Er du klar? Vandresæsonen står for døren

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Udenfor pipper fuglene i solens varme stråler. Skoven gennemgår store forandringer og byder dig velkommen med sine mange nye farver. Det er sommer og enhver vandrer ved, hvad det betyder: Vandresæsonen er begyndt.

Det er nu alle, der har ferie eller fritid tilovers, vover sig udenfor for at mærke de behagelige stråler på huden. Det er nu alle begynder at overveje, om det ikke snart var tid til endnu en vandretur i det fri.

Er du stadig ny i feltet så læs med.

Hvilket udstyr skal du have med?

Udstyr, udstyr, udstyr… Mange vandrere bliver de rene udstyrstosser, når man nævner en ny smart dims, der kan gøre vandreturen nemmere for dem. Nogle går dog lidt over bord med det. 

For har du i virkeligheden brug for en stol, et bord, en lampe og lyskæder for at kunne hygge i lejren? Har du virkelig brug for at knække en blyant over for at spare på vægten?

Svaret er: Nej, kun hvis det er det, der skal til for, at du føler dig tryg på turen. Men tænk grundigt over, hvad du tager med.

Som minimum har du kun brug for en rygsæk, tøj til at vandre i, måske et ekstra sæt tøj, vandresko, telt, liggeunderlag, sovepose, mad og vand og en form for køkken. 

Uanset hvilket tøj du vælger, så sørg for, at det er af kunststof såsom nylon eller polyester, da det er langt mere behageligt og åndbart i sommervarmen. 

Overvej andre sko end dine udslidte sneakers

Noget af det vigtigste er dog skoene. Et par billige sko fra Netto er ikke nogle, du kommer ret langt i. Når først du befinder dig i vildmarken på stenbeklædte, ujævne stier og floder der skal krydses, holder et par udslidte, billige sko ikke længe. Du har brug for noget i god kvalitet, som holder. 

Det er trods alt vandreskoene, der skal bære alt vægten og har direkte kontakt med naturen hele tiden.

Hvilke sko skal du så vælge? Ja, det er det helt store spørgsmål, de fleste ikke har et fuldkommen korrekt svar på. Normalt er læderstøvler noget af de bedste. For nogle er støvler dog ikke det, de vil gå efter først. Tanken om varme fødder i et par støvler om sommeren er ikke det mest tiltalende i verden.

Er du mere til sko, findes der også et kæmpe udvalg af disse. For at få et bedre overblik, er det bedst at kigge på denne sammenligning af vandresko

Så er det egentlig bare med at nyde turen og roen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.