Blomsterfest i Aarhus

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Danmarks smukkeste konkurrence, DM i blomsterkunst, finder sted i Ridehuset i Aarhus. Danmarks smukkeste konkurrence, DM i blomsterkunst, finder sted i Ridehuset i Aarhus. Foto: Jens Poulsen.

SKØNHED: Når Aarhus den 20. - 21. september er vært for Danmarksmesterskabet i blomsterkunst, er der lagt op til lidt af en blomsterfest.

Hele 22 af Danmarks absolut bedste blomsterdekoratører har kvalificeret sig til DM i Aarhus' gamle Ridehus.

Konkurrencen går ikke kun ud på at binde den smukkeste, smarteste eller skønneste buket. Innovation, kreativitet, indlevelse, forståelse, farvesans og formgivning skal alle være elementer i den buket, der bliver Danmarks smukkeste.

Brudebuket til homoseksuelt par

En af opgaverne tager afsæt i, at Danmark er et af de lande, hvor homoseksuelle har samme beskyttelse og rettigheder som ægteviede.

Det fik de med loven om registreret partnerskab mellem to personer af samme køn i 1989. Loven kan således fejre sølvbryllup, og det har fået arrangørerne til stille denne åbne opgave: Lav en buket, der skal kunne bæres af begge parter.

Den anden åbne opgave lyder: Skab din yndlingsblomst. Her er der således kun fantasien, der sætter grænser. Den lukkedes opgave - ja, den får konkurrencedeltagerne først, når konkurrencen begynder.

Det er muligt at opleve det hele i Ridehuset i Aarhus lørdag den 20. september, hvor mesterskaberne finder sted. Om søndagen den 21. kan man komme ind og se alle de færdige resultater. Begge dage er der åbent fra klokken 10-16.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.