Livsstil

Sponsoreret indhold

I disse tider hvor klimaet fylder rigtig meget i debatten, bør alle tage et ekstra kig på livsstilen og se, om der måske er nogle dele af den, som man uden alt for meget besvær kan gøre mere klimavenlige.

Alle har et ansvar, når det handler om klimaet, og hvis man ønsker gode vilkår og en lys fremtid for sine børn og børnebørn, gælder det om at alle tager et ansvar og gør, hvad de kan. 

Det er faktisk ikke så svært at gøre hverdagen mere klimavenlig, og når man først har vænnet sig til det, er det måske også de klimavenlige valg, man foretrækker.

Her får du nogle gode tips til at blive mere klimavenlig.

Skær ned på kød

Et af de første steder, du kan sætte ind, er på din kost. Selvom du måske ikke tænker så meget over, hvad du spiser, kan der faktisk være en masse ting, som er mere skadelige for miljøet, end du måske havde regnet med. 

Det anbefales eksempelvis, at man generelt skærer ned på sit kødforbrug, da opdræt af kødkvæg har en større negativ indflydelse på miljøet end produktionen af planter. Desuden bør du også prioritere økologiske varer, da det også er gavnligt rent miljømæssigt. 

Hop på cyklen i stedet for at tage bilen

Noget andet, du kan lave om på i din hverdag, er den måde, du transporterer dig selv på. Hvis du bor langt ude på Lars Tyndskids mark, har du måske ikke andre valg end at tage bilen på arbejde, men hvis du bor tæt på et busstoppested eller bor tæt nok på dit arbejde til, at du kan hoppe på cyklen, er det altså helt klart det bedste.

At gå, cykle eller benytte sig af offentlig transport er klart bedre for miljøet end at køre i din benzinslugende bil hver eneste dag. Hvis du absolut vil køre på arbejde, er det måske en bedre idé at kigge på elbilen. 

Ellers er det altså op på cyklen. På den måde kan du også komme i super god form og få noget frisk luft samtidig med, at du gør noget, som er langt bedre for miljøet end at tage bilen.

Ty til mere miljøvenlig indretning

Hvis du er en af dem, som har en brændeovn til at lyse og varme huset op i de kolde tider, er selv dette et område, hvor du også kan træffe mere miljøbevidste valg. Til dette formål kan du vælge at investere i en pillebrændeovn. Udover at den selvfølgelig giver den hygge, som du søger i en brændeovn, er den også varmeeffektiv, billig og ikke mindst miljøvenlig.

Det er altså en smart idé at kigge sig lidt omkring i huset og se, om man måske kan få øje på noget, som kunne gøres lidt mere miljøvenligt - tit er det de små ting, der tæller.

Sponsoreret indhold

Hvis du ønsker at få udnyttet din plads og dine kvadratmeter til fulde, så er en garderobestang fra byRavn en oplagt løsning. Et sæt læderstropper og en rundstok kan gøre underværker, når du søger pladsbesparende løsninger til soveværelse, badeværelse eller entré. Garderobestropper tager ikke gulvplads og giver rummet et let og moderne udtryk. Hos byRavn har de specialiseret sig i at lave interiør-produkter, hvor kvalitet er i højsædet. Håndlavede, danske produkter i vegetabilsk garvet kernelæder er i centrum på det danske værksted, der fremstiller og producerer alt fra nøgleringe til hundeprodukter og interiør. Klik her for at udforske produktsortimentet fra byRavn yderligere.

Stilfulde læderstropper til ophæng

Det er en hårfin balance, når boligens garderobeløsninger skal iværksættes. Før man får set sig om, er entréen fyldt med gummistøvler og løbesko og stumtjeneren er på nippet til at kapitulere i kampen mod de mange frakker. Garderobeløsninger skal være praktiske og lettilgængelige. En løsning med læderstropper er både en praktisk og stilfuld løsning. Du kan indtænke dine læderstropper til ophæng i en kreativ løsning kombineret med væghængte hylder og dekorative malerier. Læderstropper til ophæng kan kombineres med en væghængt hylde, således du sparer gulvplads både hvad angår ophæng af frakker og fodtøj.

