Livsstil

Truslerne på internettet formerer sig, men du kan beskytte dit barn. Her får du nogle hurtige fif til, hvordan du kan guide din familie til at færdes trygt på internettet.

En fordel ved at leve mere klimavenligt er ikke kun, at du passer godt på miljøet, men også, at du i de fleste tilfælde kommer til at spare penge. Se mere her.

Af journalist Aage Krogsdam

 

Stuttgart, der er hovedstad i den tyske delstat Baden-Württemberg, er kendt af de fleste som en bilby. Det skyldes, at de to kendte bilmærker, Mercedes Benz og Porsche, har hovedkontorer og fabrikker i byen. Begge fabrikker har endvidere indrettet hver sit museum.

Vinterferien står for døren, men for et stigende antal danskere bruges den ikke på at koble fra. I stedet bruger flere og flere ferien på at besvare mails og surfe på de sociale medier, siger Business Danmark.

Copenhill er Københavns nye center for mountain sport i form af en kunstig skibakke på taget af det nye forbrændingsanlæg Amager Ressource Center (ARC).

Du vil måske sige, at hvert år er dit fodboldår, men måske er det nu, den virkelig skal have et ekstra skud? Faktisk findes der mange fede muligheder for at få fede fodboldoplevelser i 2019, hvis du gør en indsats for det. Denne blog vil give dig nogle bud på, hvad det kunne være.

Alle par har indimellem problemer. Nogle gange mindre, nogle gange vokser de sig større. Mange spekulerer også i at opfinde et nytårsforsæt, som gør, at parforholdet får bedre betingelser. Parterapeut, Christiane Meulengracht, og forfatter til bogen "Kærlighed med vilje" mener dog, at man skal forsøge sig med noget andet for at redde kærligheden.

Holder du af at rejse, kan du sikkert nikke genkendende til, at der findes meget rejsetid, der ikke altid er lige spændende. Fx at sidde i et fly i 12 timer. Det er bare ikke altid lige sjovt. Derfor giver vi dig her i indlægget nogle konkrete tips, du kan tage med dig i rejsetasken, så du kan fordrive rejsetiden kreativt og ikke mindst produktivt.

Bare rolig. Det handler ikke om, at du skal bruge en masse energi og ikke får tid til at slappe af. Tværtimod. Der er bare nogle ting, der gør, at du kan slappe af og samtidig være mere eller mindre aktiv. Forestil dig, at du sidder om bord på et fly til Thailand. Du har ni timer tilbage af turen. Hvad gør du?

Køb billigt garn med hjem

Ja, du får jo ikke dine strikkepinde med om bord på et fly. Så du kan godt glemme at strikke, som du måske plejer at gøre. Ikke desto mindre er det en stor del af det at strikke at finde de helt rigtige projekter. Garn er i sig selv et spændende produkt, som fås i mange kvaliteter.

Derfor kan du passende købe noget med hjem fra turen, da det ofte er meget billigere. Planlæg, hvad du skal bruge af garn i forbindelse med dine kommende kreationer. Du kan passende hente en masse inspiration på Instagram og Pinterest hjemmefra, så du har billeder, som du kan bruge offline.

Lyt til din yndlingsbog

Det er blevet så populært at lytte til lydbøger i stedet for at læse fysiske bøger. Det er også mere praktisk at finde din smartphone frem og dermed lytte løs. Du skal blot huske at hente din bog ned hjemmefra, så du kan høre den de sidste ni timer. Måske er det en hel bog.

Så har du fået en masse viden og måske spænding på rejsen, og så slipper du for at lytte til babygråd og snakkende turister. Det er afslappende og utroligt givende. Man behøver ikke at udvide sin horisont eller træne sin hjerne ved at læse bøger. En lydbog kan det samme.

Udnyt faciliteterne om bord

Er der film, serier og spil om bord på flyet – altså i form af en skærm lige foran dig - er det altid en god mulighed. Du kan ofte vælge mellem et hav af film men trænger du til lidt hjernegymnastik, finder du som regel også quiz og sudoku. Der plejer at være noget for en bred smag, som sagtens kan holde dig i gang. Der er ikke noget værre end ikke at være i stand til at sove på turen og ikke at have noget underholdning. Så bliver det virkelig en lang tur.

Vi håber, at ovenstående har givet dig inspiration til at udnytte din rejse mere kreativt og produktivt. Du skal jo huske at slappe af og nyde turen, så du får genopladt dine batterier. Men igen – det kommer an på, hvilken type rejse du skal på. Så rigtig god fornøjelse.

Her i indlægget vil vi forsøge at komme med gode tips til, hvad du kan bruge din fritid på. Der er noget for enhver smag, men fælles er, at det alle er digitale muligheder, som appellerer til den brede befolkning. Det er ikke alle, der er lige opfindsomme, hvorfor vi har samlet vores absolut bedste top 3 over tips, der giver mere spænding og underholdning i hverdagen.

Verden ændrer sig, og det gør klimaet også. De seneste ti år har vi haft mange oversvømmelser og stormfloder, men det er tit svært at vide, hvor grelt det vil blive. Inden det går løs forstås. Men en hurtig indsats kan være afgørende, og derfor har Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet udviklet et 'Gummistøvleindeks', som beredskabet kan bruge til at forudsige, hvor det er sikkert at færdes, når de skal ud og hjælpe i vandmasserne.