Livsstil

sponsoreret indholdAt holde juleferie i udlandet er ofte dyrt. Hvad enten du vil have tre dages shopping eller en længere ferie, kan du læse her, hvordan du får råd til en længere juleferie

Duftende gran, kogler, rensdyr, nødder og mistelten. Julen er fuld af naturlig julehygge. På Naturhistorisk Museum Aarhus kan du fra den 1. december og alle dage frem til og med lillejuleaftensdag fejre julen på den naturlige måde.

Singles Day, Black Friday, Cyber Monday – der er så mange forskellige store shoppingdage i dag, hvor butikker og webshops sætter deres varer ned til favorable priser. Flere og flere virksomheder er med på bølgen, og derfor bliver det også sjovere og sjovere som forbruger at shoppe på de store shoppingdage. Selvom mange butikker og webshops reklamerer med store prisfald, skal du dog alligevel være opmærksom på flere ting, som du kan læse om herunder. Du kan også læse om, hvordan du kan få råd til mere shopping på de store shoppingdage – og dermed gøre shoppingen sjovere for dig selv.

Hold øje med førprisen

Rigtig mange butikker og webshops reklamerer med store prisfald til eksempelvis Black Friday. De store prisfald, der reklameres med, får rigtig mange forbrugere til at købe produkterne uden omtanke – og det er en grim fælde for mange. Hvis du ikke vil falde i fælden, er det en rigtig god idé at kigge på førprisen på varen. Har varen haft en højere førpris, vil prisfaldet naturligvis ikke være ligeså favorabelt. For at finde ud af om prisen er favorabel, kan du med fordel sammenligne prisen på varen med prisen på tilsvarende varer hos andre forhandlere.

Forbered dig til dagen

De seneste år har de store shoppingdage haft en fast plads i kalenderen, og derfor kan du altså også være sikker på, at dagene vender tilbage igen. Når du ved, hvad du kan forvente, kan du begynde at forberede dig på den store shoppingdag. Forud for dagen er det en rigtig god idé, at du gør dig nogle tanker om, hvilke ting du vil købe. For at tiltrække forbrugere er der rigtig mange virksomheder, der reklamerer med mange af de tilbud, de kører. Derfor kan du også allerede dagen inden finde de tilbud, du vil gå efter. På den måde kan du være mere sikker på, at du finder de bedste tilbud og de billigste priser på det, du ønsker at købe. Hvis du vil forberede dig endnu mere, kan du også forberede dig økonomisk på, at dagen oprinder – som du ved, den gør. Du kan bruge nogle måneder på at spare op, så du kan være sikker på, at du kan købe alle de ting, du mangler til nedsatte priser.

Lån penge, og få råd til mere

Hvis du optager et lån, vil du naturligvis få flere penge at shoppe for. Det koster penge at låne, men det kan måske betale sig. Hvis du har tænkt dig at gå efter nogle varer, som du mangler, med store besparelser, kan besparelserne måske være større end prisen på lånet – hvorfor det i nogle tilfælde faktisk vil kunne betale sig at låne penge til Black Friday-shopping. Lån penge, hvis du skal købe nogle produkter, der er store besparelser på, og hvis produkterne er nogle, du skal købe, uanset om de er på tilbud eller ej. Sammenlign prisen på lånet med de besparelser, du gør dig – på den måde kan du hurtigt finde ud af, om det kan betale sig eller ej.

Om og om igen hører man om, at et ungt menneske er kommet galt afsted en sen nattetime med for meget alkohol i blodet. Eller med det, der er værre end alkohol. Vi vil så gerne passe på de unge mennesker, men det er svært, for de voksne vil heller ikke blande sig i deres natteliv og begyndende selvstændighed. De unge vil helt sikkert også gerne passe på sig selv og hinanden, men nogle gange løber det alligevel af sporet.

Et 5-årigt strategisk partnerskab mellem Natteravnene og Tuborgfondet skal sikre, at der fortsat er frivillige ildsjæle til at passe på de unge i nattelivet. Med partnerskabet følger 2,4 mio. kr. om året i de første to år, og det er en tiltrængt vitaminindsprøjtning for Natteravnene.

Der findes i dag mere end 3000 frivillige Natteravne fordelt på 146 foreninger i hele Danmark samt i Grønland og på Færøerne. Natteravnene har i årene frem fokus på at hverve en ny generation af frivillige, som i højere grad selv er forældre til unge i nattelivet. Partnerskabet med Tuborgfondet skal muliggøre dette.

