Klima giver besparelser

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et varmere klima kan give store besparelser på varmeregningen for mange. Et varmere klima kan give store besparelser på varmeregningen for mange. Foto: Teknologisk Institut.

ENERGI: En gennemsnitlig dansk boligejer kan glæde sig over 20 procent i besparelse på energiregning på grund af det usædvanligt varme 2014.

Det viser den samlede opgørelse af graddage fra Teknologisk Institut. Selvom juleferien var kold, så var 2014 i gennemsnit så varmt, at det slår markant igennem på varmeregningen.

Graddage talet var for hele 2014 været 2100. Det er 27.7 procent lavere end normalåret og samtidig det laveste, der er beregnet siden Teknologisk Institut begyndte at beregne graddage i 1936.

Graddage er et mål for, hvor koldt det har været og hvor meget energi der bruges til rumopvarmning. Graddagetallet kan hjælpe forbrugerne med at sammenligne energiforbruget pr. måned med en normalmåned og pr. år med et normalår. Et lavt tal for graddage betyder et lavt behov for energi til rumopvarmning.

- Det generelt milde vejr i 2014 kommer klart til at afspejle sig på forbrugernes varmeregninger. Udgifterne til opvarmning i hele 2014 bliver 20 procent lavere end sidste år, og det bør udmønte sig i væsentligt lavere udgifter til varmeregningen, siger sekretariatsleder Jens Chr. Sørensen, Teknologisk Institut.

Store besparelser

Et gennemsnitligt parcelhus spare dermed 3.500 kr., mens en gennemsnitlig lejlighed vil spare måske i størrelsen 2.500 til 3.000 kr. på opvarmning i 2014.

Og Jens Chr. Sørensen peger desuden på, at forbrugerne også selv kan medvirke til at reducere selve energiforbruget til opvarmning yderligere:

- For eksempel via efterisolering, udskiftning til lavenergiruder og omlægning til billigere energikilder som solvarme, solceller og varmepumper.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.