Nyt loft regulerer temperaturen

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et loft, der selv kan regulere varmen, kan nu også fås i Danmark. Et loft, der selv kan regulere varmen, kan nu også fås i Danmark. Foto: Fa. Mogens Rasmussen.

BYGNING: Dårlig regulering af varmen er et kendt problem, men her kan et nyt loftprodukt måske være en del løsningen.

Armstrong, der i Danmark forhandles af virksomheden Mogens Rasmussen i Middelfart, har nemlig udviklet CoolZone, der har en altoverskyggende fordel frem for andre lofttyper:

– CoolZone regulerer temperaturen i rummet alt efter forholdene. Hvis det er koldt, kan det afgive varme, som er lagret i den gel, der er en del af loftet. Omvendt kan det absorbere varme og dermed køle rummet, hvis det er en varm sommerdag. Du sparer dermed penge ved ikke at skulle holde et dyrt klimaanlæg i gang, forklarer indehaver Peter Gjerløff fra Mogens Rasmussen.

Ifølge Armstrong kan det tidspunkt, hvor man skal tænde for mekanisk køling, udsættes med op til fire timer i forhold til traditionelle lofter. Det skyldes, at anlægget absorberer den varme, som computere og mennesker udleder i løbet af arbejdsdagen, og frigiver den igen, når temperaturen falder i rummet om aftenen og natten.

40 procent mindre energi

Ved at bruge det nye loft, kan man spare op til 40 procent energi i forhold til et traditionelt, mekanisk kølet loft, og det giver selvfølgelig store gevinster for både pengepungen og miljøet. Loftets anvendelighed på vore breddegrader er mindst lige så stor som længere sydpå.

Armstrong World Industries er – med omkring 8700 medarbejdere og 34 fabrikker på verdensplan – global markedsleder inden for gulve og lofter. Koncernen omsatte i 2012 for ca. 2,6 mia. USD. www.armstrong.com.

Senest ændret Lørdag, 03 januar 2015 07:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.