Natteravnene er frivillige ansvarlige voksne med overskud, der er tilgængelige for de unge, hvis de har brug for hjælp – eller bare nogle at tale med. De går ture i nattelivet og ved store events. De går altid sammen tre og tre iført ikoniske gule jakker. Indsatsen er desuden en del af Fonden for Socialt Ansvar.

Samarbejde med Tuborgfondet

Igennem en længere årrække har Natteravnene arbejdet sammen med Tuborgfondet. I begyndelsen var samarbejdet med Carlsberg Danmark, og fra 2015 besluttede Tuborgfondets bestyrelse at indgå et længerevarende partnerskab med Natteravnene, som nu bliver endnu tættere. Både en repræsentant fra Carlsberg og Tuborgfondets direktør, Anne-Marie Skov, sidder i Natteravnenes styregruppe.

"Vi er utrolig glade og stolte over at Tuborgfondet vil være med til at styrke vores arbejde med at hjælpe og drage omsorg for de unge. Natteravnene har i år eksisteret i 20 år, og har gjort en masse godt. Men der er i den grad brug for et økonomisk boost, for at kunne komme videre og tilpasse os de udfordringer vores unge mennesker står overfor lige nu", udtaler Claus Staunstrup Nilsson, chef for Natteravnene.

De nye midler skal gå til udvikling af Natteravnenes landsdækkende arbejde. Herunder også at udvikle den eksisterende organisation.

"Natteravnene er ikke støttet af offentlige midler på landsplan, men er helt afhængige af midler fra erhvervslivet og fonde. Derfor er dette virkelig en vigtig vitaminindsprøjtning for os, der gør at vi kan komme videre med at udvikle Natteravnene-indsatsen, så vi fortsat er til stede, der hvor der er brug for os", fortæller Claus Staunstrup Nilsson.

Direktør i Tuborgfondet Anne-Marie Skov tilføjer:
"I Tuborgfondets bestyrelse har vi besluttet at indgå et strategisk partnerskab med Natteravnene, fordi de er med til at skabe tryghed i nattelivet. Vi har kendt Natteravnene gennem mange år nu, og vi oplever, at de unge ved, at de kan henvende sig, også selvom de har fået noget at drikke. De frivillige Natteravne gør et kæmpe arbejde, som er til gavn for de unge, deres forældre og samfundet som helhed. Med vores bevilling kan Natteravnene fortsætte det gode arbejde og udvikle deres organisation, så endnu flere områder får gavn af deres arbejde."

Natteravnene gør en reel forskel

I KORA rapporten fra 2013 fortæller de unge og deres forældre, at de ser Natteravnene som "at have en ekstra ven med i byen".
Siden starten i 1998 har Natteravnene trøstet i kærestesorger, reddet folk fra at drukne, hjulpet selvmordskandidater væk fra veje, togskinner og broer, hjulpet folk som er kommet til skade eller blot skulle have hjælp til ét eller andet, samt forebygget en masse potentielle voldssituationer – ofte i forbindelse med beruselse.

Vi har også kunnet måle et mærkbart fald i anmeldelse af hærværk på op mod 50 % i flere politikredse, efter Natteravnene begyndte deres vandringer. Mindsket gadevold m.m. har været en positiv sideeffekt af Natteravnenes tilstedeværelse. Men det er primært hjælp til, og omsorg for, udsatte børn og unge, der er Natteravnenes mission.

Kilde: Kora rapporten – findes på www.natteravnene.dk/Resultater/Materialer

Efteråret og vinteren er et skattekammer af former og farver. Se her, hvordan man laver sin egen juledekoration.

Det er ikke sværere end at gå en tur i haven og dér finde materialer til årets juledekoration. Det kan vi almindelige dødelige huske på - os dødelige, der ikke lige er uddannet blomsterdekoratør. Men det var også den besked, blomsterkunstner Camilla Hugger Tarp fik af Haveselskabet. "Naturen er det, der inspirerer mig allermest, når jeg tænker i dekorationer - og lige nu er der mængder af materialer, der ligger klar til at blive brugt. Efteråret og vinteren er et skattekammer af former og farver, der kan gøre en dekoration til noget helt specielt" siger Camilla Hugger Tarp, der gennem et stykke tid nu har arbejdet sammen med Haveselskabet.

Gå en tur i haven, hvor du indsamler mos, gran, kogler, grene og blade - og find en fin lidt høj og bred urtepotte. Få fat i noget ler, et bloklys, måske noget kobber - eller anden spray og noget lim.

