Sommerstreaming: Disse serier skal du se, når den danske sommer skuffer

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Når sommervejret svigter, behøver det ikke at blive kedeligt. Når sommervejret svigter, behøver det ikke at blive kedeligt.

INTELLIGENT UNDERHOLDNING: En regnfuld sommer er ikke lig med en kedelig sommer. Der er masser af underholdning at hente på de forskellige streaming-kanaler. Så frem med computeren og gå i gang med at bingewatche.

Selvom vejret holder tørt lige nu, så ved vi alle, at det danske vejr desværre ikke er så pålideligt, som vi gerne vil have, at det skal være. Jo mere vi hungrer efter en tør og varm sommer, desto mere virker det til, at vejret har lyst til at være på tværs. Heldigvis har streaming givet os masser af underholdningsmuligheder. Men det kan være svært at vide, hvilken serie som er den bedste at kaste sig over. Fritidsmagasinet har derfor lavet en guide til nogle af de bedste tv-serier på HBO Nordic, Netflix og Viaplay, som du kan bingewatche i tilfældet af dårligt vejr. Nogle af dem har du måske hørt om, mens andre er ukendte – uanset hvad, så lover vi, at du bliver underholdt.

LÆS OGSÅ: Vi vil helt selv bestemme vores tv-forbrug

The Handmaid's tale på HBO Nordic: Et dystopisk drama

Prøv at forestille dig, at din frihed til at være dig selv bliver taget fra dig, og at du pludselig bliver en anden persons ejendel – skræmmende ikke? The Handmaid's tale er en uhyggelig men samtidig dybt fascinerende fortælling om, hvad der ville ske, hvis kvinderne i USA mistede alle deres rettigheder. Vi følger June, som plejede at være en fri kvinde med både mand og barn. Men da regeringen bliver væltet, mister hun pludselig sin identitet og bliver i stedet en omvandrende rugemaskine for en af de øverstkommanderende i den nye regering og hans kone. Vi følger hendes kamp for at overleve og bevare den lille del, som hun har tilbage fra sit tidligere liv.
Allerede efter første afsnit vil tankerne køre rundt i hovedet på dig grundet de mange indtryk, som serien giver. Men en kombination af frygt, nysgerrighed og fascination gør, at man hurtigt kaster sig over et nyt afsnit – fordi hvad skal der dog blive af June? Og får hun nogensinde sin familie at se igen?

Orange is the new Black på Netflix: Bag tremmerne i et kvindefængsel

Da den privilegerede New Yorker, Piper Chapman, pludselig bliver dømt for en fejl, som hun begik i sin fortid, bliver hendes liv vendt på hovedet. Ikke nok med at hendes nærmeste får kendskab til hendes tidligere tilhørsforhold til et narko-kartel, men hun bliver også fængslet med sin tidligere elskerinde, som Piper mistænker for at stå bag hendes pludselig anholdelse.

Selvom en serie om livet i et kvindefængsel kan lyde dybt deprimerende, er den ganske underholdende, og man bliver hurtigt suget ind i de forskellige karakterers liv, som gennem hele serien bliver humaniseret. For godt nok er de kriminelle, men de er naturligvis også mennesker med hver deres interessante baggrundshistorie. Man lærer ikke kun om tiden op til deres fængsling men følger også deres håb og drømme. Man skal derfor forvente en følelsesmæssig rutchebanetur, som både involverer grin, tårer og frustration.

LÆS OGSÅ: En samlet guide til streamingtjenester i Danmark

Game of Thrones på HBO Nordic: En serie med mange uventede drejninger

Game of Thrones har taget verden med storm, og hvis du ikke allerede har set denne serie, har du nok oplevet de mærkelige blikke, du får, når du indrømmer dit manglende kendskab til det magiske univers. En regnfuld sommer er den oplagte mulighed for at kaste sig over denne serie. 7 sæsoner fyldt med krig, kærlighed, sex og drama vil holde dig på kanten af sædet, og det kan være svært at stoppe med at sætte et nyt afsnit på, når du først er gået i gang. Serien tager mange drejninger, så pas på med at blive for følelsesmæssigt knyttet til nogen af karaktererne, fordi ingen personer er sikre her. Serien har nemlig mange uventede dødsfald, hvilket gør, at den aldrig bliver kedelig, da du ikke kan forudsige, hvad der kommer til at ske.

Nashville på Viaplay: Musikalsk serie fuld af countrymusik

Hader du countrymusik, vil vi anbefale, at du holder dig langt væk fra Nashville, da serien er spækket til randen med denne genre. Men elsker du derimod underholdning med et musikalsk element, bør du hoppe direkte ind på Viaplays side, hvor der venter hele 5 sæsoner. I serien følger vi countrydronningen Ryana James og den konkurrerende sanger Juliette Banes' op- og nedture i countrymusikmiljøet i Nashville. For godt nok virker deres liv glamourøst, men de har begge to hver deres kampe, som de kæmper med.

LÆS OGSÅ: Sommerlæsning - 5 gode bøger til din ferie

Orphan Black på Netflix: En historie om en familie af kloner

Hvis du er til krimiserier med lidt kant, vil Orphan Black være den perfekte serie at give sig i kast med. Serien handler om Sarah Manning, som pludselig finder ud af, at hun en del af en familie af kloner. I takt med at Sarahs spørgsmål om hendes egen eksistens bliver besvaret ved hjælp af en manisk soccer-mom, en lesbisk biolog og hendes excentriske bror dukker nye spørgsmål op.

Selvom serien til tider kræver, at man holder sin tunge lige i munden grundet den store anvendelse af biologiske begreber, bliver man hurtigt hevet ind i et nervepirrende univers, hvor det at slukke computeren er lettere sagt end gjort. For godt nok er klonerne biologisk identiske, men på alle andre punkter er de forskellige. Så hvorfor blev de lavet? Hvorfor kendte de ikke til hinanden før nu? Og hvad skal der ske med dem?

Outlander på Viaplay: Charmerende skotter og kærlighed på tværs af tiden

Serien starter i slutningen af anden verdenskrig, hvor vi møder den engelske sygeplejerske Claire Randell, som genforenes med sin mand efter flere års adskillelse. For at genfinde hinanden tager de til Skotland på den bryllupsrejse, som de aldrig fik grundet krigen. Men før vi får set os om, bliver de igen adskilt, da en magisk stencirkel sender Claire flere hundrede år tilbage i tiden til et Skotland, som er langt mere brutalt. Her følger vi hendes kamp for atter at komme tilbage til sin elskede mand. Mødet med en ung charmende skotte, får dog Claire til at genoverveje sit valg. Skal hun tage tilbage til den mand, som hun har været adskilt fra i så lang tid? Eller skal hun blive?

Serien er lidt af samme skuffe som Game of Thrones, så hvis du kunne lide den, bør Outlander være den næste på din serie-bucket-list. Godt nok er der ingen drager og magiske væsner, men serien er stadig fuld af action, kærlighed og masser af drama. Samtidig tager handlingen udgangspunkt i rigtige historiske hændelser, som ikke kun giver dig mulighed for at få indblik i Skotlands historie og smukke landskaber men også i skotternes kamp for frihed fra England, som i 1800-tallet styrede landet.

LÆS OGSÅ: Idag eller i dag 

Senest ændret Fredag, 08 november 2019 19:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.