Med hjerte og hjerne

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Om store følelser. Om store følelser.

AT GØRE SIT BEDSTE: Få indblik i hvilke følelser, der er forbundet med at være forældre til et barn med særlige behov.

Birgitte Dahl, mor til Sebastian, står frem og fortæller en hudløs ærlig beretning om følelser, vilje og samarbejde – på godt og ondt.

Knuste drømme, følelsen af utilstrækkelighed, frygten for kritik og påvirkningen af parforholdet. Dette er følelser, som forældre til børn med særlige behov ofte kender til. Sebastian, som i dag er 15 år, blev adopteret fra Bolivia, da han var 20 måneder gammel. I børnehaven fik han diagnosen ADHD og som 12 årig en autisme-diagnose.

Det har været hårdt arbejde for Birgitte Dahl og hendes mand, at få folk til at forstå, at der ud over den store lykke ved forældreskabet findes mange frustrationer.

Et følsomt forældreskab
Bogen skal få omgivelserne til at forstå, hvordan det er. Den skal få andre forældre til at føle, at de ikke er alene, og den skal få fagpersoner til at få et indblik i det følelsesmæssige aspekt, som er nødvendigt, for at få et godt samarbejde med forældrene.

- Omgivelser, familie, venner og fagfolk skal vide, at forældreskabet er ekstra følsomt, når vi har børn med særlige behov. Vi har oftere oplevelser af frygt for fremtiden og for kritik, og det sidder lige under huden, forklarer Birgitte Dahl.

Fagpersoner, sagsbehandlere, læger, politikere, familier og pårørende kan få stor gavn af bogen. Mange forældre vil kunne nikke genkendende til bekymringerne og til den svære opgave, det ofte er, at være "forælder i systemet".

Et af bogens budskaber er, at forældrenes håndtering af barnets situation er altafgørende. Forældre til børn med handicap må bruge hinanden som ressourcer og øve sig i at se helheden, for ikke at miste overblikket. Fagpersoner kan bruge bogen som redskab til at forstå, hvad det er for tanker og følelser, der ofte forbliver usagt.

Forlag: Socialt Fagforlag

 

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:50

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.