Køb læderremme til garderobestang og få implementeret en stilfuld garderobeløsning. Læderstropper er en ideel løsning til overtøj og elegante sommerkjoler, men også over puslebordet kan en bøjlestang til loft komme til sin ret. Læderremmene kan monteres over puslebordet, således de rene sparkedragter aldrig er længere væk, end at du kan nå dem, medens familiens mindste skal skiftes. Det gør det trygt at skifte den lille - samtidigt med, at du altid har det fulde overblik over, hvor mange rene dragter, der er tilbage. 

Kombinér de populære læderstropper med andre eksklusive interiørprodukter. En bøjlestang til loft kommer for alvor til sin ret i samspil med andre produkter i læder. Det kan være håndlavede lædergreb i samme farve som dine læderstropper. Skab en rød tråd i rummet ved at vælge samme farve læder samt skruer til montering og få på samme tid renoveret de gamle skabe i værelse eller entré. Med læderstropper fra byRavn får du den ultimative løsning til indretning af garderoben. Du får samtidig et produkt, der går hånd i hånd med den skandinaviske og minimalistiske boligindretnings-trend. Find forårsjakkerne og de lange kjoler frem og køb dine læderstropper til garderobestang allerede i dag - så er du med på noderne i morgen.

Sponsoreret indhold

De fleste er klar over, hvor vigtigt det er at have en seng af god kvalitet. Det er essentielt for din nattesøvn og for dit generelle helbred, at du ligger godt, og du får hvilet og sovet igennem.

Der er simpelthen en verden til forskel på, hvordan du får sovet i en god eller en mindre god seng. Der er stor forskel på senge, og skal du have en, der er af en ordentlig kvalitet, så er du nødt til at komme til lommerne. En god seng er typisk en dyr seng.

En investering i dit gode helbred

Det kan være et ganske anseligt beløb, du skal lægge, hvis du vil have en ordentlig seng. Det er det, fordi kvalitet koster. Og når det kommer til en gode seng af en ordentlig kvalitet, så er der kræset både for materialerne og for håndværket.

Desuden så holder en god seng i mange år. Det vil sige, at du kan have din gode seng i flere år, end en mindre god seng kan holde. Set fra den vinkel betyder det, at hvis du deler din udgift med det antal år, som du kan have sengen, så bliver den årlige udgift alligevel ret fornuftig.

Når du tænker på, hvor meget bedre din søvn og dit helbred bliver, når du har en kvalitetsseng at sove i, så kan du betragte den store udgift som en investering i dit gode helbred.

Hvorfor er søvnen så vigtig?

Når der bliver talt så meget om, at søvn er vigtig, så er der nok noget om snakken. For det første er det i søvnen, at du hviler både krop og sind efter alle dagens udfordringer. Det er også i søvnen, at du restituerer, lader batterierne op og bliver klar til den kommende dags udfordringer. 

Du mærker nok mest til det, når du har sovet skidt. Så vil du typisk opleve, at du ikke har den samme energi og det samme overskud, som du plejer at have. Du kan have svært ved at koncentrere dig, du kan blive mere irritabel og du bliver hurtigere træt og udmattet.

Omvendt vil du nok opleve, at du har mere energi og overskud, når du har en god nattesøvn bag dig. Du kan læse mere om søvnens store betydning her på denne side, hvor de også har testet nærmest alle typer senge, som f.eks kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

I forhold til dit fysiske velvære så er der også en markant forskel på, om du har en god eller en mindre god seng at sove i. Har du problemer med ryggen eller lignende skavanker, så vil du få bedst støtte i en god seng. Er din seng ikke særlig god, kan du ligefrem få rygsmerter af at ligge i den.

Hvis du har brug for en god seng

I nogle tilfælde kan det være tilstrækkeligt at lægge en ny og god topmadras på din nuværende seng. Har du nogle ok madrasser, så kan en topmadras gøre en positiv forskel for dig. Er din madras ikke helt god nok, så bør du også skifte den ud. Det kan lade sig gøre, hvis det er en sengeramme eller et sengestel, du har.

Hvis ikke det er en mulighed, så kommer du til at købe en ny seng. Du kan selvfølgelig lede efter en brugt seng, for den kan sagtens have flere år i sig endnu. Nummer et er dog alligevel at købe en seng fra ny, så kan du have den i flere år, og så ved du, hvor slidt den er.

