Nyd efteråret på den anden side af grænsen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der er noget for alle aldersgrupper i Sverige, når skoven falmer, og vi trækker i den uldne sweater. September plejer at varsle en ny årstid, med mindre vi får indian summer, og her har vi samlet en række gode aktivitetsmuligheder for ældre børn og voksne, der stadig synes, det er sjovt at være med på de unges noder.

 

Nordens Ark med truede dyr

Ikke mindre end 80 af verdens truede dyr kan ses og opleves i Nordens Ark i Bohuslän, som er en park for truede dyrearter i de nordiske lande. Blandt andet findes her krybdyr, sneleoparder, pandaer, eksotiske fugle og - som én af de største attraktioner - de 300 kilo tunge Amur-tigre fra Kina og Sibirien. Nordens Ark, som er beliggende længst inde i skærgården i Åbyfjorden i det smukke Bohuslän, er en dyrepark der arbejder for at øge kendskabet til Nordens truede dyrearter, og som samtidig indgår i det internationale avlssamarbejde for at beskytte og bevare truede bestande i det fri. Efter en lang og oplevelsesrig dag kan man nyde en god middag i restauranten og for de, der ønsker at få den samlede oplevelse, tilbydes overnatning på Hotel Nordens Ark, hvor man bor side om side med dyrene.

Little Rock Lake Zipline 

Her finder man Europas længste zipline! Der kan vælges mellem fem forskellige zipline-eventyr, og de forskellige linjer varierer i adrenalinniveau og varighed, dog ikke som sådan i sværhedsgrad. Alle zipline linjerne er tilpasset alle aldre 5-99 år. Man svæver cirka 50 meter over den smukkeste natur, og mange af zipline linjerne er omkring to kilometer lange. Der er overnatning og gode madmuligheder i området.

MTB på Isaberg - ny gangbro er bygget i MTB arenaen!

Isaberg har endnu mere at byde på udover den nye kælkebane. I år er der også nyheder i den eksisterende MTB-arena. Isaberg har MTB-cykelspor, der varierer i sværhedsgrad, så der er mountainbike for enhver smag, både til begyndere og elitecyklister. I MTB-arenaen finder man XC-baner, drop zones, step-up jumps og det meste inden for teknisk træning og balancekunst i MTB-universet. For de mindre børn er der grønne cykelstier, som er nemme. Der er gode familiepriser på leje af cykler om søndagen i løbet af efteråret. Man lejer fire cykler men betaler kun for tre.

Liseberg med endnu mere hygge og uhygge

I flere efterårsperioder er der åbent i Liseberg, som allerede da forlystelsesparken første gang slog portene op i 1923, vakte opsigt med tidens største og vildeste rutsjebaner. Gennem alle årene har parken holdt et imponerende højt niveau, og rigtig mange danskere vender tilbage år efter år til. Dette efterår bliver der helt vidunderligt uhyggeligt i Liseberg med alskens Halloween-aktiviteter. Den 11. oktober står premieren på dette års Halloween, og næsten alle forlystelser vil være åbne. I tillæg er der en lang række både hyggelige og skræmmende oplevelser. Liseberg holder åbent: 11. til 13. oktober, 18. til 20. oktober samt 25. oktober - 3. november.

Wordfeud ord

Her finder du ordlister med danske ord til Wordfeud. Både korte, lange og svære Wordfeud ord med A til Å.

Senest ændret Søndag, 17 november 2019 19:36

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.