Ungdomsbog om en cirkusartist

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En følsom og handlingsmættet ungdomsbog. En følsom og handlingsmættet ungdomsbog. Foto: Forlaget Turbine.

CIRKUSBARN: Den 24 årige Juliane Vejen Thulesen fra Silkeborg er aktuel med en ny bog med titlen "Cirkusbarn". Juliane har skrevet siden hun var barn, og der har ofte været magi, riddere og drager med i historierne.

I 2012 udkom hendes debutroman 'Barnets Beskytter', som er et rent fantasieventyr. Hendes anden bog "Cirkusbarn" er en fortælling om Rosalina Aida', hvor hun bevæger sig ud af fantasi universet og over i den magiske realisme.

cirkusbarnStjerne i cirkus

Den 13 årige Rosalina Aida er cirkussets stjerne. Hun bærer imidlertid på en hemmelighed. I virkeligheden er hun bange, når hun hænger deroppe under teltdugen på den gyngende trapez.

Men hemmeligheden kender Rob, der ved, at hun er dødsensangst for at springe. Den aldrende Rob har passet på hende, siden hendes mor forsvandt.

Ankommet med cirkusset til en ny by, møder Rosa den mystiske pige Silke, der kan se ting, andre ikke kan se. Hun opdager samtidig, at den nye by er hendes mors hjemby, hvor der er en røverbanden, der huserer i området, og en dreng med dybe, mørke øjne...

Snart bliver frygten for trapezen Rosas mindste problem, og hun må lære at passe på sig selv.

Magi i cirkus

Bogen om Rosalina Aida er en både følsom og handlingsmættet historie om at finde sig selv, sine rødder og sit eget ståsted i verden. Historien handler også om venskab, mod og spirende kærlighed med et lille drys magi i.

Forfatteren skriver med en fintfølt pen og præcis og sanselig indlevelse i den målgruppe hun henvender sig til. Ved siden af skrivningen læser Juliane psykologi på Århus Universitet.

Bogen udkom den 24. marts 2015 på forlaget Turbine.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.