En ny seng af en god kvalitet kan som sagt være lidt af en pebret sag at anskaffe sig. Der er dog nogle måder, hvorpå du kan købe en god seng på en måde, som ikke belaster dit budget alt for meget.

Hvordan kan du købe en dyr kontinentalseng uden at vælte budgettet?

Der er flere måder, du kan købe en dyr seng på, uden at dit budget bliver belastet alt for meget. Det kan du for eksempel gøre på en af følgende måder:

  • Køb den, når den er på udsalg
  • Køb den på afbetaling
  • Spar op
  • Tag et lån

Om det er den ene eller den anden måde, der passer bedst til dig og dit temperament og økonomi, kommer an på dine omstændigheder. Hovedsagen er, at det bliver muligt for dig at købe en kontinentalseng, som er af en god kvalitet. 

Du kan få mere information og vejledning til nogle måder at finansiere dit køb af kontinentalseng på i denne artikel. Nogle af forslagene betyder, at du kommer til at betale mindre for din nye kontinentalseng. Andre betyder, at du kommer til at betale den fulde pris + eventuelle renter. Hvis du kombinere nogle af forslagene, kan du måske være heldig at købe en seng på udsalg og dele beløbet op i mindre bidder uden at skulle betale renter.

Skulle du være så heldig at kunne lave sådan en kombination, så varer det måske ikke så længe, inden du kan komme til at opgradere din nattesøvn betragteligt.

Ved at benytte dig af et af de nævnte forslag kan dit ønske om at få en bedre seng nok komme til at gå i opfyldelse. Det kan være, at der går lidt tid, inden den rette seng kommer på tilbud, eller du får sparet op til den. Det kan være, at du ved hjælp af et lån eller en afbetalingsordning kan få den med det samme. Du kan i hvert fald godt begynde at se frem til det.

Med tre events i foråret sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på samvær, samtale og musik som drivkræfter på vej mod en mere åben sorgkultur.

Sponsoreret indhold

Der skal ikke meget overvejelse til, når man tænker over, hvordan man allerbedst kan få udbredt sin virksomhed – det er igennem en app. De fleste vil i dag gerne have en app til alt, da det i høj grad er nemmere, end hvis man skal til at gå ind på en hjemmeside. Derudover er en apps design også nemmere at overskueliggøre, og den er ydermere også mere brugervenlig, hvis man benytter sin smartphone. Har du derfor en lille virksomhed eller en innovativ idé til en virksomhed, så vil vi gerne hjælpe dig i gang med at få kendskab til, hvordan du får din egen app og dermed får optimeret din virksomhed. 

Apps til Apples produkter eller Android

Det er ikke altid lige nemt at lave en app, da du først skal have styr på, hvem du laver appen til. Er det til Apple eller Android? Det er det første spørgsmål, som du skal stille dig selv. Apple og Android bruger nemlig ikke samme programmeringssprog, hvorfor du ikke vil kunne lave en app til Android, hvis du kun kan programmere i SWIFT – som er Apples programmeringssprog. 

Programmeringssprog SWIFT og Java: 

Det er vigtigt at kunne det rigtige programmeringssprog, når du skal lave din egen app, derudover er det også nødvendigt, at du kan programmere. Det kan derfor være en god idé at tage et onlinekursus i programmering, så du får en masse basalviden omkring emnet. 

På grund af programmeringssprogets nødvendighed kan det være ideelt at tage et kursus i SWIFT, hvis du vil lave en app til Apples produkter. Hvis du derimod vil lave en app til Android, skal du finde et kursus om programmering i Java. Du kan finde et kursus om programmering i SWIFT eller Java på NemProgrammering.dk, som giver dig en professionel gennemgang af programmering. 

Hvilket problem skal din app løse?

Det her med at finde på en idé til en app er ikke altid nemt, men ideen opstår næsten altid som følge af et behov hos dig selv. 

Så hvis du f.eks. står, og skal ud og rejse, men er i tvivl om, hvor meget din kuffert maksimalt må veje – så lav en app der indeholder info på maks-vægt for all flyselskaber. Det kan også være, at du altid sidder fast i security, fordi du har glemt at tømme væsker, så lav en app, der er en tjekliste til håndbagagen.

