Nordlys-eventyr på Island

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Aurora Borealis - naturfænomenet bedre kendt som ”nordlyset” – er et stort ønske at opleve for mange rejsende. Trods dette kommer mange aldrig til at kaste et blik på den flotte nattehimmel, som den lyses op af farver. I samarbejde med piloten Sigríður Einarsdóttirs og hendes bedste tips vil Icelandair dog forsøge at forkaste myter og misforståelser, som eksisterer i forbindelse med nordlyset og give passagerer muligheden for at opleve det.

På mange rejsendes bucket-list vil man finde det at opleve naturfænomenet Aurora Borealis – bedre kendt som nordlyset – hvilket slet ikke er mærkeligt. Der er nemlig noget helt specielt over at se farverne danse hen over nattehimlen. Trods at dette fænomen står højt på manges ønskeliste er det et flertal, som aldrig kommer til at se det, da der ikke er nogen garanti for, at man kan opleve det, når man tager til de rette destinationer.

Med 34 års erfaring, og efter at have gennemført adskillige flyrejser under The Arctic Sky kan den islandske pilot, Sigríður Einarsdóttir, dog dele ud af sine hemmeligheder, der har til formål at give passagerer insiderviden til at opnå den ultimative nordlysoplevelse fra både jorden og luften. Da størstedelen af flyselskabets medarbejdere er indfødte islændinge, kan passagerer stole på, at Icelandair hjælper til med at optimere deres mulighed for at opleve nordlyset.

LÆS  OGSÅ: Danskerne invaderer Iceland Airwaves

Sigríður Einarsdóttirs bedste tips til at opleve nordlyset:

Bevæg dig væk fra byens lys: ”Det er en misforståelse, at der findes ét bestemt sted med størst mulighed for at fange nordlyset. Men du kan opleve det flere steder ved at bevæge dig væk fra byens lys og ind i det dybe islandske landskab”.

Flyv så højt, at du næsten kan røre ved det: ”Findes der en bedre måde at undgå skydækket end at bevæge sig over det og være omgivet af nordlyset? Jeg har været vidne til lyset ved flere lejligheder. For nylig var jeg så heldig at være vidne til lyset tre gange i løbet af fire dage. Hvis du tilmed er så heldig at have plads på Hekla Aurora-flyet, vil magien ingen ende tage”.

Timing er altafgørende: ”Jeg vil anbefale, at man kommer mod slutningen af november, da det er tæt på årets korteste dag, hvilket skaber det ultimative tæppe af mørke”.

Flot forestilling på himlen: ”Nordlyset er et naturfænomen, men det er altid fascinerede at opleve lyset danse blandt stjernerne. Lyset er normalt gult/grønt eller bare grønt, men nogle gange er en del af det lilla - så danser det mere vildt, hvilket virkelig er en magisk oplevelse hver gang. Nogle gange er der ikke noget bedre end bare at sidde og nyde forestillingen fra dit sæde”.

Hold øje med prognosen: ”Ligesom vejret på Island er uforudsigeligt, er nordlyset det også, men prognoser kan til tider hjælpe med at forudse det mest sandsynlige tidspunkt for at opleve lyset fra jorden. Find den app, som giver dig realtidsdata, og ikke kun fokuserer på lysets intensitet, men også på det mulige skydække, da det er afgørende for en god oplevelse”.

Insiderviden: ”Det kan blive lettere at fange nordlyset, hvis man forstår årsagen bag fænomenet. Når partikler, der udledes fra solen under en soleruption, trænger ind i jordens magnetiske felt, kolliderer de med atomer og molekyler i vores atmosfære. Disse sammenstød resulterer i en række små lyseksplosioner, som udgør auroraen. Antallet af lysskær kan variere fra flere på en dag til et enkelt hver syvende dag, så for at forstå nordlyset kan det være en hjælp at forstå, hvornår solen er mest aktiv”.

Hero image

 

 

Senest ændret Tirsdag, 30 oktober 2018 11:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.