Læg leret på toppen og form det lidt ned af siderne, så sikrer du, at leret ikke glider af, når det tørrer. Placer et lys i midten. Stik gran i siderne/kanten som en bund og dekorer derefter med mos, grene - og husk, jo tættere på lyset, jo kortere stilke, herved fås den bedste form. Spray evt. blade med farve og lim dem på som ekstra deko - og så har du en fin dekoration, lige til at beholde eller give væk.

Brug mos fra haven

Er du én af de haveejere, der hele sommeren sukker over, at der er mere mos end græs i din plæne? Nu kan du få glæde af mosset ved at bruge det i dine juledekorationer. En smuk juledekoration i vindueskarmen hører julen til, og mos er helt klassisk som "bunddække" i julens dekorationer. Mos kan købes mange steder op til jul, men i følge Louise Møller, der er havefaglig rådgiver i Haveselskabet, kan du sagtens bruge mos fra din græsplæne i juledekorationerne. En nem og bæredygtig løsning.

"Græsplænen tager ikke spor skade af, at du lirker noget mos ud af den på denne årstid - tværtimod. Og så sparer du også penge ved ikke at skulle købe det", siger Louise Møller fra Haveselskabet. "De fleste kan nok leve med huller, der kommer i plænen, når man har taget et par totter til julens dekorationer. Hullerne vokser til af sig selv i løbet af vinteren og foråret. Fjerner man meget mos, kan der dog opstå bare pletter, og så kan det være nødvendigt at efterså med græsfrø til foråret," tilføjer hun.

Ved at stikke fingrene eller hele håndfladen ind under mosset, kan du løfte det op og af i hele plader eller i store totter. Mosset kan bruges med det samme. Men skal du først lave juledekorationen senere, kan du sagtens gemme det. Opbevar det køligt og fugtigt - gerne i en plasticpose. Luk posen til, så mosset holdes fugtigt, så kan det holde sig en uges tid uden at tørre ud eller rådne.

Brug for mere inspiration til juledekorationen?

Haveselskabets afdelinger og kredse afholder som sædvanligt hvert år julearrangementer til alle, der har lyst at deltage. Arrangementerne byder på nyttige og kreative tips samt inspiration til årets juledekoration, hvad enten du er til de helt naturlige, det kunstneriske eller det mere traditionelle.

Guide over julearrangementer i Haveselskabet:

Storkøbenhavn og Nordsjælland

Byens smukkeste julemarked
Haveselskabet Frederiksberg holder igen i år 'Byens smukkeste julemarked' den 17.-18. november. Der vil blive pyntet op i Brøndsalen, den smukke gamle bygning i Haveselskabets Have, med skønne julesager, kunsthåndværk og i haven er der stande med julepynt, (brugs)kunst og et væld af unikke gaveideer. I Paradehuset (det gamle orangeri) sælges juledekorationer samt julegrønt og honning fra Haveselskabets egen have, samt en mængde andre økologiske delikatesser.
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julemarked-paa-frederiksberg

Brug gran på en ny måde
Hvis du befinder dig i København den 3., 5. eller 7. december, kan du møde den talentfulde havearkitekt og designer Dorthe Kvist fra MeltDesignStudio. Hun gæster Haveselskabet Københavns julearrangement og giver inspiration til årets juledekoration. Dorthe Kvist vil bl.a. vise hvordan man kan gøre den normale gran til en flot og anderledes juledekoration med eget personligt aftryk.
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/design-din-egen-juledekoration

Hillerød
Jule- og adventsdemonstrationen
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/jule-og-adventsdemonstration

Birkerød
Lav dine egne juledekorationer
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/lav-dine-egne-juledekorationer

Sjælland

Solrød
Årets julearrangement med Christina
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julearrangement-2018-0

Vordingborg
Julebinderi - workshop
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julebinderi-workshop

Fyn

Ringe
Julebinderi med Tina Skov
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julebinderi

Odense
Pileflet til jul
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/pileflet-til-jul-0

Bornholm

Rønne
Juleinspiration i Rønne
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juleinspiration-i-roenne

Nordjylland

Aalborg
Naturmaterialer
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/vi-laver-kranse-mm

Aalborg SØ
Julearrangement i Gug
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julearrangement-i-gug

Jammerbugt
Julehygge med Lene Skou Pedersen
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julehygge-3

Fjerritslev
Juledemonstration
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-24

Åbybro
Juledemonstration
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-26

Frederikshavn
Juledekorationer med Julie Horne Larsen
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledekorationer-3

Thisted
Juleworkshop
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/jule-work-shop

Morsø
Tina Jeppesen fra Tira blomster kommer og inspirerer
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julearrangement-mors

Midtjylland

Tim-Torsted
Juledemonstration med Per Larsen fra Haveoasen
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-18

