Sådan øger du værdien af dit hus

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Renovering af boligen kan øge husets værdig betragteligt. Renovering af boligen kan øge husets værdig betragteligt.

BOLIG: Det kan være, du længe har gået og overvejet diverse projekter for at forbedre din bolig. Men projekter og renoveringer kan for mange lyde som en dyr omgang og er derfor ofte årsagen til, at mange lader være.

Simple projekter behøver dog ikke koste det hvide ud af øjnene, og hvis du samtidigt forbedrer din bolig, så dens værdi stiger, er der ingen grund til at lade være.

LÆS OGSÅ: Tre tip til tørt værelse i kælderen

Men hvilke projekter er der egentlig, du kan gå i gang med, som er med til at øge din boligs værdi?

Energirenovering af boligen

Gamle boliger er desværre oftest ikke særlige energivenlige. Varmen fosser ud af vinduerne, og varmeregningen bliver dyrere og dyrere. Dog er der flere tiltag, du kan gøre for at forbedre din bolig, når det kommer til at udnytte energien bedre. Lige præcist dette punkt er også et område, der øger din boligs værdi betragteligt.

Disse projekter kan gå fra den billige ende til at komme op og koste rigtig mange penge, og det er derfor vigtigt at overveje, hvor mange penge man har at gøre godt med, og hvor lang tid man tænker at blive boende i huset. Et ekstra plus at tage i betragtning er dog, at indeklimaet og din sundhed også kan blive forbedret i en væsentlig grad.

Hulmursisolering , termostater og vinduer

Hvis du kun vil lave mindre forbedringer, der stadig har en stor effekt, kan du enten gå i gang med billige projekter som hulmursisolering eller udskiftning af termostater til eksempelvis intelligente termostater, der regulerer varmen. Du vil hurtigt kunne mærke en forandring!

Ellers kan du også udskifte dine vinduer. Energirigtige vinduer kan give rigtig meget tilbage i sidste ende og være en super investering. Du kan eksempelvis skifte termoruderne ud med energivinduer. Nogle foretrækker dog deres gamle vinduer, ofte på grund af det æstetiske, og her er der heldigvis også muligheder for at bevare de gamle. Her kan du montere nye forsatsvinduer eller købe nye koblede vinduer med energiglas.

Generelt er det et rigtig godt signal at sende udadtil, hvis man har et godt energimærke, og det er noget, der er stort fokus på blandt købere. Så udover at forbedre din egen økonomiske situation, kan det også hjælpe købere med at få et positivt indtryk og give dem en indikation på, at udgifterne i huset ikke er så store.

Husets facade

Vi ved alle, at førstehåndsindtrykket betyder noget. Husets facade er noget af det første, du ser, så hvorfor ikke forbedre denne, så du er fuldt ud tilfreds med udseendet.
Der er sikkert noget, som du længe har overvejet at fikset men aldrig fået det gjort. Samtidigt kan mange af forbedringerne gøres relativt billigt og af dig selv.

Det kan være, at huset trænger til en pudsning, og det er her, du skal lægge dine kræfter. Det kan helt klart ses som en fornuftig investering, både for dig selv men også overfor købere i fremtiden, da salgsværdien vil blive hævet med denne renovering.

Forny det indvendige look

Det er ingen hemmelighed, at husets indre også har stor betydning. Ser huset gammelt og slidt ud, kan det skræmme kunder væk. Det kan være noget så simpelt som at investere i noget gulvmaling, et lavpriskøkken eller en billig fornyelse af badeværelset.

Forbedring af boligens indre kan sagtens gøres ved hjælp af mindre projekter, som i sidste ende kan have stor betydning.

Byg en garage til huset

At bygge en garage kan lyde som et besværligt projekt, men alt efter hvilken garage, man kunne tænke sig, kan den faktisk godt bygges med sine egne bare hænder.

Dog øger en muret garage husets værdi i en større grad, så det kan man også tage med i sine overvejelser. En garage vil også skabe glæde, da den kan bruges til andet end blot til bilen. Garager bruges også ofte til opbevaring, og ens bolig kan altså nemt blive tyndet lidt ud for ting og sager, der står rundt omkring og fylder.

Der er altså mange forskellige projekter, du kan gå i gang med alt efter, hvor mange penge og hvor meget tid, du vil poste i projekterne samt hvad du tænker, du vil få ud af det igen. Der er dog ingen tvivl om, at en forbedring af din bolig vil glæde dig selv nu og her men også fremtidige købere.

spart

Senest ændret Tirsdag, 21 februar 2017 20:26

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.