Livsstil

JULETRADITIONER: I julemåneden sker der en lang række aktiviteter på Nationalmuseets forskellige afdelinger blandt andet på Frilandsmuseet i Virum, på Nationalmuseet i Ny Vestergade og på Klunkehjemmet i Frederiksholms kanal.

DANSK MENTALITET: Danmark er verdenskendt for at have et decideret ord for at hygge sig – måske fordi vi gør det så meget? Resten af verden forstår dog ikke helt, hvad princippet går ud på. Læs med når vi forsøger at udlægge hvad hygge betyder.

NYTÅRSFYRVÆRKERI: Når jul og nytår nærmer sig, bliver der mere uro i familien, og især omkring nytår kommer der voldsomme brag og lysglimt.

BØRN OG SUNDHED: En ny undersøgelse af børnefamiliernes spisevaner viser at otte ud af ti danske børnefamilier ikke spiser tilstrækkeligt med grøntsager.

REJSER: Det går hurtigt for NG Travel Group. I sommer blev African Spirit en del af gruppen, og seneste skud på stammen er den succesrige fodboldrejsearrangør, Olsen Sports Travel.

SVERIGE: Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg åbner på fredag landets største julemarked med masser af farver, fem millioner lys og en række boder med spændende tilbud og ikke mindst kulinariske smagsprøver. Julemarkedet fortsætter helt frem til den 30. december.

GØTEBORG: Sidste år havde den store forlystelsespark Liseberg i Gøteborg stor succes med sit halloween koncept. Derfor gentager parken arrangementet igen i år.

DA ISEN FORSVANDT: For 12.000 år siden var der istid i Danmark. Istiden påvirker imidlertid stadig vores liv, og det kan man få meget mere at vide om i efterårsferien på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

BLIV SET: Formel 1-køreren Kevin Magnussen vil have flere børn til at bruge reflekser, for det hjælper til at blive set i trafikken.

GODE SKO: Det er yderst vigtigt at få pakket det rette fodtøj med i kufferten – uanset om du skal på sightseeing i storbyen, til sydens sol eller på vandretur i det skandinaviske terræn. Det er dog ikke altid lige let at udvælge de rette sko til ferien – især ikke som kvinde. Hvilke kriterier skal man vælge ud fra? Og hvor mange par skal man medbringe?