Undgå dummebøder og problemer på bilferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Har du styr på færdselsreglerne i udlandet? Har du styr på færdselsreglerne i udlandet?

EUROPÆISK ROAD-TRIP: Når turen går ned gennem Europa, er der mange ting at holde styr på, og hvis du ikke holder tungen lige i munden, kan det resultere i bøder og andre problemer. En ny forbedret vejhjælps-app fortæller dog alt det, som du ikke selv ved eller bør huske på i forbindelse med et road-trip.

Hvordan er det nu med færdselsreglerne i Tyskland? Hvor hurtigt er det nu, man må køre i Frankrig? Og er sikkerhedsveste påkrævet i Italien? Der er mange ting at holde styr på, når man vælger at tage bilen ned gennem Europa i stedet for at flyve til sin feriedestination. En ny opdateret version af vejhjælps-appen, Rødt Kort, hjælper med at skabe et overblik, således at du hele tiden overholder reglerne i de lande, som du kører gennem.

LÆS OGSÅ: Kultur og historie på route 66

"Vi ved, det kan være svært at overskue de mange forholdsregler, færdselsregler og gode råd, der er forbundet med en bilferie. Vi har derfor valgt at udvikle Rødt Kort-appen, så den udover at kunne bruges til at få hurtig hjælp ved nedbrud i udlandet, nu også kan bruges til at planlægge og gøre bilferien nemmere," siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef for Rødt Kort-ordningen hos SOS International.

Skab dig et overblik, inden du tager afsted

Når man som ferierejsende skal planlægge, hvorledes bilturen kommer til at forløbe, gør den nye app-version det hele meget lettere. Man kan starte med at taste startsted, destination og tidspunkt ind i appen. På baggrund af denne information vil Rødt Kort således foreslå den mest optimale rute - og give et overblik over de landespecifikke regler, man skal være opmærksom på strækningen.

"Planlægningen bliver meget nemmere, fordi man får alle vigtige informationer samlet ét sted. Opdelt på land angiver Rødt Kort fartgrænser og øvrige færdselsregler, lovpligtige mærkater og sikkerhedsudstyr," siger Anette Bjørn Juncher.

LÆS OGSÅ: Er vi der ikke snart? Underhold børnene på bilferien

Vejhjælp, når du har brug for det

Mange af de nye funktioner i Rødt Kort bygger på telefonens såkaldte geolokation, som også kendes fra andre apps, eksempelvis Alarm 112-appen. Som bilist kan man således hurtig få vejhjælp i tilfælde af, at man oplever problemer.

"Får man nedbrud og har brug for assistance, kan det være svært at forklare over telefonen præcist hvor på den tyske Autobahn, man holder. Men ringer man op via appen, får vejhjælpen automatisk bilens nøjagtige position oplyst," forklarer Anette Bjørn Juncher.

Rødt Kort appen er gratis og er allerede downloadet af mere end 100.000 brugere. Selve vejhjælpsassistancen er dækket af bilistens kaskoforsikring og gælder danske biler i udlandet.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.