Over 60.000 besøgende til ”Ferie for Alle” i Herning

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Over 60.000 besøgende  til ”Ferie for Alle” i Herning Foto: Ferie for Alle, 2019

Af journalist Aage Krogsdam

Den store rejsemesse "Ferie for Alle" i Herning, der sluttede i weekenden, fik igen besøg af mere end 60.000 gæster de tre dage. Det endelig besøgstal blev i år på 61.319, og det er cirka 600 flere end sidste år. Der var i alt 1.131 udstillere med alt fra camping og golf til safari og charterrejser.

Årets partnerland var Caribien og hele 12 ambassadører fra mere end 25 destinationer og lande i Caribien deltog i den festlige åbning.

I sin åbningstale takkede administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen især udstillerne og ferieeksperterne på standene for deres opbakning:

-Passion er et stærkt ord og en vigtig faktor for succes. I sport, på arbejde og derhjemme. Tak til jer alle for jeres passion og deltagelse her på Ferie for Alle. På grund af jer kan vi byde indenfor til den største og mest besøgte rejsemesse i Skandinavien, sagde Georg Sørensen og understregede igen vigtigheden af det personlige møde:

-Ferie for Alle" kan noget særligt, og der opstår magi, når mennesker mødes ansigt til ansigt. Facebook er godt for mange, men face to face vil altid være dobbelt så godt, sagde direktøren.

Caribien var med Cuba og Den Dominikanske Republik i centrum årets tema, og de to lande havde valgt Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours, som åbningstaler. Han fortalte om Caribiens enestående muligheder og opfordrede de besøgende til at opleve Caribien.

Hæder til branchen

I forbindelse med åbningen af "Ferie for Alle" uddelte Danske Rejsejournalister traditionen tro de eftertragtede priser Årets Rejsejournalist og Havfrueprisen. Priserne blev uddelt af formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen. Årets Rejsejournalist 2019 blev redaktør Tina Krongaard fra Politiken. Hun fik prisen for sit arbejde, sin passion og sin evne til at inspirere.

Havfrueprisen blev uddelt for 17. gang under Ferie for Alle. Prisen går til en person eller et firma, der har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark. Prisen gik i år til Fårup Sommerland, der fik den for at have gjort en unik og bemærkelsesværdig forskel for gæsterne. Prisen blev modtaget af HR-chef Jesper Jensen fra Fårup Sommerland.

Statsministeren på messebesøg

En af de mere prominente gæster på messen var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der lørdag lagde vejen forbi "Ferie for Alle". Her fik han blandt andet lejlighed til at se nærmere på de mange ferieformer, som danskerne søger. Turen startede i Danmarkshallen, og rundturen bød på besøg hos blandt andet Anholt, Samsø, Færøerne, Caribien og campinghallerne - alt sammen til stor begejstring for statsministeren:

- Det er en fantastisk oplevelse at gå rundt her. Det sprudler jo af liv. Jeg var specielt glad for at gå rundt i Danmarkshallen og rejse hele Danmark igennem på en halv times tid. Jeg kunne let have været der længere, for Danmark har utroligt meget at byde på, men det var også sjovt at komme ind og snuse til resten af verden, for lige pludselig står man i Caribien og dufter til cigarer og rom. Det var en rigtig god oplevelse.

Vagtskifte hos Spies

Under messen var der flere pressesammenkomster. Blandt andet havde Spies inviteret til sammenkomst for at markere et skifte på posten som kommunikationschef. Den legendariske Torben Andersen (66 år), kommunikationschef for Spies i Danmark og flyselskabet, Thomas Cook Airlines Scandinavia, ønsker at trappe ned. Han blev derfor sammen med sin afløser i Thomas Cook Airlines og Spies Lisbeth Nedergaard fejret på standen. Lisbeth er ny i rejsebranchen, idet hun kommer fra det rådgivende ingeniør- og konsulentfirma Cowi, hvor hun indtil skiftet var Head of Communications for området Bridge, Tunnel & Marine Structures.

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.