Når sneen smelter på skidestinationerne.......

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Når sneen smelter på skidestinationerne....... Foto: Isaberg

De fleste vil nok kalde Isaberg en skidestination, men det behøver ikke at betyde, at sommeren ikke også er cool. Flere og flere svenske skidestinationer forvandler deres skipister og skifaciliteter til sjove udendørsaktiviteter om sommeren. Og Isaberg er et godt eksempel med en stor nyhed denne sæson.

Det er ikke kun i Danmark, at turismeerhvervet arbejder målrettet på at forlænge turistsæsonerne. Det gør man også i Sverige, når sneen smelter. Resultatet er flere besøgende hele året rundt.

Seneste skud på stammen frem mod denne sommersæson er en stor investering i en sommerkælkebane, der med høj fart kører gæsterne ned over bjergsiderne fra primo juli. Sommerkælkebanen bliver én kilometer lang og anlægges i tilknytning til en lift på Norrbacken til en samlet pris af 17 millioner SEK. Med en lift tilknyttet går det ikke kun hurtigt at komme ned – det er også nemt at komme op igen. Sommerkælk er en naturbaseret forlystelse, som allerede er meget populær i Alperne. I Sverige har denne type 'kælkning på skinner' også vundet indpas og konsoliderer nu Isabergs position som en af Sveriges største helårsdestinationer med en naturrelateret oplevelsesvifte.

Isaberg har i omegnen af 150.000 skigæster i løbet af en god vintersæson. Samlet i løbet af hele året har Isaberg over 200.000 gæster. Formålet med investeringen i sommerkælkebanen er at give sommersæsonen endnu et løft, men den nye bane kan benyttes hele året rundt og bliver derfor også et supplement for Isabergs vintergæster.

"Det gode ved den oplyste sommerkælkebane er alsidigheden", siger adm. direktør Louise Söderlund om satsningen. "Banen er ikke vejr- og lysfølsom, for banen er oplyst. Den kan tiltrække flere gæster i løbet af de lidt roligere forårs- og efterårsmåneder, mens både sommer og vinter får en spændende, ny aktivitet. Derudover passer banen til næsten alle".

Sommerkælkebanen rammer bredt. I topersoners kælkene kan mormor tage en tur med det treårige barnebarn, og det er også nemt for personer med forskellige handicap at prøve kræfter med banen sammen med en ledsager. "Det er ekstra herligt, at endnu flere mennesker kan opleve glæden ved fart og eventyr i en smuk natur, som i øvrigt er blevet en del af temaet for vores udvikling", konkluderer Louise Söderlund.

Om Isaberg

Isaberg Mountain Resort er et sports- og fritidsresort med aktiviteter året rundt. Om sommeren er anlægget gået fra at være et roligt rekreationssted til at være et eldorado af sports- og outdoor-aktiviteter, herunder zipline, segway offroad, forhindringsbane og eventyrgolf. I cykelkredse har Isaberg etableret sig som et cykelcentermed stor satsning på MTB-cykling og et veludbygget system af ruter for cykling på alle niveauer. Er man til fart og spænding, anbefales cykling nedad bjerget, og vil man træne intensivt og få pulsen op, kan man cykle den anden vej. Der er ti MTB-ruter af forskellige sværhedsgrader, pumptracks og en helt ny teknikbane (XC). Her kan man også prøve den svenske mesterskabsbane på 5 km.

I alt har Isaberg over 200.000 besøgende om året, en omsætning på godt 60 millioner SEK og beskæftiger 25 faste medarbejdere og mange sæsonarbejdere. En stor del af de sommerbesøgende er udenlandske turister, og om vinteren er cirka halvdelen danske skiløbere.

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.