Togrejser: Fra idé til virkelighed

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Af journalist Aage Krogsdam

Nyt togrejsefirma er på skinnerne med rejser over hele Europa. Da Peter Rasmussen stoppede i flybranchen efter over 20 år hos British Airways, American Airlines og Iberia, var det nemlig for at prøve kræfter med noget helt andet.

Hans gode ven, rejsejournalist og togentusiast Jesper Rovsing Olsen havde fået ideen om at lave kuraterede togrejser rundt i Europa, hvor kunderne kun rejser på de bedste togstrækninger, besøger de mest interessante byer og bor på nøje udvalgte hoteller, hvortil man altid bringes af privatchauffør fra banegården.

"Som sagt så gjort", fortæller Peter Rasmussen. "Vi startede med at arrangere togrejser til enkelte destinationer i europæiske storbyer, og nu et halvt år senere har vi virkelig fået gang i at realisere vores idé. Det har vist sig, at de gammeldags togrejser med moderne islæt er ved at få en renæssance. Naturligvis er kunderne vel også under påvirkning af debatten om bæredygtighed, men også at folk gerne vil køres rundt gennem landene samtidig med de via kupévinduet ser landskaberne panorere forbi. Samtidig sidde man betydeligt mere bekvemt i et togsæde end i et snævert flysæde", siger Peter Rasmussen og fortsætter:

"Både Jesper Rovsing og jeg brænder for togrejser, og vi har været overrasket over, hvor kompliceret det kan være for en turist at planlægge og booke en europæisk togrejse. Derfor besluttede vi at sætte vores 'tog på skinner'. Således at vores kunder vil være i stand til at skræddersy deres helt egen togferie. Vi er også overraskede over den store interesse fra vores målgruppe, som er folk på plus 50 år – måske folk, som husker, hvordan det var at tage på interrail fra by til by med rygsækken på nakken og tage ud og få denne fyldt med oplevelser".

"Efter et halvår har vi desuden fået flere investorer om bord, investorer som har kunnet se potentialet i vores koncept. Det har betydet, at Henrik Fuglsang, tidligere direktør i Nyhavn Rejser og Lars Thuesen, som har aktiemajoritet i en lang række selskaber inden for turistbranchen blandt andet i Jettime, har investeret i Silver Tray", fastslår Peter Rasmussen.

Silver Tray – som betyder sølvbakke – har således fået en hurtigkørende start, og senest har selskabet fået lavet en inspirerende hjemmeside silver-tray.com med masser af forslag til kombinerede fly- og togrejser rundt i Europa til 52 byer samt Marokko.

Tre prismuligheder

"Vi har delt vores priser op i tre kategorier. Den første kategori er 3-stjernet til 150 dollars om dagen. Og det betyder, at du får en togbillet på standardklasse, tre-stjernede hoteller samt transfer mellem togstationen og hotellerne. Nogen gange er morgenmad inkluderet. Næste kategori er 4-stjernet til 300 dollars om dagen. Og det betyder, at du enten afhentes i ankomstlufthavnen eller på hovedbanegården i ankomstbyen med tog på 1. klasse. Du overnatter på 4-stjernede hoteller inkl. morgenmad, får private transporter mellem togstationer og hoteller. På ikke-rejsedage får man enten mulighed for at "gå med en lokal guide" i to timer. Alternativt kan man afhente en fuldt forsikret udlejningsbil for en dag på et nærliggende biludlejningskontor. Man betaler kun brændstof.

Den sidste kategori er 5-stjernet. Og det betyder igen afhentning fra ankomstlufthavnen i din by eller fra hovedbanegården. Du rejser på første klasse med toget og følgende er inkluderet: 5-stjernede hoteller inkl. morgenmad, transport mellem togstationer og hoteller plus på ikke-rejsedage en særlig oplevelse, som er beskrevet omkring hver by. Man kan her også alternativt få en udlejningsbil - Premiumklasse - leveret til ens hotel", slutter Peter Rasmussen.

Vel modtaget

Alle hoteller i Silver Tray får fine karakterer i TrustYou Meta-Review, verdens største gæstefeedback-platform som god, meget god eller fremragende.

Der kan typisk medbringes et stk. håndbagage og et stk. kuffert som på flyrejser. Hvis man planlægger at medbringe mere, aftales det nærmere.

Følgende er ikke inkluderet i ovennævnte tre kategorier:
Rejseforsikring, internationale og indenlandske flyrejser, (mange kunder køber togrejsen inkl. fly til startbyen, og mange gange også hjem igen) visumgebyrer, måltider, medmindre andet er angivet (morgenmad er inkluderet i 4- og 5-stjernede pakker), drikkepenge, hotelafgifter (som ved lov skal betales lokalt kontant eller med kreditkort). Hotelafgiften opkræves i de fleste sydeuropæiske lande men er normalt kun et par dollars pr. nat.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.