Gode tips til at indrette en lille bolig

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Det kan være utrolig svært at finde inspiration til at indrette en lille bolig, for der er ofte ikke plads til de helt store møbler og store åbne rum. Men du behøver heldigvis ikke at gå på kompromis med indretningen, bare fordi du bor i en mindre bolig – det handler bare om at være kreativ med indretningen.

Her gælder det især om at tænke flere funktioner ind i ét rum og optimere den måde, man bruger pladsen i rummet på. Hvis du har brug for lidt inspiration til at indrette din lille bolig, så læs med her og find på gode måder at udnytte dine kvadratmeter optimalt på.

 

Gem både rod og møbler af vejen

 

Noget af det vigtigste, når det kommer til mindre boliger, er at få rodet pakket væk. I en mindre bolig bliver rodet nemlig utrolig iøjefaldende, fordi der netop ikke er kvadratmeterne til at se bort fra rodet. Derfor kan selv de mindste mængder af rod i din lille bolig være med til at få hele rummet og nogle gange hele boligen til at virke rodet. Det er derfor en god ide at pakke rodet væk, og det kræver gode opbevaringsmøbler

 

Fordi der ikke er mange kvadratmeter i den lille bolig, så er det samtidig vigtigt at overveje, hvordan man fx skaber ekstra sovepladser til gæster og lignende, når der er brug for dette. En smart løsning er en foldbar madras, der kan gemmes væk under sofaen eller i en puf, og som så kan tages frem, når der er brug for den.

 

Få rummene til at virke større ved hjælp af lys og spejle

 

Lys og spejle er altid gode måder at få et rum til at virke større på, fordi rummene ved hjælp af god belysning og refleksive overflader kommer til at virke markant større. Det gælder især i den lille bolig. Har du fx et lille soveværelse, så er det oplagt at installere spejle på garderobeskabets døre, så rummet synes dobbelt så stort. En mulighed kunne fx være med InRet 3 dørs garderobeskab med spejle fra gulv til loft, som både giver et luksuriøst og rumligt udtryk i soveværelset.

 

Det handler om multifunktionelle møbler

 

Det handler dog ikke kun om at få hjemmet til at se ud som om, at det er større, end det egentlig er. Det handler lige så meget om at udnytte pladsen og de møbler, som skal være i rummene optimalt. Derfor er det ofte en rigtig god ide at tænke multifunktionalitet ind i ens valg af møbler. Det kunne fx være en oplagt ide at købe en bænk til entreen, som samtidig har masser af opbevaringsplads.

 

Arbejd med hvad du har

 

Det er også vigtigt at fokusere på de muligheder, som du har allerede i dit hjem. Det vil sige, at du ikke kun behøver at placere alle dine møbler langs væggene i dit hjem. Selvom rummene er små, kan du nemlig sagtens placere møbler midt i rummet. Du kan med fordel også tænke ikke kun i længde og bredde men også i højden. 

 

Her har du nemlig en oplagt mulighed for at frigøre gulvplads samtidig med, at du indfrier indretningsmæssige behov. Det kunne fx være ved at hænge en Edge by Hammel skrivepult på væggen. Pludselig får du mere plads i rummet, fordi skrivepulten ikke står og fylder på gulvet, og samtidig har du en fantastisk arbejdsplads.

Senest ændret Tirsdag, 20 september 2022 10:10

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.