Ny bog om Grønland skuffer

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Lena Lauridsens bog om Grønland kunne godt have haft flere billeder. Lena Lauridsens bog om Grønland kunne godt have haft flere billeder. Foto: CultureCrossing.

GRØNLAND: En ny bog om Grønland - en slags guide til de, der påtænker at slå sig ned i det kolde nord under navnet Inussuk - Pejling mod Grønland - er lige blevet udgivet.

Forfatteren er Lena Lauridsen, der har boet godt fire år i Grønland, og før den tid omkring 20 år uden for Danmarks grænser i diverse lande.

Jeg selv har boet i Grønland et år i mine unge dage, og har de seneste 40 år som journalist besøgt Grønland 9 gange i kortere eller længere tid, og jeg holder meget af landet og dets mennesker.

groenlandNutidens Grønland

Derfor havde jeg virkelig glædet mig til at læse bogen, fordi forfatteren har ret i, at der mangler en bog om nutidens Grønland. Desværre må jeg sige, at jeg blev skuffet ved at læse bogen. Forfatterens intentioner har været gode og opdelingen med 14 kapitler er fin.

Der er mange informationer og gode tips til de, der påtænker at slå sig ned for første gang i Grønland, men, men...

Bogen er grå og trist (bogstaveligt talt), der er alt for mange lange afsnit med en masse almindeligheder og selvfølgeligheder, og den grafiske opbygning af bogen er hjælpeløs.

300 sider om Grønland

Bogen er på knap 300 tæt beskrevne sider med lille skrift, altså mange ord. Den ene grå side afløser den anden i en uendelighed, og det minder om en ørkenvandring i sne og is. Mellemrubrikkerne er mange steder ikke i fed tekst, andre steder med fed skrift.

Og punktstørrelsen er uens hele vejen igennem bogen, hvilket gør læsningen uoverskuelig. Desuden er bogen fyldt med citater af enkelt personer, som forfatteren har mødt rundt omkring i Grønland. Citater, som kun er med til at forvirre.

Der er i bogen en række afsnit under overskriften: Mere viden og fakta. Her benyttes typografisk prikker og andre steder nogle mærkelige pile. Også en grafisk måde, der ikke virker læsevenlig.

De enkelte afsnit er meget lange og for udførlige (selvom indholdet generelt er i orden). Som læser står man af, når man ser at hele bogen følger samme koncept fra start til slut.

Billeder mangler

Og så savner jeg bykort og kort af de forskellige kommuner og ikke mindst fotos. Grønland, dets mennesker, dets natur, dets dyreliv er så smukt, og det undrer, at der ikke i bogen findes et eneste foto, som på en visuel måde kunne skildre dette fantastiske land.

Det har Lena Lauridsen forsømt, og det er synd, for det kunne have givet bogen et løft og et liv, som havde fået læserne til at fortsætte læsningen til sidste side.

I bogen tager Lena Lauridsen læseren med på en rejse gennem mange facetter af nutidens Grønland; Grønlandsk historie, kultur, politik, erhverv, menneskesyn, traditioner, årstider, vejr og klima, infrastruktur samt boligforhold – krydret med shopping-muligheder, gode indkøbstips og forslag til fritidsinteresser og networking.

Og det er alt sammen flot og fint, men måden er for omstændelig og for kedelig.

Senest ændret Onsdag, 01 april 2015 06:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.