×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Camping i Nordjylland - hav, strand og klit

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)
Stranden syd for Løkken er nærmest uendelig. Stranden syd for Løkken er nærmest uendelig. Foto: Fritidsmagasinet.dk.

FRISK FERIE: Tæt ved klitterne lige syd for Løkken ligger Løkken Klit Camping. Campingpladsen er det perfekte udgangspunkt for børnefamiliers ture ud i skønne Nordjylland.

loekken-klit-camping-badeland-poolMed udgangspunkt fra Løkken Klit Camping tog Fritidsmagasinet.dk på tur ud i det dejlige Nordjylland, hvor der aldrig er langt til natur, strand og klit.

Man kommer derfor hurtigt ned i et helt andet gear, og effekten ses tydeligt på campisterne, der slentrer over til campingpladsens velbesøgte badeland. Her er to typer hurtige og sjove rutsjebaner, der sætter fut i dem, der tør prøve.

Løkken Klit Camping hører til i den eksklusive ende, og her er især mange børnefamilier. Årsagen er indlysende, for legepladserne, de gode faciliteter og naturligvis badelandet betyder, at børn og forældre hele tiden har noget at lave - i det tempo de vil, naturligvis.

strand-loekken-klit-campingNatur og strand
Selvom man egentlig sagtens kunne få tiden til at gå på pladsen alene, så trækker den nærliggende strand selvfølgelig også. Så ned gennem træerne, langs med stien, snus til en blomst, kig på en mariehøne, op over klitterne og ud til vandet. Ahh... Det er livet.

Det er ikke for ingenting, at strandene her omkring bliver betegnet som nogle af Europas måske verdens bedste - de er "uendelige".

Sandet er dejligt, vandet er opvarmet af den bedste sommer i årevis og der er så højt til himlen, at de tyske turisters store drager bliver til små pletter på himlen.

Klitlandskabet her er fascinerende, så trask lidt rundt og mærk naturen. Lad kroppen opleve Nordjylland – og det kan den kun til bens eller på cykel. Så mærker man nemlig vinden i håret og solen i ansigtet.

Naturen er nærværende her, og den arbejder til stadighed på at ændre landskabet. Omkring 20 kilometer fra Løkken Klit Camping ligger Rubjerg Knude, hvor det delvist tilsandede Rubjerg Fyr vidner om de store kræfter, der er på spil. For hvert år dækkes fyret mere og mere, for kampen mod sandflugten er opgivet – naturen må gå sin gang.

boerglum-kloster-stygge-krumpenBispen på Børglum Kloster
Ikke langt fra Løkken ligger Børglum Kloster. Majestætisk og helt i hvidt troner klosteret fra toppen af bakken, der virker højere, end den i virkeligheden er på grund af det flade landskab, der omgiver klosteret og den nærliggende gamle mølle.

Klosteret er godt kendt – også blandt børnene – for det var omdrejningspunkt i julekalenderen "Ludvig & Julemanden".

Figuren Stygge Krumpen, der er en af karaktererne i julekalenderen, er ikke bare en opdigtet figur. Nej, det er ganske vist. Han huserede her i 1500-tallet og var kendt for sit ikke særligt kirkelige liv. Tværtimod, så havde Stygge både en elskerinde, var pengegrisk og berygtet for sin ondskab. Man fornemmer selv i dag, hvordan bønderne og borgerne med angst og ærefrygt må have bevæget sig op ad vejen mod klosteret på det høje.

Efter en omgang ondskab kan man passende inden hjemturen til campingpladsen smutte forbi Ravgaarden, der har et smykke for enhver smag. Havets guld er mere end de gammeldags store ravklumper i kæde, for her er rav lavet til fine små smykker, der fascinerer store som små - især piger. Drengene er sikkert mest interesserede i de insekter, der er indfanget for millioner af år siden og dømt til isolation på evig tid. Her kan selv Stygges fangekældre ikke være med.

Skagen
En miniferie i Nordjylland handler om at skære fra og hugge til, for man kan ikke nå alt. Man bør dog lægge en tur til Skagen ind i programmet og tag endelig et stop ved Råbjerg Mile på vej dertil.

raabjerg-mileSå af med skoene, på med solcremen og ud i Danmarks store ørken, Råbjerg Mile.

Sandbunkerne her er enorme, og børnene elsker historien om det vandrende sand, der opsluger og fortærer gårde, marker og krat på sin vej mod havet langt mod øst.

Nøjagtig som det er sket med Den Tilsandede Kirke tæt ved Skagen.

I Skagen By er både familien Anchers hjem og Skagens Museet tæt ved malernes fristed, Brøndums Hotel, er absolut et besøg værd.

ancher-hus-skagenNaturen fascinerede de gamle malere, som den fascinerer os i dag, og kunstnernes præcise gengivelser af mennesker og natur er næsten ikke til at slippe eller fatte.

Malerierne, som de fleste af os kender fra bøger og blade, skal ses i virkeligheden – så megen koncentreret skønhed findes nemlig kun her. Drik af kunstens kar i fulde mål.

Man forstår malernes begejstring for Skagen, når man står på Skagens Gren.

Her på Grenen mødes Kattegat og Skagerrak og lægger arm, mens de former og omformer toppen af Danmark, som de har gjort siden isen forlod landet.

skagen-grenen-oddeKampen foregår i skiftende belysning og bevidnes af tusindvis af turister. Skagen og naturen her er en flot fjer i hatten på hovedlandet.

Mætte af oplevelser og med mod på nye opdagelser blandt de mange muligheder og tilbud i Nordjylland kan man sætte sig ned i klitterne og nyde aftensolen til tonerne af havets evige brusen.

 

 

 solnedgang-havet-klit

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:38

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.