Nu falder bladene snart

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En havemaskine skal være alsidig i Danmark. En havemaskine skal være alsidig i Danmark. Foto: Texas.

EFTERÅR: Smukt ser det ud med de gyldne blade på træerne, men når først de er faldet ned på jorden, i indkørsler, på fortove og belægninger, vil de fleste gerne have dem væk.

Den gode, gamle kost kan være en smule bøvlet at bruge til store flader, og markedet har da også mange forskellige gode eller mindre gode maskiner til at lette opgaven.

En af de rigtig gode er – og navnet er velkendt i havekredse – Texas Combi 800. Det er en supereffektiv multimaskine. Multi – fordi den kan monteres med forskelligt udstyr, der uden problemer kan udskiftes. Den kører således ligeså let med skrabeblad, fejekost med opsamler eller sneslynge.

Dansk design og udvikling

Maskinen er udviklet til de danske forhold, der ikke altid er lige lette. Her skifter vejret jo som bekendt hurtigt, og udviklerne er lykkedes godt med en maskine, hvor man hurtigt kan skifte redskab uden brug af værktøj.

Gear og motor er desuden placeret tæt over hjulakslen, hvilket giver et rimeligt godt balancepunkt i forhold til andre tilsvarende. Både manøvrering og skift af de forskellige typer tilbehør bliver dermed lettere.

- Målet var at lave en fleksibel maskine til den krævende bruger. Det er lykkedes, og vi har fået gode tilbagemeldinger, siger Lasse Nilsson, salgschef hos Texas.

Redskaber til årets gang

Som det ser ud lige nu, kan Combi 800 kombineres med skrabeblad med opsamlerkasse, sneslynge og fejeblad. Herudover er der flere redskaber til transport, jord og græs på vej.

Maskinen produceres i tre motorvarianter Texas Powerline med el-start, Texas Powerline og Briggs & Stratton. I betragtning af vores danske klima er el-start en fordel, især hvis snerydning på de kolde vinterdage er en af multimaskinens hovedopgaver.

Senest ændret Lørdag, 23 august 2014 06:17

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.