Powershopping i Mall of Amerika i Minnesota

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

 

Er du til power-shopping i stor stil, er stedet Mall of America i Bloomington i Minnesota i USA. Indkøbscentret ligger cirka 20 km fra Minneapolis Centrum. Der er tale om Nordamerikas største indkøbscenter og et af de største i verden. Her er godt 550 butikker i fire etager med et kæmpe forlystelsescenter midt i centret. Her er desuden 50 restauranter og caféer, hvor du kan få en kulinarisk oplevelse fra stort set alle køkkener i verden til både lave og høje priser.

I forbindelse med centret ligger to hoteller, Marriott og Radisson Blue. Begge steder er der to fremragende restauranter, hvor der serveres gourmet-mad. Jeg prøvede at spise begge steder. I Marriott spiste jeg frokost i Cedar- og Stone restauranten. Det var en stor oplevelse med dejlig service og god mad. I restaurant Firelake Grill and Bar i hotel Radisson fik jeg en lignende kulinarisk oplevelse næste dag.

Ud over de to hoteller, der er en integreret del af Mall of America, ligger der omkring 40 hoteller inden for en radius af cirka 10 km fra indkøbscentret. Der er løbende døgnet rundt shuttlebusser fra stort set alle hoteller både til den internationale lufthavn og til indkøbscentret. Minneapolis' store lufthavn ligger cirka 5 minutters kørsel fra Mall of Amerika.

Alene en gåtur rundt i indkøbscentret er over tre kilometer lang. Og her er der et hav af butikker, og foruden alle gængse mærkevarerbutikker, vi kender fra indkøbscentre kloden rundt, er der også en lang række amerikanske udbydere af tøj, hvidevarer, elektronik og souvenirs m.v. I den ene side af centret er der i øvrigt et stort hjørne med en Lego-udstilling og en kæmpe Lego-mand. I tilknytning til forlystelsesparken finder du Minnesota Aquarium med flere tusinde fisk og havdyr.

I en særlig biograf kan du komme med på en flyvetur over USA's mest interessante seværdigheder. Du føler, du sidder forrest i en helikopter og følger landskabernes stigninger op og ned. Det er spændende, men man får et sug i maven, når man lige runder en af landets højeste snedækkede tinder og flyver ind imellem skyskraberne i New York.

- "Vi har over 40 millioner besøgende årligt her i indkøbscentret, der er kendt verden over. Her sker hele tiden fornyelser af dels butikkernes indretning, og dels kommer der løbende nye spændende forlystelser til", fortæller PR medarbejder Bodil Forsling, og fortsætter. "Vi er faktiske stolte over at kunne tiltrække så mange besøgende hvert år fra hele verden".

I nærheden af Mall of Amerika ligger som sagt den store internationale lufthavn, og herfra er der flyafgange til alle andre storbyer i USA samt afgange til alverdens lande.

Lige ved indkøbscentret kan du tage Metro-Blue Line, som har over 20 stoppesteder på ruten mod Minneapolis' centrum. Turen tager cirka 40 minutter. Der er naturligvis to stoppesteder i lufthavnen.

Men ellers er offentlig transport ikke særligt udbredt i Minneapolis-området. Der er dog enkelte buslinjer fra centrum og ud til forstæderne, som suppleres af de to Metrolinjer, hvoraf den ene som sagt går til Mall of Amerika, mens den anden krydser Mississippi-floden og går til St. Pauls centrum. – en tur på cirka 35 minutter.

I begge byers centrum starter Metroen mindre end en kilometer fra den store Mississippi-flod, som først løber mod syd fra Minneapolis, hvorefter den slår et stort sving mod nord til St. Paul, inden floden igen svinger mod syd. Mississippi-floden er næsten 4000 km lang fra dens udspring i bjergene i den nordlige del af staten Minnesota og til dens udløb i Den mexicanske Gulf.

Bloomington-byområdet dækker et stort område og har cirka 90.000 indbyggere. Hele området omkring Bloomington, Minneapolis og St. Paul er gennemkrydset af motorveje. Bilerne er mange, og især i myldretiden holdes der i kø alle vegne, selvom der nogle steder både er 4 og 5 spor i hver retning.

Minnesota/St. Paul kaldes også The Twin Cities, i det de er bygget sammen til et storbyområde med næsten 4 millioner mennesker, som svarer til 2/3 af Minnesotas samlede befolkning på knap 6 millioner indbyggere.

Storbyområdet er i øvrigt fyldt med skønne grønne parker og flere søer, og der gøres meget fra myndighederne side for at skabe bæredygtighed og CO2-neutrale løsninger inden for transport og energiområdet.

På turistkontoret, der ligger i Minneapolis centrum, kan du få kort og en masse gode ideer til besøg på de mange attraktioner rundt i de tre byområder.

Flere flyselskaber flyver til Minneapolis enten via Frankfurt, Amsterdam eller London. Flvvetid fra København cirka 10 ½ time. Se mere på hjemmesiden blommingtonmn.org.

Senest ændret Mandag, 04 november 2019 22:53

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.