Det handler i høj grad om at kigge på ens egne behov og omdanne dem til app ideer.

Lav din egen app ved hjælp af gode tutorials 

Hvis du er helt nybegynder inden for programmering, kan det være nødvendigt at tage det ovenstående kursus i SWIFT eller Java, så du er sikker på, at du kommer godt fra start. Men du vil også kunne finde et onlinekursus, som er indrettet til at lære at lave en app. Du kan lære at lave din egen app her med en professionel og kompetent underviser, som vil give dig en gennemgang af SWIFT, og ikke mindst hvordan du bruger SWIFT til at lave din egen app. Dette kursus er derfor udelukkende til dig, der vil lave en app til Apple. 

Det kan være svært at lave en app, da der ligger en masse forarbejde, som skal laves meget præcist og nøjagtigt – dog skal du ikke give op på forhånd, da der er en masse hjælp at hente i blandt andet ovenstående onlinekurser, så din drøm kan gå i opfyldelse.

Sponsoreret indhold

Der er rigtig mange penge at spare, hvis man vælger det rette mobilabonnement. Rigtig mange danskere betaler langt mere for deres abonnement, end de behøver, og med månedlige betalinger løber selv mindre beløb hurtigt op i høje faste omkostninger årligt. Derfor er det vigtigt, at du som forbruger undersøger, hvordan du får mest værdi for pengene hos din teleudbyder. Der er særligt tre ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde det billigste og bedste mobilabonnement for dig.

Undersøg og estimer dit nuværende forbrug

I jagten på et godt og billigt mobilabonnement, er der overraskende mange, der ikke undersøger, hvor meget tale og data, de reelt har brug for. Nogle forhører sig hos familie og venner og vurderer deres forbrug ud fra det, mens andre estimerer deres behov ud fra et simpelt skøn. Hvad mange ikke ved er, at det hos de fleste selskaber er blevet langt nemmere at danne et overblik over dit forbrug. Hos nogle udbydere har du adgang til din egen simple oversigt, hvor du kan se dit forbrug fordelt på de sidste måneder. Et område, hvor der typisk er store besparelser at hente, er ved et billigt mobilabonnement med en datapakke, der passer til dit forbrug. Mange betaler store summer for data, de aldrig bruger, mens du ved en for lille datapakke risikerer at løbe tør for data eller at skulle betale overpriser for det resterende forbrug. Derfor er det vigtigt at danne et overslag, særligt over dit forbrug af data, ud fra din forbrugshistorik og derfra vurdere, hvor meget du har brug for i dit fremtidige mobilabonnement. 

Få overblik over de bedste billige mobilabonnementer med bedst i test

Når du har fundet frem til dit forbrug, er det tid til at undersøge, hvilke billige mobilabonnementer, der er tilgængelige på markedet. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange udbydere og varianter af billige mobilabonnementer, men heldigvis er der flere sider og Forbrugerrådet TÆNK, som klarer denne proces for dig. Spørger du for eksempel mobilabonnement.dk og mobilabonnementpriser.dk hvilket selskab, der giver mest værdi for pengene, vil det populære selskab Duka, som står bag dukaTALE dukke op som nr. 1. Forbrugerrådet TÆNKs seneste vurderinger fra de sidste to år udpeger også Duka som bedst i test. Blandt andet fordi, at du med dukaTALE får et mobilabonnement med fri data på henholdsvis 10, 20 eller 50 GB, som du frit kan bruge i hele EU. 

Find ikke blot det billigste, men det bedste mobilabonnement for dig

Du kender nu dit forbrug, og du har dannet dig et overblik over de muligheder, du har på markedet. Du har sandsynligvis også fundet frem til det billigste mobilabonnement. Inden du tager den endelige beslutning om dit kommende mobilabonnement, er det dog vigtigt, at du også sikrer dig, at det billigste abonnement også er det bedste abonnement for dig. Her er det for eksempel en god ide at sikre, at du får 4G dækning i dit område og at der er nok udlandsdata inkluderet i abonnementet, så du ikke skal betale høje priser, når du rejser.