Karup
Julearrangement med Mona's Blomster
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julearrangement-i-karup-0

Holstebro
Pynt til jul - workshop aften
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/pynt-til-jul-workshop-aften-0

Haderup
Juledemonstration
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-19

Mejrup
Julemarked
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julemarked-i-mejrup-0

Måbjerg
Juleinspiration med den landskendte blomsterkunstner og forfatter Else Marie Andersen
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juleinspiration-15

Struer
Skovtur i Klosterheden - kom og indsaml pynt til julens dekorationer
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/skovtur-i-klosterheden

Struer
Juledemonstration
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-13

Sydjylland

Kolding
Kreerer din juleudsmykning
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/jul-i-kolding-0

Billund
Juleafslutning
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/jule-afslutning

Ejstrupholm
Juleinspiration med Johnny Haugaard
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juleinspiration-25

Brædstrup
Juleinspiration med Lisa fra Lisa´s Blomster
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juleinspiration-18

Hornsyld
Juleinspiration og julehygge
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juleinspiration-julehygge-0

Fredericia
Julepynt fra naturen
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julepynt-fra-naturen

Vejle
Juleinspirationsaften med blomsterdekoratør Aase Hviid fra Bjerringbro Planteskole
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juleinspirationsaften

Tørring
Juledemonstration
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-15

Horsens
Juledekorationer
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledekorationer-2

Bække
Julebinderi
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julebinderi-hygge

Sønderborg
Julearrangement
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julearrangement-2018

Gråsten
Gør det selv
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/goer-det-selv-juledekoration

Nordborg
Julehygge
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julehygge-7

Padborg
Julen står for døren
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julen-staar-doeren

Rødding
Årets trend indenfor juledekorationer
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/juledemonstration-i-roedding

Aabenraa
Julehygge
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julehygge-5

Haderslev
Julehygge og bankospil
Læs mere her: https://haveselskabet.dk/arrangement/julebanko-0

Flere prøver lykken som udlejer, når de ikke har held med at få solgt deres bolig. Sammenligner man tallene fra 2017 med tallene i år, viser undersøgelser at antallet af boliger, der har været til salg, inden de er blevet sat til udlejning, er mere end firdoblet. Har man svært ved at få solgt matriklen, kan udlejning være en midlertid løsning, anbefaler stifterne bag Lejeloven.dk.

Lejeloven.dk har derfor taget initiativ til at skabe en guide over hvilke elementer, man skal være særligt opmærksom på, hvis man ønsker at leje sin bolig ud, mens den er til salg. Lejeloven kan nemlig godt være lidt kringlet, hvis du skal være sikker på at få din lejer ud igen, eller ikke vil miste op mod 1 million af salgsprisen.

Det er næsten umuligt at få lejer ud

Lejerne er som regel godt beskyttet af lejeloven. Der er derfor nogle helt særlige regler for, hvornår man kan opsige sin lejer. At man vil sælge sin bolig anses ikke for en gyldig grund til at smide sin lejer ud. En af de eneste muligheder man derfor har for at komme af med sin lejer, er hvis man således har en god grund til at tidsbegrænse lejemålet, eller vedkommende ikke overholder god skik og orden i følge husreglerne eller lejekontrakten. Det er derfor vigtigt, at man kender til de forskellige krøller, der er i lejeloven.

Tidsbegræns udlejningen af dit lejemål

For at tidsbegrænse et lejemål kræver det, at man har en gyldig grund. Her anses det blandt andet ikke som en gyldig grund, at man vil sælge sin bolig. En gyldig grund kan dog være, at man står i en situation, hvor man vil lide et økonomisk tab, hvis man vælger at sælge sin bolig på det tidspunkt, hvor den tidsbegrænsede lejeaftale bliver indgået. Det kan eksempelvis være, hvis boligen bliver vurderet under den pris, som man i sin tid selv købte boligen for. Man skal dog være opmærksom på, at tidsbegrænsede lejemål som udgangspunkt er uopsigelige. Derfor kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man bestemmer sig for, hvor lang tid man ønsker at leje lejemålet ud. Fordelen er dog, at man ved, hvornår ens lejer flytter ud. Desværre giver det ikke muligheden for at tilpasse købsdatoen til den mulige købers ønsker.

