Livsstil

Rødvin smager ikke kun godt - det er også sundt for din mund, fastslår ny forskning.

På valentinsdag fejres kærlighed verdenen over. Det er en dag, hvor man er ekstra opmærksom på sin kæreste, og hvor mange udviser taknemlighed og kærlighed ved at forkæle sin elskede med godterier.

HELSE: Mange af os kan godt lide at sætte os nogle mål for det nye år, og målene kan være vidt forskellige. Det kan være alt fra at bruge mindre penge, besøge nogle, man ikke har besøgt længe, være mere for børnene – eller slet og ret leve sundere – måske rense kroppen for affaldsstoffer – en såkaldt detox eller udrensning. Det er nu du skal i gang.

Er du ved at være færdig med niende klasse men ved ikke, i hvilken retning du skal gå? Det er ikke et let valg at træffe, og mulighederne synes også uendelige.

HELSE: Virksomheden Herba Nordic har med afsæt i gammel nordisk viden om de nyttige planter i naturen - kombineret med moderne viden og krav om dokumentation - produceret to nye kosttilskud. Begge har veganermærket.

Nytåret nærmer sig, hvilket for mange giver anledning til at reflektere over sin situation og reevaluere nogle af ens livsvalg. Desværre varer de nye nytårsintentioner sjældent ved. Her er adfærdsekspertens og diætistens bedste råd til, hvordan man kan holde den sunde livsstil i det nye år.

NYD FRIHEDEN: Som ældre eller gangbesværet, der har brug for hjælp til de mest basale opgaver, så kan det føles som at være låst fast og fængslet, ikke at have den frihed og selvstændighed, der medfølger mobiliteten.

RIDNING: At sætte sig i sadlen på en islandsk hest, der kan tölte i fuld fart, er en oplevelse, de fleste vil synes om – hos Havhesten i Nr. Nebel er turen lagt i de bedste hænder.

MOTION: Sommeren er ovre, og vintersæsonen begynder så småt i Danmark. Dette kan betyde, at mange danskere vælger at droppe træningen for at fokusere på andre ting i stedet.

Nu når det også bliver hurtigere mørkt, kan det nemlig være svært at finde motivation og overskud til at træne og komme i form, så her er der en guide og nogle tips til, hvordan det hele bliver lidt lettere.
Find motivation

Nogle gange er det nok med bare at rejse sig fra sofaen og begynde at træne. Andre gange skal der lidt mere til. Med det sagt, skal man nogle gange bare tvinges til at træne, og oftest er det svære ved at træne, selve det at tage sig sammen til det.

Derfor er det en god ide at finde ud af, hvad der motiverer en. Er det ved at læse magasiner? Er det ved at se andre, der træner? Eller ved at undersøge, hvor god træning egentlig er for en? Det er forskelligt fra person til person, hvordan man bliver motiveret til lige præcis at træne.

Sæt mål for træningen

Et godt tip er, at man sætter sig nogle mål. Nogle mål, man gerne vil opnå for sig selv, og som man er villig til at kæmpe for. En anden ting, man kan gøre, er at sætte disse mål op fysisk. Her kan man altså sætte nogle billeder op på sit køleskab, sætte nogle noter op på væggen eller sætte små reminders på telefonen, så man hele tiden bliver opmærksom på de ting, man gerne vil opnå.
Andre bliver motiveret ved at købe nyt træningsudstyr, som man bare ikke kan vente med at prøve af! Så når man skal til at træne, og udmærket godt ved at man har brug for motivation, kan man gå ud i butikker og bl.a. finde sig noget træningstøj som man gerne vil træne i. Eller man kan kigge på nettet på steder som fritidsshop.dk, hvor man også finder en masse gode sager til fritiden.
Gør træningen anderledes

Hvis man synes, det er kedeligt at træne, bør man straks prøve forskellige metoder af. Kedsomhed er dræbende for motivationen.

Hvis man er vant til at træne i et fitnesscenter, kan man prøve at løbe en tur i en skov, for at se om det gør træningen lidt sjovere.
Prøv med et andet træne et andet sted eksempelvis på camping og udforsk naturen der. Hvis man vil vide mere om det, så læs mere om camping her.
Træn derhjemme

Og hvorfor ikke prøve at træne derhjemme? Der er mange forskellige øvelser, som sagtens kan blive udført hjemme.

Man kan træne både inde og ude. Har man en have, kan man nyde den samtidig med træningen. Det er derfor en god ide at finde inspiration til din have, så man kan blive motiveret til også at træne derhjemme.

FODTØJ: Der findes et hav af forskellige træningssko fra forskellige mærker og til forskellige formål. Hvis du går op i træning og træner flere gange om ugen, bør du investere i et par træningssko. Hvilke type træningssko, du skal købe, kommer an på, hvilke aktiviteter du udfører i træningscenteret.