×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Danskerne og Hamburg

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Hamborg er blandt vores favoritbyer. Hamborg er blandt vores favoritbyer. Foto: Roberto Hegeler.

NABOFERIE: Sidste år steg antallet af danske turister i Hamburg med over en tredjedel målt på antal overnatninger.

I byen, hvor Beatles begyndte karrieren, er danskerne også glade for at komme. New York og Hongkong er Hamborg også den by i verden med flest konsulater. Verden har for længst opdaget Hamburg, og nu har den danske nabo-interesse tilsyneladende også bidt sig fast.

Hamburg er et nordeuropæisk brohoved til Asien med over 400 kinesiske virksomheder etableret i byen, men samtidig med sit internationale udsyn er Hamburg umiskendelig tysk. Besøgende oplever service og kvalitet på højt niveau, og måske oplever danskere i høj grad den tyske imødekommenhed, fordi den nordtyske mentalitet faktisk er meget tæt på den danske. Taget i betragtning, at Hamborg-bydelen Altona var en vigtig del af det danske kongedømme indtil for 150 år siden, er det oplagt, at der er mange kulturelle fællestræk.

Hamburg og København har desuden indgået et kultursamarbejde, og Hamburg har ligesom København været udpeget som europæisk miljøhovedstad - Hamburg i 2011, København i 2014 - ikke mindst på grund af det enorme byudviklingsprojekt HafenCity, som er et europæisk landmark i bæredygtig innovation.

Yderligere informationer på adressen: www.hamburg-travel.com/dk

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.