Sponsoreret indhold

Hvad skal du lave i vinterferien? Hvis den står på hygge med familien, hvorfor så ikke finde et underholdende spil frem, som i kan hygge omkring? Her får du 5 gode bud på spil, i kan spille sammen i vinterferien.

Brætspil

Skal det være både traditionelt og hyggeligt, er brætspil et godt bud. Her findes der mange forskellige spil til alle aldre, og uanset om i ønsker at quizze, tegne, spille strategispil eller noget helt fjerde, er der masser af bud på gode spil. 

Kortspil

En anden mulighed er kortspil. Her kan i blandt andet spille traditionelle spil som enten 500, fisk eller hjerterfri, hvor i spiller mod hinanden. Ønsker i at spille sammen i stedet, kan i lægge en 7 kabale. Kabalen kan i sågar lægge online på Gratis 7 kabale, hvis i ikke lige har spillekort ved hånden. Og skal det være lidt mere avanceret, er der altid spil som whist, poker og andre kortspilsvarianter at vælge imellem.

Margretheskål

Vil du gerne sætte kreativiteten i højsædet, når i spiller? Så kan i tage et spil Margretheskål i stedet. Spillet starter med, at man skriver 30 forskellige personer og karakterer ned på 30 forskellige lapper papir. Herefter foldes lapperne sammen og smides i margretheskålen. Spillet går nu ud på, at man i hold skiftes til at trække en lap, hvor de resterende så skal gætte navnet på personen/karakteren på lappen. I første runde må man sige alt undtagen personen/karakterens navn, i anden runde må man kun sige ét ord (igen ikke navnet), og i tredje runde kun mime.

Konsol

Foretrækker i at slappe af med et spil på skærmen, kan konsolspil være løsningen. Her findes der både Xbox og Playstation, og begge konsoller giver mulighed for at vælge imellem en lang række forskellige spil. Derudover er der også konsollen Wii, hvor du med controllere i hånden får lov til at være aktiv foran skærmen, mens spil og virkelighed smelter sammen til ét. 

Gaming

Er konsollerne ikke nok, er en anden mulighed selvfølgelig hardcore gaming. Her er der masser af populære titler at vælge imellem, og i flæng kan nævnes Fortnite, World of Warcraft, CS, Dota og en lang række andre spil. Vælger i gaming i vinterferien, kan i godt regne med, at vinterferien kommer til at flyve afsted med masser af underholdende timer foran skærmen – god fornøjelse!

Nogle af jer derude er måske velvidende om effekten af CBD-olier, men for andre igen er fænomenet helt nyt. I det følgende giver vi dig en grundig introduktion til CBD, hvilke mennesker der typisk bruger det, og hvad olien i det hele taget gør godt for.


CBD-olie er en fuldt legal hampolie, der har til formål at lindre menneskelige smerter og dermed forøge livskvaliteten hos mennesker i alle aldre. Olien er udvundet af økologisk hamp, og videnskabelig forskning har vist, at CBD medvirker til at øge livsglæden ved ganske enkelt at have en lindrende effekt på en lang række forskellige lidelser som for eksempel gigt, hovedpine, ADHD, angst, depression, søvnproblemer og andre stressrelaterede symptomer.

Den videnskabelige undersøgelse ’Project CBD’ indbefatter 3.506 adspurgte personer fra 58 forskellige lande. I det store hele viste forskningen, at CBD så absolut har en gavnlig effekt på mange forskelligartede lidelser hos de mennesker, der gør brug af naturmedicinen. Særligt smerter, dårligt humør og søvnproblemer er genstand for en positiv udvikling ved anvendelse af CBD.  

Netop af den grund er CBD-olier populære som aldrig før verden over. 

CBD-olie fra Raw Organics

Alle kan benytte sig af CBD, men forskningen antydede også, at naturmedicinen for indeværende anvendes hyppigst af veluddannede, midaldrende kvinder. En stor del af CBD-brugerne var også amerikanske statsborgere, da CBD som naturmedicin er meget udbredt i USA.

To tredjedele af dem, der benyttede sig af CBD, var ældre end 44 år, og 20 procent af CBD-brugerne var sågar over 64 år gamle. Dette skyldes ganske givet, at CBD-oliens virkning henvender sig til mange af de problemer, smerter og lidelser, der i sagens natur følger med det at blive ældre. 

