Peloponnes – en juvel i Grækenland

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Overalt i det græske øhav ligger må hyggelige byer med et havnemiljø, der emmer af autencitet, hyggelige mennesker og god mad Overalt i det græske øhav ligger må hyggelige byer med et havnemiljø, der emmer af autencitet, hyggelige mennesker og god mad

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Mens verden venter på at blive åbnet igen, så turisterne kan rejse rundt og opleve de skønne steder overalt på kloden, kan vi da heldigvis drømme os til de forskellige steder med sol, strand og azurblåt hav og grønne palmer.

Det varer formentlig ikke så længe, inden vores drømme går i opfyldelse. Grækenland, Østrig, Norge, Island, Østrig og Australien er nogen af de lande, der allerede taler om at lukke op for turisterne inden for kort tid. Men lad os nu se.

Imens kan vi drømme os eksempelvis til Grækenland, hvor Bravo Tours har genoptaget et tidligere rejsemål nemlig halvøen Peloponnes. På denne turistperle har bureauet to destinationer, som det er muligt at besøge her i sommer. Det drejer sig om de to hyggelige små byer, Nafplio og Tolo. Begge byer ligger i en bugt cirka midt på halvøen.

Autentisk oplevelse

I denne del af Peloponnes får du en autentisk rejseoplevelse. Du kan opleve det historiske, kulturrige og naturskønne Grækenland. Peloponnes byder nemlig på en kombination af smukke strande, hyggelig shopping og fortræffelige restaurantmuligheder med små tavernaer, hvor du kan spise oliven og andre græske klassikere.

Nafplio er en charmerende og flot by med mange bygninger inspireret af italiensk arkitektur. Byens torv er omgivet af store søjler. I de marmorbelagte gader findes en lang række eksklusive butikker, der sælger alt fra sko og tøj til oliven og græske specialiteter. Ikke langt fra byens hovedstrøg ligger den flotte havnepromenade, der strækker sig langs det meste af byen. På havnepromenaden finder du et hav af restauranter, tavernaer og barer – med byens ubetinget bedste udsigt.

Når du går en tur i gaderne i Nafplio, er du ikke i tvivl om, at byen engang har haft en stor betydning for landet. Højt over byen ligger fæstningen Palamidi, som blev bygget på ikke mindre end tre år - hævdes det - af venetianerne, som et sidste vidnesbyrd om deres storhedstid i Grækenland.
Fæstningen stod færdig i 1714.

I begyndelsen af 1800- tallet fik fæstningen stor betydning under uafhængighedskrigen mod tyrkerne. Efter sejren over tyrkerne udråbtes byen til Grækenlands første hovedstad i 1829, men denne status havde byen dog kun i fem år, i det Athen blev landets hovedstad i 1834.

I Nafplion ligger to dejlige strande. Arvanitia Beach nær byen, som er en livlig, lille bystrand og lidt længere væk omkring tre km ligger den store sandstrand Karathona Beach.

Hvis du ikke vil ligge på strand hver dag, er der mulighed for at tage på ture i området. Blandt andet kan anbefales en sejltur på Korinth-kanalen, der blev udgravet i 1893. Det er en betagende oplevelse at sejle på den seks kilometer lange kanal, der skærer lige igennem den smalle landtange, der forbinder halvøen Peloponnes med fastlandet. Kanalen er ikke særligt bred, og i dag er det mest sejlbåde, turbåde og lignende, der benytter den. Kanalens 80 til 90 meter høje kalkstensvægge er et imponerende syn.

Akropolis

Hvis du ønsker at tage på en heldagsudflugt, er der knap to timers bilkørsel til Athen. Her er det et must at besøge det cirka 2.500 år gamle bygningsværk Akropolis, men også Syntagmapladsen, hvor den græske præsident og det græske parlament holder til, er et besøg værd. Desuden er bydelen Plaka et hyggeligt sted at spadsere og måske finde en lille taverna, hvor du kan få lidt til ganen.

Grækerne er jo kendt for deres gode mad , hvori der indgår masser af grøntsager. Oliven og olivenolie er verdenskendt. Musaka – den græske nationalret består af ovnbagt aubergine med oksekød, kanel, nelliker og kartofler. Hertil kan du drikke grækernes nationaldrik Ouzo, som er en druebrændevin, men ellers laver grækerne godt øl.

Af andre udflugtsmål på Peloponnes kan nævnes Det Antikke Olympia, hvor de første Olympiske Lege blev afholdt i 776 f.Kr. Her vil du kunne drømme dig tilbage i tiden, når du besøger det gamle stadion, der stadig står – det er også her, den olympiske ild tændes, før den olympiske fakkel sendes verden rundt, inden det når OL-værtslandet. En anden attraktion er byen Epidaurus, hvor du finder det største antikke teater med en helt fantastisk akustik. På hele Peloponnes bliver man mindet om den imponerende og fascinerende historie, som Grækenland emmer af.

Faktaboks

Grækenlands Areal: 131.957 km²
Indbyggere: Ca. 10,7 millioner
Hovedstad: Athen
Valuta: Euro
De første moderne olympiske lege blev afholdt i Athen i 1896

Senest ændret Onsdag, 20 maj 2020 05:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.