Indret din bolig i retro stil

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Retro-stilen er blevet populær og er da også yders charmerende. Retro-stilen er blevet populær og er da også yders charmerende. Foto: Shutterstock.

BOLIGINDRETNING: Overvejer du fornyelser og ændringer i boligens indretning, men måske ikke lige har økonomien til den helt store make-over? Så er der i den grad grund til at dykke ned i retroens stil, som med simple og enkle accessoires kan give rummet et helt andet, hyggeligt og indbydende indtryk.

Når man bruger ordet "retro" om noget, så er det fordi, det giver associationer til ting fra fortiden. Det kan for eksempel være en indretningsstil, tøj og tilmed biler kan være retro. Når det kommer til indretning af vores bolig, bliver der ofte gjort brug af retro stil – ældre ting, som har fået en slags renæssance giver hyggestemning i rummet.

Netop fordi det er noget, som minder meget om fortiden, men som ofte har fået et lille pift for at modernisere genstanden til nutidens indretningstrends.

LÆS OGSÅ: Elegante trægulve

retro-ur-stil-indretningSkilte i boligen giver retro look

Indretning i retro stil emmer af stemning, farver og nostalgi. Stilmæssigt er retro især effekter fra blandt andet 50'erne, 60'erne og 70'erne. Nogle vælger at have få retro elementer i boligen, som måske fylder mere – såsom en gammel lænestol, som måske er blevet ombetrukket – hvor andre kører stilen 100 procent og lader retroen fylde mere i hjemmet.

Er man blot ude efter enkelte elementer til boligen, som kan skabe den nostalgiske stemning, er skilte til indretning i boligen særligt oppe i tiden.

Skilte kan fås som gadeskilte for at fremhæve et bestemt statement. Derudover kan skiltene også fås som kridttavler, hvilket kan være brugbart i et køkken til at skrive madplaner, indkøbs- eller TO-DO-lister på. Hvis man ønsker et mere retro udtryk i forhold til skiltet, så kan galgeskilte være med til at give den rette stemning i hjemmet.

Bryd stilen med enkle møbler

Effekter i boligen, udover skilte, som kan give et perfekt retro look i hjemmet, er i den grad møbler. Især brugte møbler kan emme af nostalgi og gamle dage. Lænestole fra 50'erne, flippede 70'er møbler eller måske et chatol fra oldemors tid, kan give hjemmet det udtryk, du ønsker.

Nogle vælger at restaurere møblerne, for at skabe noget mere personlighed over møblet, hvor andre er mere til det rå look, som et ældre og ikke moderniseret møbel giver i hjemmet.

retro-skaenk-bolig-indretningFarver i hjemmet giver personlighed

Man kan skabe den perfekte retro stil ved blot at tænke i farver. Ikke at man skal overdynge hele hjemmet med flere forskellige farver, men blot at man skaber sin retro stil ved at benytte sig af en eller to gennemgående pangfarver.

Alt efter smag og behag kan farverne dæmpet rød, karrygul, petroleum og flaskegrøn skabe det helt perfekte retro look. Det er en god ide at gøre sig overvejelser omkring, hvilke farver man benytter i hvilke rum, for at hjemmet ikke kommer til at virke rodet.

Skilte, møbler og pangfarver kan sagtens kombineres for at skabe et retro, men stadig det stilrene hjem.

Senest ændret Fredag, 06 januar 2017 07:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.