Ovnen finder selv opskriften

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Køkkenet bliver mere og mere automatiseret. Køkkenet bliver mere og mere automatiseret. Foto: Witt.

LIVSSTIL: Fremtidens ovne finder selv opskriften og laver maden perfekt. De første eksemplarer af den type ovne er her faktisk allerede.

Hvis det lyder som fremtidsmusik med en ovn, der har et fuldautomatisk tilberedningsprogram, så lyt her: de findes lige nu. Det er producenten De Dietrich, der har lanceret disse ovne.

Faktisk så genkender ovnen den mad, man sætter ind i ovnen, ud fra en database af madretter. I løbet af fem minutter finder ovnen selv den bedste temperatur og bagetid.

Intelligent madlavning i ovn

Det er det såkaldte ICS – Intelligent Cooking System - der med sensorer analyserer det indhold, der sættes ind i ovnrummet. Herefter bestemmes vægt, varighed, program og temperatur. Ud fra disse parametre fremkommer resultatet, og man ved hvornår retten er færdig.

ovn-sortDe eksklusive ovne har desuden andre bemærkelsesværdige egenskaber eksempelvis Eolyse, der renser mados og dampe fra ovnrummet inden de lukkes ud i køkkenet.

Programmet "Lav temperaturtilberedning" er desuden også et fuldautomatisk og eksklusivt De Dietrich program (uden sammenligning med almindelig tilberedning ved fast lav temperatur). Her fortæller ovnen, hvornår retten er færdig - eksempelvis roastbeef, der efter tre timers tilberedning kun vil have en tynd brun/grå kant, mens resten er rosa.

Der er sket en del med ovne siden de gode, gamle dage.

Senest ændret Onsdag, 17 december 2014 10:41

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.