Ingen afterskifester i Østrig

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tekst : journalist Aage Krogsdam

Selvom COVID-19 epidemien stadig raser i Europa, så begynder skisportsnationerne så småt at forberede sig på den kommende skisæson.

Og selvom der faktisk i øjeblikket kun er få lande, hvortil danskerne kan rejse til, så er man i Østrig nærmere betegnet i SalzburgerLand, - som er et meget besøgt skiområde for danskerne - , ved at forberede sig på sæsonen. Faktisk er den allerede i gang på gletcherpisterne på det over 3000 meter høje Kitzsteinhorn i Kaprun nær Zell am See.

Forleden var repræsentanter SalzburgerLands Winterwonderland for de seks skidestinationer Zell am See-Kaprun, Wagrain-Kleinart, St. Johan i Salzburg (in Poungau), Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern og Salzburger Saalachtal på informationstur i København for at fortælle om nyheder fra de seks destinationer.

En stor del af informationerne drejede sig naturligt om sikkerhed og foranstaltninger for at undgå eller reducere risikoen for at blive smittet med COVID-19.

Indviklede regler

Det fremgik helt klart af orienteringen fra SalzburgerLands turistchef Evelyn Stempfer, at de festglade danskere kan glemme alt om afterski i denne vinter, når og hvis det bliver muligt at tage på skiferie i Østrig. Der er lavet nogle overordnede regler for at begrænse risikoen for at blive smittet, som gælder generelt for alle skidestinationer, men derudover har de enkelte destinationer ved liftindgangene, ved skiskoler, restauranter og spisesteder på pisterne samt restauranter og hoteller i vintersportsbyerne lavet deres egne foranstaltninger. Det vil blive næsten uoverskueligt at skrive om det her, men alle gæster får udleveret skriftlige informationer om, hvordan de skal forholde sig på de enkelte destinationer, fortæller Evelyne Stempfer

"Det er helt klart vort mål, at vores gæsters sikkerhed og sundhed har første prioritet" sagde hun blandt andet.

De seks destinationer har en række nye lifter, som skigæsterne kan glæde sig til, så de kan komme fra et bjerg til et andet med svævebaner og derved undgå at skulle tage skibusserne.

De eksisterende destinationer har pister for alpint skiløb og snowboard, som samlet løber op i næsten 1000 km med Zell am See Kaprun og skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn som det største område med alene over 400 kilometer pister. I Wagrain området (det mest populære danskerområde) er der omkring 250 km pister og lidt mindre de øvrige steder. Ud over alpint skiløb er der naturligvis også mange hundrede kilometer langrendsløjper på de seks destinationer.

Nogle af skisportsstederne fokuserer på børnefamilierne med masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Ekspresskitog til Østrig

Som noget nyt kan danskerne komme med hurtigtog fra Danmark til Østrig.

Under navnet Snälltoget køres der engang ugentligt fra Malmø til Østrig med endestation i Bischofshofen. Herfra bringer busser gæsterne ud til de enkelte skibyer i området

Snälltåget har i flere sæsoner kørt skigæster fra Malmø til Åre i Midtsverige. Nu prøver man så at sende skigæster til Østrig. En afgang hver uge fra uge 4 til og med uge 10.

Der er afgang fredag eftermiddag første gang den 12. feb. fra Danmark, og hjemkomst om formiddagen, efterfølgende søndag.

I Danmark er der fire stop nemlig i Høje Taastrup, Odense, Kolding og Padborg. Fra Padborg kører toget uden stop til Østrig, hvor det passerer grænsen lørdag morgen. I Østrig stoppes i Wørgel, Skt. Johan i Tyrol, Saalfelden, Zeel am See, Schwarzach-St. Velt og med endestation i Bischofshofen.

Toget består af vogne med hver 10 kupéer og med plads til seks personer i hver kup. I alt plads til 540 personer i toget. I enden af hver togvogn er der et toilet og et rum med håndvask. Der er ikke bademulighed på toget. Hidtil har selskabet kun solgt hele kupeer, men Hareskov skiklub har købt et antal kupeer, hvor man kan købe sig ind med en enkelt plads. Prisen er godt 2100 kr. pr. plads (plus cirka 400 kr., for skiudstyr). Eller godt 10.000 danske kroner for en hel kupe. Der er sengelinned, puder og tæpper i hver kupe. Du kan booke plads hos www.snalltaget.se.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.