Overbehandling er et problem på populære feriedestinationer

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

LÆGEBEHANDLING PÅ FERIE: Når rejsende danskere gør brug af deres rejseforsikring, er det fordi, de har behov for akut hjælp. SOS International forventer især at skulle hjælpe danskere i Spanien, Grækenland og Tyrkiet. I netop disse lande er risikoen for overbehandling på private klinikker og hospitaler nemlig ekstra høj.

Når man er på ferie, er det sidste, som man har lyst til at tilbringe sin dyrebare tid på klinikker og hospitaler. Desværre er der en tendens til, at danskere overbehandles på de mest populære feriedestinationer. Assistanceorganisationen SOS international vurderer, at dette især er en tendens i Spanien, Tyrkiet og Grækenland.

"Overbehandling kan forekomme på private hospitaler og klinikker i udlandet og kan være alt fra unødvendige blodprøver og scanninger til akutte operationer af ledbånd eller knoglebrud, som man aldrig ville foretage på et dansk hospital," fortæller Poul Crone, der er læge hos SOS International og arbejder med at dæmme op for overbehandlingen. Og erfaringen viser, at selv de mindre grove former for overbehandling også kan ødelægge de rejsendes dyrebare ferie. "Hvis en klinik fx ordinerer, at den rejsende skal vende tilbage til unødvendige tjek, så påvirker det hele familiens ferie og kan også skabe ubegrundet nervøsitet," siger han.

LÆS OGSÅ : Fravalg af rejseforsikring kan blive dyrt

Det er værst i Tyrkiet

Øverst på listen står Tyrkiet: "Vi ser generelt et voldsomt omfang af overbehandling af turister, der får brug for lægehjælp i Tyrkiet, og vi vurderer, at der enten er sket eller gøres forsøg på overbehandling i over 40% af alle henvendelser," siger Poul Crone. Derudover oplever SOS International, at der på de tyrkiske privathospitaler er en større grad af grov overbehandling i form af frarådelige operationer, end i Spanien og Grækenland.

Gør brug af den danske alarmcentral

Netop på grund af denne form for overbehandling, er det vigtig, at man altid ringer til sit forsikringsselskabs rejsealarmcentral, hvis man får brug for lægehjælp på ferien. Her vil en dansk læge og assistancekoordinator følge sagen tæt, forklare hvad der sker og sikre korrekt behandling gennem direkte dialog med lægerne på stedet.

LÆS OGSÅ: Undgå indbrud i dit hjem, når du tager på ferie

Fakta: Overbehandling i Spanien, Tyrkiet og Grækenland

• Overbehandling sker ikke på offentlige hospitaler men er et problem, der er knyttet til private klinikker og hospitaler i nogle lande og ofte i turistområder

• Overbehandling kan være alt fra unødvendige blodprøver og scanninger til grov overbehandling som fx unødvendige operationer

• Undgå risiko for overbehandling ved at ringe til alarmcentralen i stedet for at spørge efter vej til en læge i hotelreceptionen. Hoteller i turistområder har tit en aftale med en privat klinik og får penge for at sende turister derhen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.