Sverige respekteres verden over

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sverige respekteres verden over FOTO: Andrew Castillo

EN RESPEKTERET NATION: Sverige kan nu prale med at være det land i verden, der har det bedste omdømme i 2018.

For os danskere er Sverige et dejligt land, som vi ynder at besøge ikke kun for deres naturskønne omgivelser, men også for landets venlige og imødekommende befolkning. En ny omdømmeundersøgelse viser, at vi ikke er de eneste rundt omkring i verden, som er af den opfattelse. Ifølge Reputation Institute's årlige undersøgelsesresultat i den såkaldte RepTrak® er Sverige det mest åbne og progressive land blandt alle de 55 lande, der er omfattet af undersøgelsen. Landet vurderes således til at være det land i 2018, som har det bedste omdømme. Det er ikke første gang, at det skandinaviske land har fået tildelt denne pris. Tilbage i 2016 nåede Sverige nemlig også en topplacering i rangordningen.

LÆS OGSÅ: Vodkamuseum i Skåne - ja, hvorfor ikke

Undersøgelsen måler, hvordan lande opfattes og respekteres over hele verden. Samtidig måles på landets attraktivitet blandt turister, der ønsker at besøge destinationer med et godt omdømme, såvel som på omfanget af udenlandsk 'business' og investeringer.

"Jeg er overbevist om, at dette resultat kan ses i sammenhæng med, at vores sociale model ikke blot skaber vækst, men også frihed, lighed og sikkerhed. Flere og flere mennesker forstår, at ulighed er en stor hindring for den økonomiske udvikling i verden", siger den svenske statsminister, Stefan Löfven.

Med sine varierede landskaber, domineret af frodige skove, mere end 100.000 søer og med 97 procent af landet ubeboet, fik Sverige også de højeste karakterer for sin naturskønhed. Kombinerer man naturskønheden med livlige byer som Stockholm og Gøteborg er Sverige en perfekt destination for rejsende, der søger et smukt og oplevelsesrigt rejsemål.

"Det er glædeligt at se, at Sverige får en topplacering, ikke mindst med karakteristika som et indbydende og progressivt land. I forhold til, at Sverige er et forholdsvist lille land kommer der alligevel en masse kreativitet, design og teknologi fra Sverige - se bare på IKEA, Spotify og H&M. Det viser, at vores måde at leve på giver et fint globalt aftryk og anledning til, at turister ønsker at besøge vores land", siger Ewa Lagerqvist, administrerende direktør, Visit Sweden.


De fem topplaceringer for Sverige:

• Sverige er et smukt land: 85.3
• Sverige tilbyder en tiltalende livsstil: 81.7
• Sverige er et sikkert sted: 81.0
• Sverige er et behageligt land: 80.5
• Sveriges befolkning er venlig og imødekommende: 79.6

Senest ændret Torsdag, 28 juni 2018 09:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.