Raw Organics er en dansk udbyder af CBD-olier. Produkterne er af absolut højeste kvalitet, og de er tilmed kontrolleret af den statsstøttede Fundación CANNA i Madrid.

Samtlige de produkter, Raw Organics udbyder, er økologiske og fremstillet på den mest bæredygtige vis. 

Besøg Raw Organics

Døjer du med smerter af den ene eller anden slags, og har denne artikel vakt din interesse, bør du besøge Raw Organics for at se nærmere på de CBD-olier, der er tilgængelige i webshoppen. Det er nemt at handle på siden, og produkterne ligger inden for en overskuelig prisramme. 

CBD har ikke alene vist sig at have en positiv effekt på symptomer som smerter og stress. Olierne giver også et mere balanceret immunforsvar. Således hæmmes inflammation og betændelsestilstande, så kroppen ikke belastes i samme grad som normalt. 

Det er vigtigt at understrege, at CBD i sig selv ikke helbreder dig for bestemte sygdomme, men olien kan beviseligt være med til at fremme dit generelle velvære.

Har du lyst til at lære endnu mere om CBD, kan det varmt anbefales at surfe lidt rundt på Raw Organic’s hjemmeside, hvor du finder et bredt udvalg af artikler om effekterne af CBD. Her kan du også lære mere om de forhold, man skal opmærksom på, når man benytter sig af medicin, der som CBD indeholder cannabidiol.

Slagelse Kommune har knapt 80.000 indbyggere fordelt over tre købstæder og mange landsbyer i smukke landskaber langs Sjællands Vestkyst. Slagelse har en stor koncentration af spændende virksomheder, foreninger og et rigt studie- og uddannelsesmiljø. Med kun en times transport til København og en halv time til Odense er Slagelse samtidig en god pendlerkommune. Der er plads til at slappe af og let adgang til natur, friluftsliv og masser af tilbud indenfor idræt og kultur. 

 

Dit Slagelse giver overblik

dit-slagelse.dk får du overblik over hvad der sker i din by. Her finder du begivenheder og oversigter over spisesteder, overnatningsmuligheder, butikker, andre firmaer og foreninger. Du kan finde teatre, biografer, museer og andre oplevelser og ønsker du selv at blive synlig på byportalen, er det let at blive partner. 

 

Kultur- og naturoplevelser

Slagelse Musikhus og Teater danner rammerne om koncerter og forestillinger af høj kvalitet hele året rundt. Slagelse Festuge er foreningernes fest i byen, hvor du kan opleve et hav af koncerter med kendte danske navne. Du kan også komme til flotte opsætninger på Krabasken, hvor du møder alt fra hårde dramaer til store musicals. 

På Slagelse Museum venter der spændende oplevelser for børn og voksne i form af tidsrejser tilbage til H. C. Andersens skoletid eller købmandsgården i 1940’ernes Slagelse. Vil du endnu længere tilbage i tiden, kan du besøge Sct. Mikkels Kirke, Slagelse Kloster, og udenfor Slagelse finder du Vikingeborgen Trelleborg. Her kan du se resterne af den store kongeborg, som blev bygget i Harald Blåtands regeringstid omkring 980. Landskabet i Tude Ådal, hvor ringborgen ligger, er smukt og varieret.  

 

Shopping og caféliv

VestsjællandsCenteret samler en lang række eftertragtede butikker under det samme tag. Her finder du elektronik, boligartikler, bøger, sportsudstyr, sko, tøj og helseprodukter for blot at nævne nogle af de mange specialbutikker. Efter ombygningen i 2015 har det nye center fået optimale rammer for unikke begivenheder, bl.a. via et stort multiområder. 

Torvet i centret er udvidet med 400 m2, og caféer, juice- og sandwichbarer er gode mødesteder med plads til en pause på indkøbsturen. Centret ligger i bymidten og det betyder let adgang til butikker, caféer og restauranter i de omkringliggende gader. 

 

Nattelivet i byen

Skal du ud og give den gas på dansegulvet eller mødes over en lækker cocktail, er Nattoget og Veto Club Discotek gode steder. Slagelse byder også på flere hyggelige barer og mødesteder, og der er noget for enhver smag, om du er til The Old Irish Pub eller Jakobsen Vine.

