×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Wellness ved Østersøen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ostsee Resort Damp byder på gode muligheder for aktiv ferie og wellness. Ostsee Resort Damp byder på gode muligheder for aktiv ferie og wellness. Foto: Louis Andreas Michaelsen.

FERIERESORT: Ferieresortet Ostsee Resort Damp i Sydslesvig har alle de traditionelle tilbud til feriegæster, der ønsker at forkæle sig selv. Men samtidig er et ferieophold her også en god mulighed for at udforske en del af det gamle Danmark.

Ostsee Resort Damp ligger på halvøen Svans (Schwansen) i Sydslesvig kun 70 kilometer fra den dansk-tyske grænse. Det store ferieområde er også et kurcenter med helseklinikker og masser af wellness- og massagetilbud.

ostsee-resort-damp-skibResortet tiltrækker da også både børnefamilier, der ønsker at nyde nogle af Tysklands bedste strande, og ældre generationer, der vil have styrket helbredet og nyde den friske havluft.

Bag de store hoteller, hvorfra der er udsigt langt ud over havet, ligger et grønt område med firkantede og trekantede hytter i alle regnbuens farver og i alle størrelser – til den lille familie op til den store gruppe.

Ferieområdets hjerte er en skøn promenade i røde sten, der følger lystbådehavnens kurver forbi butikker og talrige restauranter, og de slentrende feriegæster leder tankerne hen på Middelhavets turistområder bare uden de lugtende skraldespande og den trykkende hede.

Det er ellers varmt nok, da Fritidsmagasinet er på en uges "studietur" for at undersøge resortet, der lige nu er præmien i en konkurrence om en miniferie. Men havluften er befriende, for Ostsee Resort Damp ligger helt ud til Østersøen, og selv på ekstremt varme dage er luften frisk.

Motion og nydelse
En typisk dag på ferieresortet begynder med løb langs med stranden for eksempel i retning mod Skovby (Schuby).

ostsee-resort-damp-familie-poolLøberne er høflige – sådan er tyskere nemlig – så nik og g'morgen er på sin plads. Fra yderste klitrække på campingpladsen sidder ældre campister og nyder endnu en opstigende sol. Jo, Die Ostsee er spitzenklasse.

Derfor er det ikke tilfældigt, at det helt nyde badeland "Entdeckerbad" tematisk er bygget op omkring at opdage og udforske Østersøen og dens særegne natur, kultur og historie.

I tilknytning til det topmoderne byggeri med pool og cafe er der således bygget vikingehuse med saunaer, der bare må opleves.

Det tabte land
Fortiden er faktisk hele tiden nærværende, når man bevæger sig rundt i Sydslesvig for eksempel fra Svans mod Slesvig by – Brodersby, Riseby og Gammelby.

gottorp-slot-slesvigDerfor er et ferieophold på Ostsee Resort Damp også historieundervisning "hands on".

I meget kort afstand fra ferieområdet er der flere steder, man bør vise sine børn eller selv opleve.

Gottorp Slot i Slesvig er hovedsageligt bygget mellem det 15. og det 18 århundrede. Det imponerende bygningsværk var hjem for de hertugelige familier til Slesvig-Holsten-Gottorp.

I dag er slottet hjemsted for de Slesvig-holstenske landsdelsmuseer, og det er også her man finder den 1700 år gamle Nydambåd.
slesvig-hedebyIkke langt fra det nuværende Slesvig lå Hedeby, der i vikingetiden var en af Danmarks største byer.

Den store halvmåneformede vold, der omgav handelsbyen, ses stadig tydeligt, og en del af stien hen til de rekonstruerede huse løber på toppen af volden.

Området er i øvrigt alene på grund af sin skønne slesvigske natur et besøg værd.

Danskere skal naturligvis også besøge Dannevirke. Den store vold, der skulle beskytte riget, er stadig imponerende. Arkæologer graver i år lige der, hvor der engang sad en port, som alle skulle igennem for at komme til Danmark.

dannevirke-vold-slesvigSom bekendt nyttede Dannevirke ikke, og Danmark tabte krigen. I dag – 150 år senere – er Tyskland vores gode nabo, og historien vidner om, at selv arvefjender kan blive de bedte venner.

Udgravningerne på Dannevirke sker således i et samarbejde på tværs af grænsen, og Danmark og Slesvig-Holsten arbejder på at få området på UNESCO's Verdensarvsliste.

I enhver henseende er et ferieophold på Ostsee Resort Damp godt for krop og sjæl – og for kendskabet til et vigtigt stykke Danmarkshistorie.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.