rimelige for en god middag, men det er ikke noget, man gør hver dag.
Tasting-menu ca. 730 kr., vinmenu fra ca. 370 kr.
Se mere: Miradordeulia.es 

Kokotxa
Restauranten Kokotxa, også en stjerne, har fokus på moderne versioner af det baskiske køkken. Den findes i den gamle bydel, nær Santa María-kirken og byens marina.
Tasting-menu ca. 660 kr.
Se mere: Restaurantekokotxa.com

Restaurante Akelarre
Har man den helt store pengepung fremme, bør man få sig et bord på Restaurante Akelarre, og spørg gerne efter et med havudsigt over Biscayabugten. Det er virkelig lækker mad, og stedet har da også hele tre stjerner.
Tasting-menu ca. 1.400 kr.
Se mere: Akelarre.net

Senest ændret Mandag, 17 september 2018 11:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.