Grønland hårdt ramt af COVID-19 krisen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam.

Grønland er meget afhængig af turisme til landet, og tilsyneladende har det store land mod nord været rimeligt forskånet for corona-smitte. Og mens turisterhvervet venter på genåbning og for at turisterne igen kan besøge det smukke land, ruster Visit Greenland sig til tiden efter corona.

Det er blandt andet sket ved at Visit Greenlands bestyrelse er blevet omorganiseret.

Tre bestyrelsesmedlemmer er udskiftet ligesom organisationen har fået ny formand. Den hidtidige formand Maliina Abelsen er blevet afløst af Anette G. Lings.

I anledning af formandsskiftet siger den nye formand :
"Først og fremmest vil jeg takke tidligere formand Maliina Abelsen for at have fuldført en vigtig strategiproces, som gør, at vi nu står med en målrettet strategi indtil 2023. Jeg ser frem til arbejdet som formand for Visit Greenland. Vi står overfor den vigtigste opgave nogensinde med den historiske store investering i nye lufthavne. En investering som baseres på turismen. Lige nu gennemgår den grønlandske turisme en massiv krise, som vil betyde et stort fald i turismen for 2020. Vi kommer i bestyrelsen til at have stort fokus på, hvordan vi håndterer denne specielle situation, samtidig med at vi kigger fremad mod at styrke og udvikle det grønlandske turismeerhverv".

Skiftet

Den afgående formand Maliina Abelsen er tidligere kommerciel direktør i Air Greenland og har bestridt en række store poster som general manager for AWG 2016 og tidl. Naalakkersuisoq for Sociale anliggender og Finanser. Hun har bestredet posten som formand for Visit Greenlands bestyrelse siden juni 2018 og har blandet andet stået i spidsen for forberedelsen af selskabets nye strategi 2020-2023 sammen med den øvrige bestyrelse og daglige ledelse.

Strategien udkom februar 2020 og har fokus på en ansvarlig udvikling af turismen med fokus på bæredygtighed. Udover hende har Erik Bjerregaard forladt bestyrelsen. Han har 38 års ledelseserfaring fra blandt andet Air Greenland og som adm. direktør i Hotel Arctic gennem 23 år. Han har været med i bestyrelsen siden 2015. Det tredje medlem, der har forladt bestyrelsen, er Johanne Bech, Outfitter og Erhvervsfanger med speciale i hundeslædeturisme i Sisimiut og Kangerlussuaq. Hun trådte ind i bestyrelsen i 2014.

Tre nye ildsjæle

De tre nye bestyrelsesmedlemmer er Morten Nielsen, der siden juli 2018 har været adm. direktør for Hotel Arctic og tidligere har bestridt stillinger som hotelchef i Kangerlussuaq, salgsdirektør for Hotel Hans Egede samt en række ledende stillinger i Air Greenland, senest som COO – Chief Operations Officer. Morten Nielsen har tidligere været bestyrelsesmedlem i Greenland Tourism. Desuden er Pitsi Høegh ny i bestyrelsen. Hun har siden 2008 været selvstændig med turismevirksomheden Greenlands Sagalands i Qaqortoq. Pitsi er tidligere turistchef i Qaqortoq samt afdelingsleder ved Arctic Umiaq Line i Qaqortoq. Hun er uddannet EVU i turisme og HK fra Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk. Det tredje nye medlem er Mia Scheel, som er Partner i tegnestuen Zeso Architecs i København og er advisory board medlem i flere virksomheder, Kvann Kompagniet, OL Gulve, Cornfield Press m.fl. Mia Scheel er uddannet arkitekt og har flere andre uddannelser/efteruddannelser fra CBS, Bradford University og Green Building Council. Udover de tre udskiftninger blev følgende genvalgt: Anette G. Lings, direktør på Hotel Sisimiut og Arctic Incoming, Sakiko Daorana, selvstændig turoperatør og marketingkonsulent, Arni Gunnarsson, managing director for Air Iceland Connect.

Den nye bestyrelsen har som nævnt ovenfor konstitueret sig med Anette G. Lings som formand og Morten Nielsen som næstformand.

Senest ændret Torsdag, 07 maj 2020 06:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.