Elegante trægulve

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Danskerne smider tæpperne ud, og ind kommer trægulve. Danskerne smider tæpperne ud, og ind kommer trægulve. Foto: XL-Byg.

STIL: Hvor danskerne tidligere ville have tæpper i deres parcelhuse, så er der i løbet af de seneste til år sket et skifte hen mod trægulve.

Ja, faktisk har hovedparten af boligejerne fået skiftet tæpperne ud med trægulve i den periode.

Det er producenten Tarkett, der har fået lavet en undersøgelse, der bekræfter danskernes hang til træ. Ifølge undersøgelsen er trægulve populære, fordi de ligger højt på nogle æstetiske værdifaktorer; de er smukke at betragte og danner rammen om en flot boligindretning.

Undersøgelsen peger også på, at de fleste synes, at trægulve er behagelige at gå på og nemme at holde rene.

Natur i hjemmet

Generelt er det desuden en trend herhjemme, at vi gerne vil have naturen med ind i vores boligindretning. Det er den samme tendens man ser, når folk sætter grene i store krukker og laver sofaborde af gamle paller. Det må gerne være lidt rustikt.

trae-gulvDet giver på samme måde en fornemmelse af at være tæt på naturen, når man kan se trægulvets årer.

Lyse gulvtyper som ask, bøg og eg er danskernes foretrukne stil.

- Det lyse gulv skaber rummelighed, og giver os mulighed for at lege med spændende farver og møbler i hjemmet. I løbet af de seneste par år har gulve i en mere børstet og rustik vintagestil dog også fundet vej til mange hjem, fortæller John Jordal.

Den seneste trend er desuden, at vi begynder at vælge trægulve med grålige nuancer fra lysegrå til mørke eller gråbrune toner.

Det rigtige gulv

Det kan imidlertid være svært at vælge det helt rigtige gulv, for hvad er det rigtige gulv i grunden? De mange træsorter, overfladebehandlinger, plankebredder, mønstre og udformninger er alle tunge overvejelser.

Desuden kan laminat være et rigtig godt alternativ. De fås med en præget overlade, der får gulvet til at ligne den ægte vare.


I mange byggecentre kan man, som hos XL-Byg kæden, tale med en faguddannet gulvekspert, hvilket gør beslutningen noget nemmere. For et nyt gulv er beslutning, man skal leve med i mange år.

Senest ændret Søndag, 12 oktober 2014 13:51

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.