Man skal dog være påpasselig med at forlænge lejeperioden uden endnu en kontrakt. Bliver lejer boende i lejemålet i mere end en måned efter den tidsbegrænsede periode er ophørt, fortsætter lejeforholdet nemlig som tidsubegrænset. Ender man i sådan en situation, hvor man ikke kan få sin lejer ud, kan man stadig godt sælge, omstændighederne er dog lidt anderledes. Her vil man nemlig skulle sælge boligen med lejerne i. I sådan en situation vil en ejendomsmægler typisk vurdere boligen mellem 500.000 og 1 million under boligens aktuelle værdi, da de fleste købere oftest er på jagt efter en bolig, de kan overtage med det samme. Køber man en bolig med lejere i, kan man opsige lejerne med et års varsel med den begrundelse, at man selv ønsker at flytte ind i boligen.

Gensidigt kort opsigelsesvarsel

Står man ikke i en situation, hvor man vil lide et økonomisk tab, men i stedet ikke er villig til at indgå et prisforlig for at komme af med boligen, har man stadig en mulighed tilbage. Du kan lave en aftale med din lejer, om et gensidigt kort opsigelsesvarsel, så du også vil have mulighed for at opsige din lejer i tilfælde af, at du får en køber. Her vil man typisk aftale en opsigelse på 3 måneder, så lejer også har rimelige chancer for at finde et nyt sted at bo. En sådan aftale kræver dog, at man har stor tiltro til sin lejer. Hvis lejer skulle nægte at fraflytte lejemålet, når din opsigelse indtræffer, skal sagen nemlig afgøres i boligretten, hvor en beslutning træffes med udgangspunkt i lejeloven. Her bliver sagen sandsynligvis truffet i lejers favør, da man som før nævnt ikke kan opsige lejer med ønsket om videresalg.

Ønsker man en større indsigt i lejelovens regler, kan man besøge Lejeloven.dk, hvor man har adgang til artikler og noget af det, man bør vide, før man udlejer boligen. Ellers anbefales det altid at tage kontakt til en boligadvokat eller ejendomsmægler, inden man begynder at annoncere boligen på boligportaler, da der generelt er en del faldgruber.

De online casinoer er blevet mere og mere populære de sidste par år, og populariteten er stadig stigende. Det er en fantastisk udvikling, som gør det både nemt og bekvemt for forbrugerne at sidde hjemme i deres egen stue fremfor at skulle bevæge sig hen til et fysisk casino.

Samtidigt er det også en udvikling, som gør det muligt for udbyderne at tilbyde et langt større udvalg af spil. Det er i sandhed en udvikling, som forbrugerne har stor gavn af.

 

Et stort marked for online poker

Markedet for online casino er generelt stort, men i særdeleshed ser vi et kæmpe marked inden for poker. Der er mange forskellige udbydere af det populære spil, og hvis man er helt ny i den verden, kan det godt være lidt kompliceret at finde rundt på de mange forskellige sider. Det store marked gør det muligt at sammenligne alle siderne og på den måde finde frem til det bedste sted at spille. Det store marked er også sikkert at spille på, da de danske spillemyndigheder skal godkende de sider, hvor der spilles om penge i Danmark. Derfor er det vigtigste tip at holde sig til de danske udbydere og kigge efter den licens, som de danske spillemyndigheder uddeler til udbyderne. Det sikrer blandt andet, at spillene foregår ordentligt, og at de oplysninger, udbyderne får af dig, bliver håndteret korrekt.

 

Online poker er også for nybegyndere

 Hvis du ikke er en garvet pokerspiller – eller måske aldrig har prøvet at spille poker før – kan det være lidt nervepirrende at spille om penge. Derfor bør man starte med at lære reglerne at kende og sørge for ikke at spille for flere penge, end man har råd til at miste. Når man er blevet dygtig og rutineret, kan det være, at du føler dig parat til at hæve indsatsen. Du kan benytte en side som Texaspoker, når du gerne vil i gang med at spille. Her kan du få et overblik over de forskellige spillesider, og hvad de tilbyder, men du kan også lære noget om reglerne i poker, noget om strategi og matematikken i spillet. Det gør Texaspoker, til et fornuftigt sted at starte som nybegynder, så man får en chance for at lære spillet at kende, inden man spiller om større beløb.

 

 

Livet som distræt eller ligefrem glemsom kan være hårdt, da ting har en tendens til at blive glemt i en travl hverdag. Med disse 5 apps bliver det dog lettere at huske alle sine to-dos.

Noget af det allervigtigste ved den regelmæssige træning er egentlig ikke træningen selv, men derimod den efterfølgende restitutionen.

E-cigaretter har været på markedet i mange år. Derfor er det også noget, de fleste kender til. Det var før i tiden et problem at rejse med fly, hvis du skulle have en e-cigaret, da ikke alle vidste hvad, det var og der var ikke nogle klare regler på dette punkt. I dag er sagen dog en anden og du kan roligt tage den med dig.