 

Sponsoreret indhold

Byen i byen

 

Frederiksberg er med sin placering midt imellem Københavns centrum, Vesterbro, Nørrebro og Vanløse et attraktivt område at bo. Med et indbyggertal lige over de 100.000 er det en tæt by med flere bydele og mange typer bebyggelser. De ældste bygninger er hovedsageligt fra 1800-tallet, hvor det blev tilladt at bygge uden for Københavns gamle voldanlæg. Før det var der marker til græsning og området blev holdt frit af sikkerhedsmæssige grunde. Hvis der kom en fjende mod København skulle de ikke have mulighed for at gemme sig, så kun få gårde var tilladt. Det forsvarsanlæg nedlagde man, og siden gik det stærkt med at udvide både på Frederiksberg og i de tilstødende kvarterer. 

 

Frederiksberg blev attraktivt og i 1700-03 fik Frederik 4. opført sit lystslot på Valby Bakke med udsigt til Københavns tårne og en stor barokhave. Slottet kaldte han Friedrichs Berg, og byen tog senere navn efter slottet. I starten var bebyggelsen præget af store villaer til de øverste samfundsklasser tæt ved kongens nye slot. De store villakvarterer med mange grønne områder stod i kontrast til Nørrebro og Vesterbro, hvor det skød op med tæt bebyggelse og små lejligheder. I dag er Frederiksberg et mix af villaer, etageejendomme, parker og indkøbsgader. 

 

Shopping og madoplevelser

 

Frederiksbergscentret vandt i 2015 en stor international pris i kategorien ”Design and Development” for sin ombygning og udvidelse. Flere priser er kommet til bl.a. Danmarks bedste Shoppingcenter og Nordens bedste shoppingcenter og her finder du et stort udvalg af butikker, spisesteder og caféer samlet under et tag.  Med sin placering i centrum er der rig mulighed for at udvide sin shopping eller cafétur til de tilstødende gader, Falkoner Allé og Gammel Kongevej. Frederiksberg er kendt for gode bagere og lige omkring Frederiksbergcentret finder du Brødflov, Emmerys, Reinh van Hauen, Holm’s Bager og Lagkagehuset, for blot at nævne nogle af de mange steder, du kan købe godt brød og lækre kager. 

 

Bevæger du dig ned af Gammel Kongevej, finder du specialitetsforretninger, tøjbutikker, urmagere, bogbutikker, design- og indretningsbutikker og meget mere. Her finder du også hyggelige steder som Maude’s Salon, Meyers Deli og The Laundromat Cafe. Fortsæt mod centrum og du når Værnedamsvej kendt for sit franske præg med specialbutikker, café og restaurantliv. Spis din brunch på Granola eller spis din middag på stamstedet Cafe Viggo. 

 

Kulturliv og overnatningsmuligheder

 

Der er flere gode muligheder for at overnatte i bydelen og få fornemmelsen af den særlige stemning i de gamle villakvarterer og travle indkøbsgader. Du kan gå tur i den store park Frederiksberg Have, der strækker sig op ad Valbybakke og fortsættes i Søndermarken. Her finder du også Zoologisk Have og det underjordiske museum Cisternerne. Frederiksberg Allé er kendt bl.a. for Betty Nansen Teatret og Aveny-T og Riddersalen og Edison ligger i samme område. Det betyder et stort og varieret teaterprogram til voksne, børn og unge. Der er mange muligheder på Frederiksberg, og for de besøgende der har brug for overnatning er der bl.a. Allégade 10, Avenue Hotel, Frederiksberg Mansion, Josty, Hotel Cabinn og Radisson Blu Falconer Hotel. 

 

Få overblik

 

Byportalen Dit Frederiksberg viser dig, hvad du kan finde på Frederiksberg. Du harmulighed for at blive partner og skabe synlighed omkring din butik, forening, kulturinstitution m.m. Her kan lokale borgere og besøgende få overblik over spisesteder, caféer, kulturtilbud og events i byen.  For tilflyttere er det også et godt sted at få overblik over daginstitutioner, skoler og byens mange muligheder.