Fædre har de største bekymringer på skiferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

At tage med familien på ski kan være lidt af en udfordring – ikke fordi det som sådan er svært at arrangere, men på grund af de mange bekymringer, man som forældre kan have. Det skal jo være en god tur for alle. Ny YouGov-undersøgelse viser, at især fædrene render rundt med sådanne bekymringer.

Den første sne er faldet i Sverige, og mange er allerede i gang med at booke den næste skiferie, så de kan komme ud på pisterne. Men alt er ikke nødvendigvis fryd og gammen, når det sker. Som forældre eller bedsteforældre kan man nemlig rende rundt med nogle bekymringer – især hvis det er første skitur med poderne. En ny undersøgelse foretaget af YouGov blandt danskere viser, at vi faktisk bekymrer os en del, når vi spænder brædderne under fødderne.

Blandt dem, der har rejst på skiferie med børn eller børnebørn inden for de seneste 3 år, har mere end halvdelen (59 %) bekymret sig forud for deres afrejse over det at skulle have deres børn eller børnebørn med på skiferien – og lidt overraskende er det især mændene, der bekymrer sig.

Således har ca. to tredjedele af mændene gjort sig én eller flere bekymringer vedrørende deres børn eller børnebørns skiferie, imens kun 47 % af kvinderne har haft bekymringer herom. Desuden bekymrer især mændene sig om, hvordan børnene vil have det med at tage skiliften, og om de vil være bange eller utrygge med den del af skiløbet (23 % af mændene mod blot 4 % af kvinderne).

”Skiferien er en helt særlig ferieform, der modsat andre ferieformer kræver lidt ekstra planlægning og udstyr. Det er nok det, der gør, at vi har en tendens til at bekymre os forud for en sådan ferie. At mændene bekymrer sig mere end kvinderne er overraskende, men hænger måske sammen med, at mændene ofte er drivende for at få hele familien sikkert op på ski. Gode råd som et børnevenligt skisportsområde, hyppige pauser, det rigtige tøj og at skiskole betaler sig, bør man lytte til”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Nogle af de børnevenlige skidestinationer i Sverige er Isaberg, Mulsjö og ikke mindst Kläppen.


Visit Swedens råd: Sådan får du en børnevenlig skiferie

· Klæd børnene på efter vejret, check vejrudsigten og termometret og mærk efter, om der er brug for to, tre eller måske fire lag tøj. Husk ekstra vanter og sokker, så barnet kan få tørre og varme vanter og sokker på i pausen, hvis det er nødvendigt.

· Hyppige pauser, så børnene kan få sig et lille hvil. Måske stoleliften eller gondolen op til den næste pistetur er lig med en god pause. Med lidt rosiner eller noget at drikke kører det endnu bedre nedad igen.

· Skiskole betaler sig: Book børnene ind på skiskole de første par dage i ferien – gerne i god tid, da pladserne er populære. Med en veluddannet skiinstruktør får børnene den bedste start på ski.

· Tag hensyn til børnene og sæt ambitionerne ned: Børn og voksne har forskellige behov og grænser. Respektér børnenes lyst og energi og nyd tiden sammen som familie. Så skal alle nok senere prøve kræfter med de stejleste pister og vilde snowparks.

· Skiferie er andet og mere end ski: Skiløb er langtfra det eneste, Sveriges skisportssteder tilbyder. Tag f.eks. i svømmehallen, på kanetur eller på snescooter-safari. De fleste skisportssteder har masser af andre aktiviteter end skiløbet, og det kan være med til at gøre skiferien til årets bedste ferie – også for nybegynderen. En velfortjent variation og pause for benene.

Senest ændret Torsdag, 25 oktober 2018 12:29

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.