Livsstil

SANDSTRAND: Fra begyndelsen af maj måned kan besøgende i Bandholm på Lolland glæde sig over en helt ny sandstred til venstre for den gamle havn.

KOLDINGHUS: I 1766 rejste den engelske 15-årige prinsesse Caroline Mathilde fra England til Danmark for at blive gift med den 17-årige Christian VII, der i øvrigt var hendes fætter.

MILJØRIGTIGT: De officielle mærker, der fortæller om et miljørigtigt valg, er populære som aldrig før. EU-blomsten og Svanemærket er på fem år næsten fordoblet, og hver tredje dansker køber da også ofte eller meget ofte produkter, der er miljømærkede til husholdningen.

BÆREDYGTIGHED: Vi vidste det jo godt - vi er gode til det der med økologi. Nu sætter en ny rapport imidlertid endnu engang tal på, at danskerne hører til blandt de mest økologiske, ja faktisk er vi verdens bedste.

LOVE: Nationalmuseet er måske ikke det sted, man sådan lige styrter hen for at opleve en hed weekend og Valentinsdag, men måske skulle man give det en chance.

VIDENSKAB: Hjerteforskere mener at kende svaret på hvorfor Mona Lisa døde blot 37 år gammel. I 1503, påbegyndte Leonardo da Vinci maleriet af Madonna Lisa Mariade Gherardini født i Firenze i 1479, som han arbejdede på i fire år.

LISEBERG: Sveriges største forlystelsespark Liseberg i Gøteborg har nu åbnet for julesæsonen, og det er sket med manér.

KNUTHENBORG: Lolland udvikler natur- og kystturisme. Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen har netop givet grønt lys for forsøgsprojektet "Knuthenborg Safari Lodge".

VINTERLØB: Styrk formen og grib udfordringen for at løbe i smukt og kuperet terræn. Det er godt for både krop og sjæl.

JULEMARKED: Tag til Sverige og få købt alle gaverne inden jul – eller klapparne, som de hedder i det svenske.