Livsstil

ARBEJDSLIV: Det er starten på et nyt år, og for mange betyder det, at der skal ske noget nyt i deres liv. Ofte betyder dette, at man begynder i det lokale fitnesscenter, eller man skal til at spise lidt mere grønt. For andre kan det være ønsket om et nyt arbejde eller at stige i hierarkiet på det nuværende arbejde.

HVALPE: I de første måneder af året skifter mange små hundehvalpe traditionen tro trygheden ud hos hundemor med en helt ny familie. Men man kan gøre meget for at reducere de små hvalpes angst og dermed give den lille hund en bedre start i den nye familie.

PENGE: En god hobby er noget af det vigtigste, man kan have i sit liv. Det er her, man kan fordybe sig i flere timer uden at føle, at et eneste minut har passeret.

RYGESTOP OG GODE VANER: Vi er kun lige kommet om på den anden side af nytåret, men allerede nu begynder flere at opgive de forskellige nytårsforsæt, som de havde sat for år 2017. Det kan både være ambitionen om at starte året ud med træning, sundere madvaner eller det evige nytårsforsæt – nemlig et varigt rygestop.

STRESSEDE DYR: Fire ud af fem hunde er bange for nytårsfyrværkeri. Derfor har mange danskere valgt at hjælpe deres hunde til en lidt roligere nytårsnat.

STIL: En feinschmecker-mand er en kræsen mand, der kender til kvalitet og kun vil have det bedste. At være feinschmecker er ingen last, tværtimod, det er en livsstil, som flere og flere mænd stiler imod.

GLADE JUL: Julen handler om at tilbringe dyrebar tid med nære og kære. Højtiden er særlig god til at bringe mennesker sammen, hvilket resten af året fremstår som en sværere opgave. Hvordan kan det være? Vores gave til dig denne jul er mere tid med familie og venner – ikke bare i julen, men også resten af året. Vi viser dig hvordan.

JULETRADITIONER: I julemåneden sker der en lang række aktiviteter på Nationalmuseets forskellige afdelinger blandt andet på Frilandsmuseet i Virum, på Nationalmuseet i Ny Vestergade og på Klunkehjemmet i Frederiksholms kanal.

DANSK MENTALITET: Danmark er verdenskendt for at have et decideret ord for at hygge sig – måske fordi vi gør det så meget? Resten af verden forstår dog ikke helt, hvad princippet går ud på. Læs med når vi forsøger at udlægge hvad hygge betyder.

NYTÅRSFYRVÆRKERI: Når jul og nytår nærmer sig, bliver der mere uro i familien, og især omkring nytår kommer der voldsomme brag og lysglimt.